IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Браво!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Наивник, какъв курс евро-долар показва?! Признавам че малко странна графика са измислили, приеми че това са две различни графики дето са ги насложили една върху друга да спестят място в евро синя - дясна скала, в долари червена - лява скала.
      А че целулозата поскъпна доста в евро последната година и половина, заради поскъпналия долар, това ясно. Но нас ни интересуват резултатите в лева, разбирай евро, така че всичко е супер за момента.
      Търсенето на цеулулоза от Свилоза е изключително голямо. Поради това от дружеството могат да си подбират кому да продават в зависимост от валутните котировки - при висок курс на $- продават на пазари в $ и обратно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Нещо тотално сбъркано има в тази графика. Освен отразяване на курс Долар/Евро, какво друго ни дава?
        Наивник, какъв курс евро-долар показва?! Признавам че малко странна графика са измислили, приеми че това са две различни графики дето са ги насложили една върху друга да спестят място в евро синя - дясна скала, в долари червена - лява скала.
        А че целулозата поскъпна доста в евро последната година и половина, заради поскъпналия долар, това ясно. Но нас ни интересуват резултатите в лева, разбирай евро, така че всичко е супер за момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          Гледам точно отчети на конкуренцията
          Ама как да се притеснявам за Свилоза като гледам синята линия - цената на тяхната целулоза в евро

http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1454603049
          Нещо тотално сбъркано има в тази графика. Освен отразяване на курс Долар/Евро, какво друго ни дава?

Коментар

• Гледам точно отчети на конкуренцията
            Ама как да се притеснявам за Свилоза като гледам синята линия - цената на тяхната целулоза в евро

http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1454603049
            Attached Files

Коментар

• Как е при вас?
              Биете ли мечките?

Коментар

• Честно казано и за мен е странно, че още е на тези цени свилозата, софикс ли я натиска и или е нещо друго не ми е много ясно, но ако продължават така рано или късно ще избуши... Всъщност за колегата по-долу питам, защо говори за един отчет нещо не го схванах, последните две години отчетите тук ми се струват доста стабилни?! Нещо конкретно ли има предвид, пък аз да съм го пропуснал?
                Last edited by pepe1234; 04.02.2016, 11:08.

Коментар

• Свилоза за мен е спекулативна и много рискова компания..Аз не вярвам на отчетите на Краси, след като не иска да сподели успеха си с акционерите.И на мен МЦХ ми е скъпа, но както виждаш е много по- ликвидна от Свилоза..Всеки ден има хора , които купуват МЦХ и фондовете са пълни с нея..По доходност ГАГБГ би всички, а след нея може би Спиди..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    В такива случаи е важно в кой ще остане ЧЕРНИЯ ПЕТЪР И ЩЕ ИЗГОРИ НАКРАЯ..
                    МЦХ Е МОЖЕ БИ НАЙ ДОБРАТА БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ...Цената и отговаря на традицията в управлението и добрата доходност през годините..Мисля , че от години е в 10ката в бранша си..Сравнението с шита на Краси е добра шега
                    Kiro, не съм казал, че М+Ц е лоша компания но в момента ми идва безумно скъпа. Пък Свилоза ми идва доста подценена като оценки. Освен това когато ги сравняваш двете виждаш, че в цената на М+Ц е включен дивидента с години напред. Но всеки си има своя гледна точка. Пазара счита, че през последната година аз съм бил по-близо.
                    Изменение за последните 52 седмици.
                    Свилоза + 13,79%
                    М+Ц - 7,99%
                    Все пак представянето през последната година не е гаранция за бъдещето. Пък и когато М+Ц е на адекватни оценки бих си я купил отново с удоволствие. Много го харесвам, но не и на тези цени, не и в този момент. Освен това ме притеснява бизнес цикъла в който попада. Свиването на капацитет в много сектори включително минният за мен е риск от свиване на обемите и спад на маржовете им. Времето ще покаже. По принцип не е коректно да се сравняват компании от различни браншове, но дадох пример с лошо представяне на дивидентни компании. Дивидента е страхотно нещо, но не е никаква гаранция за печалба, както и липсата му за загуба. Харесвам и двете компании, но имам само от едната. След време ситуацията може да е съвсем различна. Света се променя и аз се адаптирам към него. Има ли някъде печалба ще я взема.

