IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
    Това е за който вярва в счетоводните печалби и дивиденти на база увеличение на капитала. Нали виждаш, че първо смятат наколко ще е увеличението на капитала и после дивидента - това какво ти говори. На мен, че ако няма увеличение на капитала, печалбата която се отчита ще бъде много по-малка (защото сега е субсидирана от групата за да може да вървят увеличения)
    Един си го и каза, че малките нямало да записват нови акции - какво ви говори това, и миналата година имаше незаписани, но сега се купува с 1 лв. отговре - какво ви говори, че цената е подбутвана, за да може увеличението да е на по-висока цена - пак за да може да се плати по-големия дивидент - какво ви говори това. Че имаме схема - инвестициинна за шарани и за балъци Пенсионни фондове и Договорни.
    Много грозно
    Цената се подготвя заради друго......колкото е по висока емисионната толкова по малко акции ще се емитират за погасяване на дълга и по малко ще се разводни капитала и процентно основните акционери няма да променят съотношението в собствеността. За самата емисионна съм убеден че вече се водят преговори за записване от фондове.
    Нещата са сравнително прости : ако докажат че може да раздават до около 40 ст дивидент то фондовете ще записват до 7- 8 лева (5 до 6% див. Доходност) тва е .........

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      предложи вариант за погасяване на кредита при разпределяне по закон на 90% от печалбата като дивидент
      Не разбирам ам от счетоводство така че ако напиша някоя глупост моля да ме извините. Ако заема се погасява от приходите от наеми това би трябвало да се отрази в разходната част и просто печалбата да е по малка.
      Харесвам кулите, пих наскоро кафе там но не харесвам политиката за която вече писах. Имам акции....

Коментар

Това е за който вярва в счетоводните печалби и дивиденти на база увеличение на капитала. Нали виждаш, че първо смятат наколко ще е увеличението на капитала и после дивидента - това какво ти говори. На мен, че ако няма увеличение на капитала, печалбата която се отчита ще бъде много по-малка (защото сега е субсидирана от групата за да може да вървят увеличения)
        Един си го и каза, че малките нямало да записват нови акции - какво ви говори това, и миналата година имаше незаписани, но сега се купува с 1 лв. отговре - какво ви говори, че цената е подбутвана, за да може увеличението да е на по-висока цена - пак за да може да се плати по-големия дивидент - какво ви говори това. Че имаме схема - инвестициинна за шарани и за балъци Пенсионни фондове и Договорни.
        Много грозно
        гледай голямата картина - преди десетина години имаше депозити по 9%, всичко растеше, инфлация по над 10%. днес депозитите са по 2%, пълен шит облигации се търгуват при доходност от под 5%, земята и жилищата спират да поскъпват, в еврозоната има дефлация, златото отбелязва едно от най-силните си ралита.

6% доходност днес за REIT са много по-ценни спрямо миналата година, камо ли спрямо преди 10 години

пп увеличението на капитала го смятаме, защото дивидента вече се знае още от края на януари колко ще е
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
          5 % див. доходност е крайно недостатъчна предвид инвестицията в акции...........на облигационния пазар ще я постигнеш при доста по малък риск
          Много грозно
          Bulls on BSE

Коментар

5 % див. доходност е крайно недостатъчна предвид инвестицията в акции...........на облигационния пазар ще я постигнеш при доста по малък риск
            Къде тези лихви на облигационния пазар, има статия в инвестор, че облигациите junk в ЕС са били под 5% доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
              То е така, но ако си увеличаваш пропорционално акциите с увеличението на новите акции, г/д ще запазиш тази доходност. Да се надяваме, че като изплатят кредита, печалбата ще се увеличи чувствително. А и няма много компании в БФБ, чиито акции да се увеличават като цена и да дават около 5% дивидентна доходност.

Коментар

И аз харесвам акцията , но не ми харесва политиката им по ежегодно увеличение на капитала за изплащане на заема щото после ша трябва да делим печалбата на по голям брой акции така че ще е трудно увеличение на див. доходност като процент
                предложи вариант за погасяване на кредита при разпределяне по закон на 90% от печалбата като дивидент

Коментар

И аз харесвам акцията , но не ми харесва политиката им по ежегодно увеличение на капитала за изплащане на заема щото после ша трябва да делим печалбата на по голям брой акции така че ще е трудно увеличение на див. доходност като процент
                  То е така, но ако си увеличаваш пропорционално акциите с увеличението на новите акции, г/д ще запазиш тази доходност. Да се надяваме, че като изплатят кредита, печалбата ще се увеличи чувствително. А и няма много компании в БФБ, чиито акции да се увеличават като цена и да дават около 5% дивидентна доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
                    Като им гледай ГФО-то си изплащат банковите заеми, пасива им намалява за сметка на Собствения капитал. С това темпо може би до 5-6 г. ще си изплатят този голям банков кредит и тогава ще имат по-високи печалби за разпределение като дивидент.

Коментар

Панда не се хаби, скоро никой няма да иска да купува прескъпи акции като СФИ с доходност като за депозит (но с несъизмерим риск), с изразходен потенциал за растеж - дай да сме честни, колко да струва тоя тъп СФИ с толкова много банкови кредити, аз казавам не повече от 1.5-2 лв., а сега е 5 лв. е то хляба е изяден за години напред, та кой ще иска да държи толкова скъпа акция след като пазара е толкова подценен
                      кое е подценено на пазара????????
                      да купя там

Коментар

Панда не се хаби, скоро никой няма да иска да купува прескъпи акции като СФИ с доходност като за депозит (но с несъизмерим риск), с изразходен потенциал за растеж - дай да сме честни, колко да струва тоя тъп СФИ с толкова много банкови кредити, аз казавам не повече от 1.5-2 лв., а сега е 5 лв. е то хляба е изяден за години напред, та кой ще иска да държи толкова скъпа акция след като пазара е толкова подценен
                        Като им гледай ГФО-то си изплащат банковите заеми, пасива им намалява за сметка на Собствения капитал. С това темпо може би до 5-6 г. ще си изплатят този голям банков кредит и тогава ще имат по-високи печалби за разпределение като дивидент.

Коментар

а сега ако кажеш за поне 2-3 подценени компании, може и някой да ти повярва

и доходността на сфи е депозит умножено по 3
                          Last edited by Black and white cat-foot; 14.04.2016, 12:37.
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Панда не се хаби, скоро никой няма да иска да купува прескъпи акции като СФИ с доходност като за депозит (но с несъизмерим риск), с изразходен потенциал за растеж - дай да сме честни, колко да струва тоя тъп СФИ с толкова много банкови кредити, аз казавам не повече от 1.5-2 лв., а сега е 5 лв. е то хляба е изяден за години напред, та кой ще иска да държи толкова скъпа акция след като пазара е толкова подценен
                            Bulls on BSE

Коментар

• ревизирам си прогнозата за увеличението на 4.80, очаквам печалба за Q1 от 1.6 млн. последните две години поканата за оса е в края на април, да видим дали и тази година ще е така. дразни ме, че няма подробности за prime park вече над месец, ще трябва на оса-то да питаме за детайли

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                                хмм интересното е, че този пакет който мина в края на сесията се беше появил на същата цена и в края на деня вчера
                                От вчера имаше айсберг от 5000 броя, който се задоволяваше с малки бройки. Днес, на закриващия аукцион, двама продавача с голяма разлика в бройките си го задоволиха напълно / даже останаха стотина-двеста бройки у тях/ и ако не се презареди, би трябвало утре да няма бид вече. Така ги видях аз нещата.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X