IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добри новини за целулозата:

http://exame.abril.com.br/negocios/n...co-da-celulose

Fibria anuncia aumento de US$ 20 no preço da celulose
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• A също казват и това....нали си разбира човека от космическа терминология...

"Черна дупка за инвестиции." Така нарече производството на целулоза Дачев. За 10 години подобренията в завода са стрували на компанията повече от 160 млн. лева, като не всички са били ефективни.
      А и май много по големи дългове се планира да се инкасират тепърва.
      Пък ако тръгне цената на целулозата надоле ...

Коментар

• Те самите как по-ясно да го кажат в отчета - дават 114% ръст на печалбата за второ тримесечие и ти казват "Очакванията на ръководството са положителната тенденция за подобряване на постигнатите резултати да бъде продължена и през оставащия период до края на годината."

Коментар

• [QUOTE=dddd;1059859844]Зависи от очакванията. Моите са за печалба около 16 милиона за деветмесечието.

Цените на BHKP за юли и до момента за август макар и с малко пак са нагоре. Ако не оцапат нещо би следвало резултата да е по - добър.

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
            При новини се разкешват и после ... пак на 3-те кинта. А след лятото идва зимата - доста неприятен сезон, включително за свилоза и космонавтиката
            Зависи от очакванията. Моите са за печалба около 16 милиона за деветмесечието. Естествено може и да объркам. Няма да е сефте. Много е приятно след 6 дни без обхват да видиш потвърждение на това, което си мислил. Естествено не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              А от какво има нужда пазара, ако не от сделки и ликвидност? Какво предлагаш- да стискаме като малоумни надценени акции или да надуваме безумни балони с надеждата да подлъжем малограмотни хора със случайно попаднали им пари?
              Като са надценени нали се разкешва, а не се надува още - както казваш като малоумни или да се стискат за нова година за да се разчита на някой фонда да надуе, за да може да се разкеши
              Кой е казал да се надува още - няма такова нещо, вие си го решавате дали да надуете

Коментар

• А от какво има нужда пазара, ако не от сделки и ликвидност? Какво предлагаш- да стискаме като малоумни надценени акции или да надуваме безумни балони с надеждата да подлъжем малограмотни хора със случайно попаднали им пари?

Коментар

• Мечке, пазара се саморегулира по принцип и има нужда от всички учасници в него. Просто явно за спекулиране е доста труден поради постоянното отслабване на софикс. Всъщност всички страдаме от липсата на динамика на БФБ и чесно казано според мен имаме нужда от повече спекуланти и по-малко дългосрочни. Най-малкото защото трудно се излиза от позиция без да загубиш поради ниската ликвидност...

Коментар

Шокиран ли си? Аз поне малко си изпълнявам моралният дълг към пазара- при добри отчети купувам, при лоши продавам, а в повечето случаи дори успявам тези работи да ги свърша и преди отчетите. Ти какво правиш за пазара, че ми държиш сметка?
                    Какво му е шокиращото, Това се вижда и от "пазара" - каквито инвеститорите, такъв и пазара, значи казваш за по седмица или месец правиш нещо за пазара !?? А мислиш ли че изобщо е "правене" това ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                      Седмица !?!? Месец !?
                      Що за инвестиране ??
                      Как няма да е шит при всичко това ?
                      Шокиран ли си? Аз поне малко си изпълнявам моралният дълг към пазара- при добри отчети купувам, при лоши продавам, а в повечето случаи дори успявам тези работи да ги свърша и преди отчетите. Ти какво правиш за пазара, че ми държиш сметка?

Коментар

Наистина е много шит- човек няма къде да влезе и излезе за седмица или месец
                        Така че явно купуването тук не е спекула, а морална подкрепа за добрите резултати
                        Седмица !?!? Месец !?
                        Що за инвестиране ??
                        Как няма да е шит при всичко това ?

Коментар

• Наистина е много шит- човек няма къде да влезе и излезе за седмица или месец
                          Така че явно купуването тук не е спекула, а морална подкрепа за добрите резултати

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Всъщност ми е доста странно да спекулираш в нисколиквидна позиция? Явно маркета е много шит в момента...
                            Шит е, но като има кандидати за милионери, тук-там може да кешира човека

Коментар

• Всъщност ми е доста странно да спекулираш в нисколиквидна позиция? Явно маркета е много шит в момента...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Бравос, така ви искам, 30 бързи % са по добри от 20.
                                Добре че изтеглих нагоре аска, кубратчо е пич, удържа на думата си.
                                Като ви приземи космонавта - пак може се включим на спекулката.

Велдето и то скоро трябва да даде едни 30-40%, ма на другия космонавт (тутунджийския) освен по яки ще сме и по алчни - преди 70-80% профит - не пускам.
                                Само първият изстрел сутринта беше от мен, така че не съм си удържал на думата/все още/

Коментар

Working...
                                X