IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
    според мен новия наемател ще е Била
    тази на Плиска е далече
    а Била обяви отнаряне на много нови магазини
    плюс това те не държат да имат паркинг и често са в пешеходни зони
    но площта май е голяма за средния или малкия формат на Била
    може освен магазин да има нова уличка с услуги - банки застраховки, тото, и др з
    +1
    звучи доста добре-ако е така заради Била като цяло може да се очаква и нарастване на човекопотока като цяло...то като се тръгне за едно да се пазарува често се случва да се излезе с доста повече неща
    "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

според мен новия наемател ще е Била
      тази на Плиска е далече
      може освен магазин да има нова уличка с услуги - банки застраховки, тото, и др з
      навият ни офис ще е там вече
      с на Тони

Коментар

• според мен новия наемател ще е Била
        тази на Плиска е далече

Коментар

• тази година ще купя акции за 5 000 лева
          на каква цена е по-добре да ги взема - 3лв, 4лв, 5лв или нагоре?
          защо ми е непрекъснато да нарастват?
          важното е какво получавам от акциите
          сега онзи недоволния ще каже - кога ще го чакам аз дивидента?
          на мен дивидента ми е достатъчен
          Last edited by fortiss; 07.03.2016, 18:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Малко за профани ни вземаш, а не сме чак такива дилетанти може би )) изобщо не сравняваме бизнеса на спиди и на това. Адидас не го знам дали е балон не мога да кажа, не го гледам не проявявам интерес. Балонът по приницип не се формира от постоянен растеж на нещото, а от изхвърчаване над растежа на фундамента. Вижда се, че вечен ръст не съществува. В този смисъл Дилетантски стават мнения позоваващи се някакъв чарт от който се вижда как спиди(сфармимоти т.н) постоянно расте от 2 години и видите ли - трябвало още да расте с по 100% на година при това на двойно тройно по-малък ръст във фундамента, и при спадащи перспективи в ръста за в бъдеще ))) Изобщо - да - ние сме дилетанти защото казваме, че ако ви спаднат приходите (например празния тайминг с пикадили върху няколко хиляди кв. м., а както знаем нула умножено по хиляди остава нула) , та ако спаднат приходите, може да спаднат и дивидентите, а ако спаднат дивидентите, може би капитализацията ще намали темпа в растежа, знае ли човек, като надойдат много дилетанти на бфб и са възможни аномалии - нескончаем ръст и т.н. Дилетантска работа, само излишно чакаха спиди на 60 а от 6 месеца спря ръста и виси като луканка няма каквато и да е връзка с адцица )))
            съгласен, сега ако ми и кажеш какво му е на фундамента ще е супер посочи ми някой по-изгоден адсиц на бфб откъм печалба и дивидент
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              то щото сфи и спиди са в един и същ бизнес + има една съществена разлика за 2015 - печалбата на спиди падас 5.3%, докато тази на сфи се вдига с 16.1%, т.е. p/e на спиди е 22, а на сфи е 13.7.

