IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение

който желае, моля да допълни
    Panda, може и ти да се включиш

Коментар

• от мен да мине - още няколко важни параметра...

P/S< 1
      P/B< 1
      P/E < 10

който желае, моля да допълни

отнася се за SOFIX

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
        страшен анализ
        за толкова ми стигат силите

но пък е кратък, ясен и точен

Коментар

HIDPN outperforms SOFIX 6 times за последните 5 години

страшен анализ
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• SOFIX - чо, ти тук не си ли купил??? Защото ако съдя по коментарите ти (сега с друг аватар) е изключено да си пропуснал тази възможност !!

Коментар

• малко анализ - нещо което липсва на БФБ ...

HIDPN outperforms SOFIX 6 times за последните 5 години

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Работят, ама прочете ли целия доклад за дейността - не могат да прогнозират поръчките за една година напред, а ти чак 2020 ги изкара)))
                В твоя ред на мисли - според мен менаджмента е "прекалено предпазлив" , което не е хич, ама хич лошо ако мене питаш и затова "не могат да прогнозират" поръчките. Аз в моята фирма нищо не прогнозирам. Като дойде поръчка деиствам и това е. Гледам всичко да е перфектно (не се получава винаги), но действа. Това се наричо "on view managing"

Коментар

• 24,21 печалба на акция на год.база !!!!

ЕЕЕ наздраве на съакционерите !!!

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...obnost-214347/

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      ...Единият ми брокер не разбира защо в портфейла си имам екзотики в малки обеми, но аз си знам. При тези позиции човек трябва да знае какво прави за да изкара добри пари като процент и малки като абсолютна стойност. Въпроса е дали си струва човек да се занимава с пари за семки, но на мен ми е интересно.
                      И аз така ги усещам нещата за себе си. Освен акции с основна тежест в портфейла ми (писал съм кои), имам разни ''екзотики'' в портфейла си, както явно наричаш по-малки и сравнително неликвидни компании... По принцип са под 5 % всяко от тях, дори гледам да не превишават 3 %, а колкото до хидропневмотехника - под 1 % ми е. Някак ми харесват движенията при тях. Иска се търпение и правилен вход, понеже спредът обикновено е плащещ, ако човек бърза да излиза. Разбира се, не всяка подобна компания ми се струва добра, напротив - на пръстите на едната ми ръка се броят харесваните от мен. Препоръки нямам никакви.

Поздрави на всички!
                      Last edited by Татко Щърк; 10.06.2016, 14:37.
                      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• precakanoto, такива дружества са идеални за инвестиции/спекула с по 2-3 хиляди лева. Големите ги пренебрегват заради минималният размер на инвестицията, но малките и средните могат да ги ползват. Естествено за цвят а не като основна, но не разбирам защо човек трябва да се оказва от тях. Единият ми брокер не разбира защо в портфейла си имам екзотики в малки обеми, но аз си знам. При тези позиции човек трябва да знае какво прави за да изкара добри пари като процент и малки като абсолютна стойност. Въпроса е дали си струва човек да се занимава с пари за семки, но на мен ми е интересно.

Коментар

Дори не си правя труда за тези коеф. Не става това, играе се по сделка на месец за 10 хартии - няма как да заинтригува който и да е. мижаво дребно и в сянката на мцх. Това за заплатите ме развесели. Защо мислиш изобщо че се притесняват някой да не напусне!!??))) Да не са завършили току що медицина!???)))
                          Някога имаше подобни дружества като брой емитирани хартии пък и отчетите им бяха стълба към небето))) (нагоре-надолу), например едното за което се сещам се наричаше Розахим, Имаше и едно Акумпласт и беше с още по-малко хартии и от това. Имаше едно варна плод, а Ако те интересуват такива хартии, защо не им видиш и техните коеф. Виж и на Чез ако ти се занимава ))))
                          ако си Long си заслужава, и то само тогава. Аз гледам към 2035 - 2040, когато ще съм на възраст и работя за да имам добри спестявания и добър живот, когато силите са по- малко.

Коментар

Перфектен свят на мен не ми е познат. И за първото 3-ие нямаше прогноза

Моето заключение идва от факта, че към 2020 заплатата във фирмата ще е към 2.000.- лева. Тогава вече няма да се притесняват, че персонала им напуска и могат да погледнат напред спокойно.

Що се отнася до прогнозите - виж продуктите и пазарният подход. Тази позиция е за "connaisseur". A по- добре ли е Домусчиев, който всичко изпомпва на входа и изхода чрез Хювейфарма или пък лукавият Лука Луканов??

Със сигурност си изчислил коефициентите Ако намериш друга фирма с подобни, моля те на лично сподели.
                            Дори не си правя труда за тези коеф. Не става това, играе се по сделка на месец за 10 хартии - няма как да заинтригува който и да е. мижаво дребно и в сянката на мцх. Това за заплатите ме развесели. Защо мислиш изобщо че се притесняват някой да не напусне!!??))) Да не са завършили току що медицина!???)))
                            Някога имаше подобни дружества като брой емитирани хартии пък и отчетите им бяха стълба към небето))) (нагоре-надолу), например едното за което се сещам се наричаше Розахим, Имаше и едно Акумпласт и беше с още по-малко хартии и от това. Имаше едно варна плод, а Ако те интересуват такива хартии, защо не им видиш и техните коеф. Виж и на Чез ако ти се занимава ))))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Работят, ама прочете ли целия доклад за дейността - не могат да прогнозират поръчките за една година напред, а ти чак 2020 ги изкара)))
                              Перфектен свят на мен не ми е познат. И за първото 3-ие нямаше прогноза

Моето заключение идва от факта, че към 2020 заплатата във фирмата ще е към 2.000.- лева. Тогава вече няма да се притесняват, че персонала им напуска и могат да погледнат напред спокойно.

Що се отнася до прогнозите - виж продуктите и пазарният подход. Тази позиция е за "connaisseur". A по- добре ли е Домусчиев, който всичко изпомпва на входа и изхода чрез Хювейфарма или пък лукавият Лука Луканов??

Със сигурност си изчислил коефициентите Ако намериш друга фирма с подобни, моля те на лично сподели.

Коментар

• В този ред на мисли - аз имам само 2 позиции на БФБ, защото само 2 фирми покриват моите стандарти. Тази е едната от тях. Другата години наред не даваше дивидент, но вече дава.

Реално имам кешова наличност, но няма позиции на БФБ. Спекула "á la CHIM" първо се покачвал и тогава БФБ-то, оставям на старите кучета тук. За мен БФБ е бутик с много "бракувана стока" и малко възможности.

Прецак - прочетох твои коментари и смятам, че си добър човек, затова съм ти благодарен за мнението ти, а и тези в други теми.

Коментар

Working...
                                X