Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Ха-хаа. Пак запонаха мантрите за шитовете, че не бил важен дивидента, ама дружеството било супер.Ами кажете, че и маджото не е важен, а са важни алхимичните баланси, на които само Вие си вярвате и Вие купувате...Като е толкова голяма печалбата как си обеснявате , че сте на сухо и нямате дивидент..Или печалбата е куха или Вас изобщо не Ви броят в мача
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСамо ако скочи над 20-25% от днешното ниво.
Има голяма вероятност да стане , забелязал съм че там където нямате с булсона и се надъхвате взаимно - винаги расте.
А където имате - обратно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТо добре , че го сравнявате с БТХ и ЧЕЗ, ама напишете на Краси писмо - молба да ви пусне малко дивидентец, като в сравняваните компании
Аз лично нямам проблем с това да не дава дивидент. Готвят доста сериозни инестции за увеличение на капацитета, така че едва ли сега ще се юрнат дивиденти да почват да дават. Имам си други позиции в портфйела от които чакам дивидент, тук съм за капиталовата печалба
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеСлед П/Е, почнаха да се надлъгват по П/Ебитда :-)
Много са ми смешни от времената още на ОТЦК където бяха същите мантри, не можаха да разберат че печалба в счетоводен отчет еднократно не значи почти нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЗащо така се надъхваме преди отчета, да не би да сте решили да се кеширате, като излезе новината !?
Много са ми смешни от времената още на ОТЦК където бяха същите мантри, не можаха да разберат че печалба в счетоводен отчет еднократно не значи почти нищоBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЗащо така се надъхваме преди отчета, да не би да сте решили да се кеширате, като излезе новината !?
Има голяма вероятност да стане , забелязал съм че там където нямате с булсона и се надъхвате взаимно - винаги расте.
А където имате - обратно
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеДааа добра гледна точка си измислил
Само че към Булгартабак, Софарма и Монбат ще дабавя и Чез Разпределение. Това са 4те компании дето мисля че имат по-високо ЕБИТДА от Свилоза, иначе капитализациите им са на нива над 250млн лв, Свилката и 100млн няма
В една такава класация 5-то място е повече от престижно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТака е. Като се замисля на цялата борса има само три компании, които имат по-високо ЕБИТДА. Това са Булгартабак, Софарма и Монбат, но пък капитализацията им е съвсем различна но и това ще се оправи. Българският инвеститор е муден и се движи след събитията. Това не е толкова лошо защото създава добри възможности.
Лека и доходна.
Само че към Булгартабак, Софарма и Монбат ще дабавя и Чез Разпределение. Това са 4те компании дето мисля че имат по-високо ЕБИТДА от Свилоза, иначе капитализациите им са на нива над 250млн лв, Свилката и 100млн няма
В една такава класация 5-то място е повече от престижно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНаближава време за отчета за 4-то тримесечие, трябва да почнем да се ориентираме към 4-ката според моето виждане
Лека и доходна.
Коментар
Коментар