според теб адидас балон ли са? защото за последната година са нагоре с над 35%
              круши и ябълки, гледай бизнеса и показателите. ако една компания се вдигне с много не означава че е надценена, точно както ако някоя падне не значи че е подценена. За справка RWE, DB и Volkswagen
              Малко за профани ни вземаш, а не сме чак такива дилетанти може би )) изобщо не сравняваме бизнеса на спиди и на това. Адидас не го знам дали е балон не мога да кажа, не го гледам не проявявам интерес. Балонът по приницип не се формира от постоянен растеж на нещото, а от изхвърчаване над растежа на фундамента. Вижда се, че вечен ръст не съществува. В този смисъл Дилетантски стават мнения позоваващи се някакъв чарт от който се вижда как спиди(сфармимоти т.н) постоянно расте от 2 години и видите ли - трябвало още да расте с по 100% на година при това на двойно тройно по-малък ръст във фундамента, и при спадащи перспективи в ръста за в бъдеще ))) Изобщо - да - ние сме дилетанти защото казваме, че ако ви спаднат приходите (например празния тайминг с пикадили върху няколко хиляди кв. м., а както знаем нула умножено по хиляди остава нула) , та ако спаднат приходите, може да спаднат и дивидентите, а ако спаднат дивидентите, може би капитализацията ще намали темпа в растежа, знае ли човек, като надойдат много дилетанти на бфб и са възможни аномалии - нескончаем ръст и т.н. Дилетантска работа, само излишно чакаха спиди на 60 а от 6 месеца спря ръста и виси като луканка няма каквато и да е връзка с адцица )))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                Доколкото помня (понеже ме агитираха за подписката против построяването му) пробивът ще бъде някъде около новостроящата се сграда на Артекс на ул. Тинтява, като целта е Дианабад и Изгрев да бъдат съединени и потокът от коли да бъде бъде насочен към Драган Цанков по широката улица до Руското посолство. То е съвсем логично де, но хората в квартала не искат и изтъкват, че така ще се понижи качеството на живот, т.е. цените на недвижимите имоти там. В момента кола не може да мине от Дианабад в Изгрев, а трябва да мине или през прелеза на ул. Пиер Дегейтър в Изток - стават задръствания, конфликти и т.н., или да се качи на Драган Цанков на кръстовището на КАТ - което обаче е обречена кауза, поне според мен, защото там са постоянни задръствания и скандали.
                поздрави за добрите доводи и логика но защо според теб построяването на път би свалило цените? по-принцип е точно обратното:

Infrastructure is a major consideration for home seekers. A location that has reasonably good infrastructure has a higher perceived value to a buyer. Accordingly the property prices also increase. Facilities such as accessible road and rail transport are known to increase real estate prices significantly. For instance, when metro rail projects are announced, the localities along the route benefit immensely.

http://www.thehindu.com/business/bud...cle8280486.ece
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                  Не съм чувал за този пробив. Ако може да дадеш повече инфо, ще съм благодарен. Иначе, с малко услилия може да се направи трета лента за завиващите на ляво при сфетофара към Л. Станчев. Така и автобусите няма да блокират движението като спират на спирката. Някакво подиобно решение може да се измисли и от другата страна (Др Цанков и В. Калчев). Там може да се разшири В. Калчев. Също така може да се прегради по-добре тротоара, така че хората които слизат от метрото да не пресичат булеварда произволно. Все наща, дето не изискват кой знае какви средства и услилия.
                  Доколкото помня (понеже ме агитираха за подписката против построяването му) пробивът ще бъде някъде около новостроящата се сграда на Артекс на ул. Тинтява, като целта е Дианабад и Изгрев да бъдат съединени и потокът от коли да бъде бъде насочен към Драган Цанков по широката улица до Руското посолство. То е съвсем логично де, но хората в квартала не искат и изтъкват, че така ще се понижи качеството на живот, т.е. цените на недвижимите имоти там. В момента кола не може да мине от Дианабад в Изгрев, а трябва да мине или през прелеза на ул. Пиер Дегейтър в Изток - стават задръствания, конфликти и т.н., или да се качи на Драган Цанков на кръстовището на КАТ - което обаче е обречена кауза, поне според мен, защото там са постоянни задръствания и скандали.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    ))
                    50% ъл !??? )
                    Колкото на спиди стана 50% ъп, толкова и тук ще стане, Нали се сещаш. че като се надуе нещо и винаги идва един момент, когато зайчетата вътре се усещат, че само нагоре не може Дори и спиди, която по принцип може да е по-ръстова компания спрямо адцици - вече доказа, какво се случва след като се насити цената. На същата цена е през септември миналата година.
                    то щото сфи и спиди са в един и същ бизнес + има една съществена разлика за 2015 - печалбата на спиди падас 5.3%, докато тази на сфи се вдига с 16.1%, т.е. p/e на спиди е 22, а на сфи е 13.7.

според теб адидас балон ли са? защото за последната година са нагоре с над 35%
                    круши и ябълки, гледай бизнеса и показателите. ако една компания се вдигне с много не означава че е надценена, точно както ако някоя падне не значи че е подценена. За справка RWE, DB и Volkswagen

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                      Може би ще има подобрение, ако общината успее да се наложи за пробива в Изгрев, който да разтовари движението по Тинтява и Драган Цанков, в тази му част. Сега има подписка от няколко блока в Изгрев против този пробив, но едва ли ще успеят да се наложат над общината и останалите граждани, напр. в Изток, които са най-заинтересовани да се разтовари движението по Тинтява и прелеза към бул. Самоков.

