всъщност какви са таксите и комисионните при този адсиц?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеЗаписах увеличението и продължавам да купувам на 2,35. По моя преценка печалбата за второто полугодие ще бъде същата или по-голяма от първото полугодие.
Много кеш имате бре - на мен все не стига
Аз предпочитам очакванията ми да са занижени, защото всичко става. Току виж Пикадили се изнесли поради липса на оборот, или горе фаст фуд-а се скапал. Нека да имаме едно наум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеТони, защо мислиш, че второто полугодие ще има почти 25% по-ниска печалба - какви са основанията ти?
ти записа ли или пазариш от маркета?
Коментар
-
Ако се запише цялото увеличение акциите стават около 16млн.
при печалба за първото полугодие 1,7млн и второто ако направят 1,3(по-песимистично, въпреки че ще рефинансират и очаквам лихвите по вноските да намалеят), става печалба от 3млн. за 2013!
3млн/16млн=0,187ст. , т.е. надявам се поне на 15 стинки догодина
п.с. Сметката е бакалска, като гледах по оса-та как г-н Борисов не спря да смята - сигурно има по-точни данни!
Коментар
-
На аукцион ще бъдат предложени 959 903 права за участие в увеличението на капитала на Софарма имоти АДСИЦ, съобщи БФБ-София. Аукционът ще се проведе на 11 септември 2013 г. между 13:15 и 13:45 ч., като правата ще се предложат с код 6S6M.
Общо бяха издадени 13 255 904, но само за 959 903, или за 7,2%, не е заявено плащане.
ей това е фрий-флоута май?
след 26.09. дали няма да смъкне малко чичо Оги за да си купя още малко?
Коментар
-
Компанията си е много добре за инвестицията и дивидента.
Няма как да се инвестират 100 мил в кулите, сега акцията да е 2,4лв и да се получават дивиденти от първата година след завършването на строителството.
Все някой трябва да плати масрафа.
С годините и реинвестиране нещата ще се изчистят.
Коментар
-
Волов - мене пък ме кефи. Тоже - непрепоръка.
Професоров - така е, ама има и други работи:
- Кулите са секси.
- Кулите имат сигурни наематели, т.е. сигурни приходи.
- Кулите имат потенциял - едната е така да се каже - незаселена.
- Пазарът на офис-имоти се избистря, т.е. отличава се качественото от калпавото и преустроени апартаменти вече не са на мода.
- Обектът е на готино място.
- При измъкване от кризата и ръст на бизнесът, печалбите ще скокнат, а да паднат - трудно. Трябват още 1-2 могъщи наемателя - и - да.
- Всеки кредит би могъл да бъде рефинансиран при по-атрактивни условия.
Не ми е лидерската акция, но една от водещите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеЗАШО НЯКОИ ПОСТОВЕ СА МНЕНИЯ "ЕЙ ТАКА"?
ОПИТ ЗА ПОВЕЧЕ ОБЕКТИВНОСТ:
1. постоянен ръст на приходите ( + )
2. променлива печалба, от положителна към отрицателна ( - )
3. ръст на капитала и на рентабилността на капитала ( + )
4. дългове около 2 пъти по-големи от собствения капитал (много лошо)
5. оперативен кеш - намналяващ ( - )
6. дълговете са 13 пъти повече от оперативния кеш ( - - ).
7. собственици на 93 % от капитала са Донев и Група.
Поради горното си продадох акциите след екс-дивидентния ден, с печалба от разликата "дивидент - загуба от продажбата" = 300 лв./акция.
Не е препоръка за покупка / продажба на тези акции.
Професорът
Професоре - адмирации !
Както винаги си напълно точен и обективен. Не случайно и при мене е най малката ми позиция от див-те.
Успех
ПС В какво си инвестиран сега ?
Може и в другата тема...
Коментар
-
СОФАРМА - Имоти
ЗАШО НЯКОИ ПОСТОВЕ СА МНЕНИЯ "ЕЙ ТАКА"?
ОПИТ ЗА ПОВЕЧЕ ОБЕКТИВНОСТ:
1. постоянен ръст на приходите ( + )
2. променлива печалба, от положителна към отрицателна ( - )
3. ръст на капитала и на рентабилността на капитала ( + )
4. дългове около 2 пъти по-големи от собствения капитал (много лошо)
5. оперативен кеш - намналяващ ( - )
6. дълговете са 13 пъти повече от оперативния кеш ( - - ).
7. собственици на 93 % от капитала са Донев и Група.
Поради горното си продадох акциите след екс-дивидентния ден, с печалба от разликата "дивидент - загуба от продажбата" = 300 лв./акция.
Не е препоръка за покупка / продажба на тези акции.
Професорът
Коментар
Коментар