IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ок за да не кажете, че само хваля сфи ще дам малко критика - дразнят ме увеличенията на капитала защото заема е при ниска лихва, предпочитам да не го намаляват, а например да направят някоя sale and leaseback сделка като например бреф с бриколажите. дори да е на само 5% доходност, пак е на сметка при тези лихви.

махането на пикадили в краткосрочен план е лошо, но се очакваше отдавна просто защото веригата е зле и постоянно затваря обекти. но фокуса е прекалено голям върху този магазин, сигурно е към 3% от приходите. Ситуацията ми напомня на Eurowings - всички не спират от месеци да пишат колко били зле превозите им на дълги разстояния. Няма значение бе хора, тези превози на дълги разстояния са само 5% от пътниците, на мен като акционер в Луфтханза ме итнересува много повече както става с превозите на къси разстояния, които формират 95%
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
      Моите впечатления са подобни. Май само фитнесът се развива успешно. На първи етаж има някои много странни обекти. Едно кафе, което е полупразно. Нещо като винарна - напълно празна. В офисът на Елана почтни никой не влиза....При заведенията за хранене на втория етаж, хора се събират пред две. Останалите май почнаха да ги затварят.
      Има и един друг проблем, за който не се говори много. Сутрин и вечер Драган Цанков се задръства ужасно точно на кръстовището при КАТ и Софарма. Мисля че с малко преустройство ситуацията може много да се подобри - това ще има много сериозен ефект върху търговските площи в сгардите.
      в мола на стамболийски пък има щанд за лъжици с имета, който никога не съм виждал да има клиент. има и два магазина за луксозни часовници, в които никога не съм виждал да влиза човек. но и трите си работят от години за елана, че то и в двата офиса на евро финанс когато и да съм влизал през последните години не съм виждал други клиенти и какво от това?

важното е да си плащат наемите обектите в тц, за сфи друго няма значение
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
        И понеже днес ми е тръгнало да давам непоискани мнения, да довърша.

В един търговски център отговорността да вкарва посетители е на ТЦ, а не на отделните търговски обекти. От това, което виждам, СфИ не само, че не може да вкара хората от околните 3-4 квартала, ами и не може да задържи служителите от офисите. Затова се получава така, че пицарията в градинката на КАТ е по-пълна от Пастарията в кулите и то със служители от офисите в кулите. Същото е и с останалите места за хранене, с аптеките и пр. в квартала (поне докъм Ж. Кюри). Дори химическото чистене е по-бавно от химическото на 200 м от там, защото това в кулите дава дрехите някъде другаде и по никакъв начин не можеш да си вземеш дрехата на следващия ден. А в това в сградата на АДИС до метростанцията си готов след 24 ч. Познайте къде е по-пълно. И т.н.

Надявам се, че горното не звучи като натякване или злорадстване, защото не е така.
        Моите впечатления са подобни. Май само фитнесът се развива успешно. На първи етаж има някои много странни обекти. Едно кафе, което е полупразно. Нещо като винарна - напълно празна. В офисът на Елана почтни никой не влиза....При заведенията за хранене на втория етаж, хора се събират пред две. Останалите май почнаха да ги затварят.
        Има и един друг проблем, за който не се говори много. Сутрин и вечер Драган Цанков се задръства ужасно точно на кръстовището при КАТ и Софарма. Мисля че с малко преустройство ситуацията може много да се подобри - това ще има много сериозен ефект върху търговските площи в сгардите.

Коментар

И понеже днес ми е тръгнало да давам непоискани мнения, да довърша.

В един търговски център отговорността да вкарва посетители е на ТЦ, а не на отделните търговски обекти. От това, което виждам, СфИ не само, че не може да вкара хората от околните 3-4 квартала, ами и не може да задържи служителите от офисите. Затова се получава така, че пицарията в градинката на КАТ е по-пълна от Пастарията в кулите и то със служители от офисите в кулите. Същото е и с останалите места за хранене, с аптеките и пр. в квартала (поне докъм Ж. Кюри). Дори химическото чистене е по-бавно от химическото на 200 м от там, защото това в кулите дава дрехите някъде другаде и по никакъв начин не можеш да си вземеш дрехата на следващия ден. А в това в сградата на АДИС до метростанцията си готов след 24 ч. Познайте къде е по-пълно. И т.н.

Надявам се, че горното не звучи като натякване или злорадстване, защото не е така.
          не съм съгласен за ТЦ, отговорността си е точно на отделните търговски обекти. ще дам пример - работя близо до мола на стамболийски и живея близо до фантастико. предпочитам да пазарувам в пикадилито в мола и да мъкна покупките в метрото защото продуктите са винаги заредени, служителите са по-учтиви и обслужват по-бързо и винаги има достатъчно отворени каси.

пицарията в градинката на кат е логично да е пълна, защото в кат постоянно има много хора. винаги когато съм имал да свърша нещо там има над 100 човека да чакат независимо от деня и часа. ако съм гладен, няма да бия път до софарма много ясно. химическото, че е бавно какво е виновен ТЦ?

ок, все пак да погледнем финансовата страна на местенето на пикадили. най-вероятно ще си платят дължимото с неустойките и просрочията, защото магазините им още са пълни с продукти, или поне този на стамболийски е. мисля, че ако пикадили бяха толкова загазили ликвидно, то щяха първо да се опразват рафтовете, т.е. да спрат да им доставят стока.