Коментар

• В такива случаи е важно в кой ще остане ЧЕРНИЯ ПЕТЪР И ЩЕ ИЗГОРИ НАКРАЯ..
                      МЦХ Е МОЖЕ БИ НАЙ ДОБРАТА БЪЛГАРСКА КОМПАНИЯ...Цената и отговаря на традицията в управлението и добрата доходност през годините..Мисля , че от години е в 10ката в бранша си..Сравнението с шита на Краси е добра шега

Коментар

Какви прогнози да казвам уважаеми, след като съм виждал с очите си ХДПАТ с отлични показатели на 48000 лева и после...
                        Бяха страхотни времена. Помня как си бях купил 11 броя от ХДПАТ на малко над 300 лева средна цена. После обаче като влезе Божков се уплаших и се разпродадох на 2500 лева. В един момент съжалих и се върнах с малко на 3500, които продадох на 5 000. Последно купих пак шест бройки на 8 000 и продавах между 14 000 и 18 000 лева. След това повече не съм се връщал в позицията. Бяха страхотни времена. Пак беше пълно с песимизъм, но умението е да купиш когато трябва. Всеки може да спекулира трудното е да се улучи правилният момент. Помня и как всичко плюеше Свилоза, когато струваше под 90 стотинки. Та и така. Според мен човек да се откаже да спечели в пъти на вложените си пари в рамките на две три години защото някъде в неизвестното бъдеще можело да има проблем е глупост. Но всеки си има схема в главата. Примерно за мен в тази ситуация М+Ц е много по-рисков актив в сравнение със Свилоза. Коефициентите му са брутално надути при максимум в доверието. Представи си какво би станало при продължаващо скапване на фундамента и внезапна загуба на доверието в компанията. При Свилоза поне има пълна липса на доверие и то може само да се подобрява. Резултатите също са отлични и поне още половин година ще се подобряват. За после е рано да се каже, все пак не съм нострадамус да гледам с години напред.
                        Та така, всеки си има схема. Пожелавам успех в търговията. Все пак ако някой не е способен да изкара пари от някоя позиция това не означава, че и другите не могат.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Само ако скочи над 20-25% от днешното ниво.

Има голяма вероятност да стане , забелязал съм че там където нямате с булсона и се надъхвате взаимно - винаги расте.
                          А където имате - обратно
                          Имате отчайващо погрешни наблюдения. Не става и за психоанализа 1/5 от порфейла е набучен в гагарин. (лоша работа, но поне беше направено predi 36 лв),А тук имам но козметично. Ама много сте тънкообидни, защо така !? Излиза, че понеже нямам оня шит атера и вече си направил извода, че нямаме колизии с позициите - Мистейк и то голям ! Атерата не си заслужава нито да си губиш времето да се набутваш там, заради 10-20 стинки дивидентен ход, (а после избушване под 2 кинта) а камо ли пък да си губиш времето да я смяташ... там е ударено от безвремието и дирижабъла се носи волно на вятъра, не е сериозна инвестиция ))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Какви прогнози да казвам уважаеми, след като съм виждал с очите си ХДПАТ с отлични показатели на 48000 лева и после...
                            Kiro, така е да, това бяха чудни времена, 48000 си беше повече от мечта за всеки имащ акции

Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                            Не се занимавайте с неликвидни шитове просто
                            BullsonBSE, мерси за съвета и загрижеността!

Коментар

• Какви прогнози да казвам уважаеми, след като съм виждал с очите си ХДПАТ с отлични показатели на 48000 лева и после...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Защо така се надъхваме преди отчета, да не би да сте решили да се кеширате, като излезе новината !?

Коментар

Working...
                                X