IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Еее 5.70..аз ако съм на ваше място ще залгам апартаменти и коли..Ще тегля бързи кредити и всичко в тази Златна мина
    Кире ей го дее 6лв само след някви си 8250 броя акции
    Е тва не значи, че няма изкочат още...........

Коментар

• Поздрави, колеги!
      Страхотна печалба това тримесечие, страхотен паричен поток, връщат си кредитите хората и задлъжнялостта им ми се струва че е най-ниската откакто направиха голямата инвестиция. P/E 6.22 на мен ми е ок ЕV/EBITDA ми излиза 5.17 - перфектно, вижте къде е FIBRIA, след последния отчет им падна и на тях EV/EBITDA ама е 8.70

На пръв поглед идеално

Коментар

• Еее 5.70..аз ако съм на ваше място ще залгам апартаменти и коли..Ще тегля бързи кредити и всичко в тази Златна мина

Коментар

• много добър отчет, мисля че до края на годината ще се качва и може да мине 4 лв.

не е препоръка, нямам акции
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
            и откъде идва печалбата, нищо не забелязвам извънредно.
            Печалбатса идва главно от увеличените цени на основния продукт, като в произведени обеми имаме спад. Реално обаче Sofix не отчита факта , че за деветте месеца имаме 20 дни повече престой. Също така направени стабилни инвестиции в намаляне на себестойност, което в значителна степен ще неутрализира бъдещ негативен ефект при спад на целулозата с около 5%.
            За мен негативно е по - скоро неизпълнението на ангажиментите от страна на държавните дружества към доставката на суровина.
            Иначе също много съм доволен от отчета. За сега съм холд.
            Успех на инвестиралите тук.
            Не е препоръка , имам яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              И от кое точно си доволен?
              Ти виждаш ли изобщо от къде идва печалбата?
              Нещо ми се струва, че не си много доволен, но не си го признаваш.
              Защо да не съм доволен. Печалбата е около 500 хиляди над очакванията ми. Следя детайно пазара на продукцията и суровините. С една дума отчета е скандално добър. То няма друга такава компания на борсата. Иначе мрънкала винаги ще има.
              ЕБИТДА е над 11 милиона за тримесечието. Просто няма как да е по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                Ми тогава защо не продавате на 5,70!
                щото ни е такъв пазара, уродлив, но имам време за никъде не бързам, а имам твърде малко тук за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                  само за сведение пиър групата, която следя търгува на 8,7 ЕВ/ЕБИТДА, което отговаря на цена на акция на свилоза от 5,70
                  Ми тогава защо не продавате на 5,70!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    и откъде идва печалбата, нищо не забелязвам извънредно.

Коментар

• само за сведение пиър групата, която следя търгува на 8,7 ЕВ/ЕБИТДА, което отговаря на цена на акция на свилоза от 5,70

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Имаме отчет. Аз съм доволен.
                        http://www.infostock.bg/infostock/co...nts/SVIL/10917

Коментар

• аз съм предоволен, надминаха очакванията ми за годината още на девет месечието.

Коментар

• Имаме отчет. Аз съм доволен.
                            http://www.infostock.bg/infostock/co...nts/SVIL/10917

Коментар

• някой зане ли кога кога очакваме консолидирания тук? Не трябва ли вече да излезе?

Коментар

• Те още в отчета казваха какви ги мислят на първо време, но ще са интересни и следващите стъпки:
                                Във връзка с преустановяването на производството на ел. енергия от „ТЕЦ
                                Свилоза”АД за неопределено време, в процес на преработка е частта на бизнес
                                плана на дружеството за планираните инвестиции, включително в частта за
                                източниците за финансиране, с цел ускоряване завършването на два обекта -
                                „Проектиране и изграждане на присъединителна подстанция” и „Химическа
                                водоочистка /ХВО/”.
                                Със завършването и пускането в експлоатация на тези два обекта ще се
                                осигури възможност за директна доставка на ел. енергия от свободния пазар за
                                нуждите на „Свилоцел” ЕАД без посредничество на „ТЕЦ-Свилоза”АД и собствено
                                производство на дълбоко обезсолена вода влагана в производството на пара.
                                За обект „Проектиране и изграждане на присъединителна подстанция” в
                                бизнес плана на дружеството бяха предвидени около 1 млн. лв. без ДДС за
                                текущата години. За цялостно изграждане и завършване до края на 2015 г. са
                                необходими около 7 млн. лв. До момента плащанията за дейностите по този
                                обект са в размер на 1 836 хил.лв. без ДДС.
                                За обект „Химическа водоочистка /ХВО/” в бизнес плана на дружеството бяха
                                предвидени около 200 хил. лв. без ДДС за проектиране през текущата година. За
                                цялостно изграждането на обекта са необходими около 3 млн.лв.
                                Завършено е изграждането на обект „Инсталация за производство на натриев
                                хлорат”. Стойността на обекта по отчетна стойност е 2 152 хил.лв. В момента се
                                извършват пусково наладъчните работи. Произведени са първите пробни
                                количества. Очаквания икономически ефект е намаление на себестойността на
                                целулозата с около 11 лв./тон.

Коментар

Working...
                                X