пикадилито в ТЦ има площ 1622 кв м като ТЦ е на СФИ и Литекс и двете съдят веригата. наема не се знае колко е, но ако е на нивото на офисите, т.е. около 12 евро на кв м, това прави по около 38 хиляди на месец и около 450 хиляди на година, което не е много приятно, но сравнено с общите приходи от основна дейност на СФИ от 9.95 млн не е нищо особено. дори ако сложим всичките 450 хил за СФИ (т.е. нищо за Литекс), това е по-малко от 5% от оперативните приходи.

Коментар

• И понеже днес ми е тръгнало да давам непоискани мнения, да довърша.

Коментар

В махалата има -
              Лидл, който доколкото разбирам е доста оборотен, идват хора от други квартали
              Била - на плиска
              Фантастико - най-старият магазин в квартала, с вярна клиентела, както и Лидл-а, нищо, че е по-нов
              СВА - на мястото на предишното Пикадили експрес
              Тмаркет и известният "пенсионерски магазин"
              доста малки нишови магазинчета, които дърпат хората от кулите и изобщо от всички офиси
              На 150 м зад бензиностанцията на Лукойл също има голям супермаркет, не се сещам името му.
              Изобщо има голямо насищане откъм магазини, за разлика отпреди 5-6 години примерно, когто имаше само едно Фантастико.

Тези ентусиасти в Клубз пишат, че пикадили ще се мести от кулите на Елемаг, обаче на Елемаг ще се строи жилищна сграда, така че те пак нещо не са наясно.

Карфур, за който пише, че е затворен - така е, причините са много, най-вече, че отвори над година след Лидл и то врата срещу врата срещу Лидл, а последният вече беше завъдил лоялна клиентела. Плюс, че отварянето му съвпадна с проблемите на гърците.

Преди време писах за празното пикадили в кулите и за причините за това, обаче тукашните фенове чуват доста избирателно, та сега сигурно са неприятно изненадани, че не е плащало и че се е наожило да го съдят за неплатени наеми.

Както и да е.
              много добре помня какво беше написал, благодаря за информацията

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Мисля, смяната на наемателя въобще няма да се отрази на дейността на СИ, на резултатите и дивидента.
                Дори намирането на по-добър наемател ще е полезно за бизнеса ни!!!
                Ако успеят бързо да намерят подобен наемател бързо, но ако се закучи, няма да е добре.

Коментар

• В махалата има -
                  Лидл, който доколкото разбирам е доста оборотен, идват хора от други квартали
                  Била - на плиска
                  Фантастико - най-старият магазин в квартала, с вярна клиентела, както и Лидл-а, нищо, че е по-нов
                  СВА - на мястото на предишното Пикадили експрес
                  Тмаркет и известният "пенсионерски магазин"
                  доста малки нишови магазинчета, които дърпат хората от кулите и изобщо от всички офиси
                  На 150 м зад бензиностанцията на Лукойл също има голям супермаркет, не се сещам името му.
                  Изобщо има голямо насищане откъм магазини, за разлика отпреди 5-6 години примерно, когто имаше само едно Фантастико.

Тези ентусиасти в Клубз пишат, че пикадили ще се мести от кулите на Елемаг, обаче на Елемаг ще се строи жилищна сграда, така че те пак нещо не са наясно.

Карфур, за който пише, че е затворен - така е, причините са много, най-вече, че отвори над година след Лидл и то врата срещу врата срещу Лидл, а последният вече беше завъдил лоялна клиентела. Плюс, че отварянето му съвпадна с проблемите на гърците.

Преди време писах за празното пикадили в кулите и за причините за това, обаче тукашните фенове чуват доста избирателно, та сега сигурно са неприятно изненадани, че не е плащало и че се е наожило да го съдят за неплатени наеми.

Както и да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                    наблизо има Lidl
                    до офиса на BREF
                    през парка пред КАТ, покрай ПОК Доверие и още малко и сте там
                    Била на кино Изток е далеч по-далече
                    Лидъла го споменах в предишно мнение.

Дали новият наемател ще е магазин или нещо друго времето ще покаже.
                    Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Мисля, смяната на наемателя въобще няма да се отрази на дейността на СИ, на резултатите и дивидента.
                      Дори намирането на по-добър наемател ще е полезно за бизнеса ни!!!

намерихме си тема за обсъждане на ОС през пролетта
                      отново да подчертая - изведнъж доста колеги се включиха активно в темата - а ис имслех, че акционерите все още сме малко

Коментар

• Известно време пазарувах във въпросното Пикадили и не мисля че беше много пълно.
                        Принципно, не бива да се разчита много на служителите в офисите за клиенти. Колко от вас пазаруват храна от магазин, който е близо до работата ви?

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                          Имаше и някакъв BMB или нещо такова в района, но няма сериозен магазин. Изключвам билата, която е на Плиска.
                          наблизо има Lidl
                          до офиса на BREF
                          през парка пред КАТ, покрай ПОК Доверие и още малко и сте там
                          Била на кино Изток е далеч по-далече

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Нали това ни е бизнесът в тази компания - да намираме наематели и те да си плащат редовно наемите. Текущата ситуация е нормална.
                            +1
                            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              хора няма, хораааа.
                              Вие ако сте сред работещите там, ще се натоварите ли с торбите??? И без възможност да си паркирате колата???
                              Най-много да отидете на обяд да вземете 2 кренвирша, да спестите някой лев
                              Ако говориш за хора извън кулите, горе-долу си прав, но защо да няма възможност за паркиране?
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• хора няма, хораааа.
                                Вие ако сте сред работещите там, ще се натоварите ли с торбите??? И без възможност да си паркирате колата???
                                Най-много да отидете на обяд да вземете 2 кренвирша, да спестите някой лев

Коментар

Working...
                                X