If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ (FEEI)
Г-н PDP, виждам че се включвате често във форума, за което ви поздравявам!
Чета проспекта от 2006 г. в частта му за прогнозните приходи и разходи. Вижда се, че компанията закъснява с изпълнението на заложените числа (изглежда не сте били много консервативни тогава). Защо се получи така - заемът от ЕБВР ли бе трудно взет, закони ли бавят развитието ви или нещо друго.
Възнамерявате ли да запознаете акционерите и публиката с актуализиран вариант за бъдещето на компанията в средносрочен план?
Имам конкретен въпрос и моля за помощ
Закупих права на тази компания по време на търговията на БФБ. Когато се опитах да ги запиша моят посредник ми каза чи съм изтървал срока.
В съобщението до БФБ се казва че правата се търгуват на БФБ до 10.03, а прехвърлянето им става до 12.03. Посредника ми казва че записване на права е било до 12.03
Тоес тези закупили права не 10.03 са ги имали реално на 12.03, след изтичане на 3 дневен сетълмент и са имали на разположение само няколко часа до края на деня зя да ги запишат.
Аукциона на компанията е на 19.03.
Въпроса ми е дали това е действително така?
Във връзка с решение на Съвета на директорите от 22.11.2007 год., публикации в Държавен вестник бр. 16/15.02.2008 год. и в. Пари от 30.01.2008 год., относно увеличаване на капитала на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ-София /FEEI/, Ви уведомяваме за следното:
- брой акции преди увеличението: 650 000;
- броят на издадените права: 650 000;
- броят акции, предложени за записване: 325 000;
- съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/0.5;
- всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.5;
- Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 260 000 бр. нови акции.
- присвоеният борсов код на издадените права: R3FEEI
- номинална стойност: 1.00 лв.;
- емисионна стойност: 3.20 лв.;
- начална дата за търговия на правата на борсата: 26.02.2008 год.;
- крайна дата за търговия на правата на борсата: 10.03.2008 год.;
- начална дата за прехвърляне на правата: 26.02.2008 год.;
- крайна дата за прехвърляне на правата: 12.03.2008 год.;
- дата на аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК: 19.03.2008 год.;
- начална дата за записване на акциите: 26.02.2008 год.;
- крайна дата за записване на акции от увеличението: 03.04.2008 год.;
- борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП София Интернешънъл Секюритиз АД;
- Банка, в която да бъде открита набирателна сметка: ТБ Обединена Българска Банка АД;
- Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 22.02.2008 год. /петък/;
- Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 20.02.2008 год. /сряда/
Искам да ви помоля да споделите с нас повече информация относно кредита от ЕБВР. Дружеството получи ли първия транш и какви са условията по него - срокове и лихви.
И отделно кога се очаква да започне прицедурата по увеличение на капитала на ФЕЕИ?
Коментар