Браво!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНаивник, какъв курс евро-долар показва?! Признавам че малко странна графика са измислили, приеми че това са две различни графики дето са ги насложили една върху друга да спестят място в евро синя - дясна скала, в долари червена - лява скала.
А че целулозата поскъпна доста в евро последната година и половина, заради поскъпналия долар, това ясно. Но нас ни интересуват резултатите в лева, разбирай евро, така че всичко е супер за момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНещо тотално сбъркано има в тази графика. Освен отразяване на курс Долар/Евро, какво друго ни дава?
А че целулозата поскъпна доста в евро последната година и половина, заради поскъпналия долар, това ясно. Но нас ни интересуват резултатите в лева, разбирай евро, така че всичко е супер за момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеГледам точно отчети на конкуренцията
Ама как да се притеснявам за Свилоза като гледам синята линия - цената на тяхната целулоза в евро
http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1454603049
Коментар
-
Гледам точно отчети на конкуренцията
Ама как да се притеснявам за Свилоза като гледам синята линия - цената на тяхната целулоза в евро
http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1454603049
Коментар
-
Честно казано и за мен е странно, че още е на тези цени свилозата, софикс ли я натиска и или е нещо друго не ми е много ясно, но ако продължават така рано или късно ще избуши... Всъщност за колегата по-долу питам, защо говори за един отчет нещо не го схванах, последните две години отчетите тук ми се струват доста стабилни?! Нещо конкретно ли има предвид, пък аз да съм го пропуснал?Last edited by pepe1234; 04.02.2016, 11:08.
Коментар
-
Свилоза за мен е спекулативна и много рискова компания..Аз не вярвам на отчетите на Краси, след като не иска да сподели успеха си с акционерите.И на мен МЦХ ми е скъпа, но както виждаш е много по- ликвидна от Свилоза..Всеки ден има хора , които купуват МЦХ и фондовете са пълни с нея..По доходност ГАГБГ би всички, а след нея може би Спиди..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВ такива случаи е важно в кой ще остане ЧЕРНИЯ ПЕТЪР И ЩЕ ИЗГОРИ НАКРАЯ..
МЦХ Е МОЖЕ БИ НАЙ ДОБРАТА БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ...Цената и отговаря на традицията в управлението и добрата доходност през годините..Мисля , че от години е в 10ката в бранша си..Сравнението с шита на Краси е добра шега
Изменение за последните 52 седмици.
Свилоза + 13,79%
М+Ц - 7,99%
Все пак представянето през последната година не е гаранция за бъдещето. Пък и когато М+Ц е на адекватни оценки бих си я купил отново с удоволствие. Много го харесвам, но не и на тези цени, не и в този момент. Освен това ме притеснява бизнес цикъла в който попада. Свиването на капацитет в много сектори включително минният за мен е риск от свиване на обемите и спад на маржовете им. Времето ще покаже. По принцип не е коректно да се сравняват компании от различни браншове, но дадох пример с лошо представяне на дивидентни компании. Дивидента е страхотно нещо, но не е никаква гаранция за печалба, както и липсата му за загуба. Харесвам и двете компании, но имам само от едната. След време ситуацията може да е съвсем различна. Света се променя и аз се адаптирам към него. Има ли някъде печалба ще я взема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакви прогнози да казвам уважаеми, след като съм виждал с очите си ХДПАТ с отлични показатели на 48000 лева и после...
Та така, всеки си има схема. Пожелавам успех в търговията. Все пак ако някой не е способен да изкара пари от някоя позиция това не означава, че и другите не могат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСамо ако скочи над 20-25% от днешното ниво.
Има голяма вероятност да стане , забелязал съм че там където нямате с булсона и се надъхвате взаимно - винаги расте.
А където имате - обратноНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакви прогнози да казвам уважаеми, след като съм виждал с очите си ХДПАТ с отлични показатели на 48000 лева и после...
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеНе се занимавайте с неликвидни шитове просто
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЗащо така се надъхваме преди отчета, да не би да сте решили да се кеширате, като излезе новината !?
Коментар
Коментар