Иначе за търговските обекти си прав - само фитнесът си увеличава клиентите.
                      Не съм чувал за този пробив. Ако може да дадеш повече инфо, ще съм благодарен. Иначе, с малко услилия може да се направи трета лента за завиващите на ляво при сфетофара към Л. Станчев. Така и автобусите няма да блокират движението като спират на спирката. Някакво подиобно решение може да се измисли и от другата страна (Др Цанков и В. Калчев). Там може да се разшири В. Калчев. Също така може да се прегради по-добре тротоара, така че хората които слизат от метрото да не пресичат булеварда произволно. Все наща, дето не изискват кой знае какви средства и услилия.

Коментар

...тоест цената да е ъп 50%, което прави над 6-така
                        Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
                        Имам акции.
                        ))
                        50% ъл !??? )
                        Колкото на спиди стана 50% ъп, толкова и тук ще стане, Нали се сещаш. че като се надуе нещо и винаги идва един момент, когато зайчетата вътре се усещат, че само нагоре не може Дори и спиди, която по принцип може да е по-ръстова компания спрямо адцици - вече доказа, какво се случва след като се насити цената. На същата цена е през септември миналата година.
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

... - дразнят ме увеличенията на капитала защото заема е при ниска лихва, предпочитам да не го намаляват, а например да направят някоя sale and leaseback сделка като например бреф с бриколажите. дори да е на само 5% доходност, пак е на сметка при тези лихви.

)
                          Как наричаше булсон играта с даването и прибирането на един и същи дивидент?? инвестиционна схема ли беше !??
                          Може би си е дразнещо - хем да ти дадат дивидент, хем да ти го приберат, за да няма разводняване на хартиите, но пък спадането на приходите в този случай може да има положителен принос Например ако няма веднага заместник на пикадили - следва спад на приходите, оттам за догодина - спад на дивидента, а оттам пък и ще се наложи по-малко артии да се емитират под формата на поредната "дивидентна емисия", всяко зло за добро както се казва )))
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

в мола на стамболийски пък има щанд за лъжици с имета, който никога не съм виждал да има клиент. има и два магазина за луксозни часовници, в които никога не съм виждал да влиза човек. но и трите си работят от години за елана, че то и в двата офиса на евро финанс когато и да съм влизал през последните години не съм виждал други клиенти и какво от това?

важното е да си плащат наемите обектите в тц, за сфи друго няма значение
                            Това не е съвсем вярно, защото с подобни обекти намалява човекопотокът, оттам не могат да се развиват другите магазини, оттам цените на наемите стагнират.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                              Моите впечатления са подобни. Май само фитнесът се развива успешно. На първи етаж има някои много странни обекти. Едно кафе, което е полупразно. Нещо като винарна - напълно празна. В офисът на Елана почтни никой не влиза....При заведенията за хранене на втория етаж, хора се събират пред две. Останалите май почнаха да ги затварят.
                              Има и един друг проблем, за който не се говори много. Сутрин и вечер Драган Цанков се задръства ужасно точно на кръстовището при КАТ и Софарма. Мисля че с малко преустройство ситуацията може много да се подобри - това ще има много сериозен ефект върху търговските площи в сгардите.
                              Може би ще има подобрение, ако общината успее да се наложи за пробива в Изгрев, който да разтовари движението по Тинтява и Драган Цанков, в тази му част. Сега има подписка от няколко блока в Изгрев против този пробив, но едва ли ще успеят да се наложат над общината и останалите граждани, напр. в Изток, които са най-заинтересовани да се разтовари движението по Тинтява и прелеза към бул. Самоков.

Иначе за търговските обекти си прав - само фитнесът си увеличава клиентите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                хора няма, хораааа.
                                Вие ако сте сред работещите там, ще се натоварите ли с торбите??? И без възможност да си паркирате колата???
                                Най-много да отидете на обяд да вземете 2 кренвирша, да спестите някой лев
                                всъщност има подземен паркинг ако не греша имаше 160 места

Коментар

Working...
                                X