IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ (FEEI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Ти залагаш, ама ако те лепнат на 1,60 или 1,50 (да не говорим за номинал) и ще гледаш накриво
    Така е ще се озъбя. Но в проткола пише балансовата +5%
    това е 1,8 лв.
    Няма мърдане, иначе ще се изложат
    а видяхте че Енемона плати дивиент (гласува) по привилегированите, въпреки съпротивата на някои органи

Така че са готини и феър

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      ...
      Но увеличението залагам да е на емисионна 1,8 лв., тоест с 10% над покупната ми, или 15 ст. ....
      Ти залагаш, ама ако те лепнат на 1,60 или 1,50 (да не говорим за номинал) и ще гледаш накриво
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Доколкото виждам отчетите за 3-то и 4-то тримесечие не са излезнали още така че не се знае,пък и печалбата им за 1-во и 2-ро не е точно двойна ,а е увеличена с малко повече от две трети.....а може и да греша.....
        Last edited by спекуланта; 04.10.2013, 19:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          А ще се запише ли увеличението...,
          Все пак в момента цената е по ниска.. и дребните не обичат да участват ...
          Вярно слаба ликвидност ,но играчите са мажорита .. Енемона ли е ...
          Има ли кеш...
          Въпроси за лична преценка.

Според мен.
          Това е единственият АДСИЦ за вземания, който се трейдва. Примерно Делта кредит и т.н. са аут от ритейла.

ФЕЕИ според мен не е рисков колкото тези за активи, примерно Атера, Ланд и т.н.

Днес си взех пакет до 1,65 лв.
          За мен предстой следното.
          1. Успешно увеличение на капитала с примерно нови 4 млн. акции. Тогава Дивидента няма да е 50 ст., а около 30 първата година, следващите по 50 ст., защото чакам дружеството да привлече нови кредити и ще изкупи нови вземания. Но увеличението залагам да е на емисионна 1,8 лв., тоест с 10% над покупната ми, или 15 ст. Плюс 30 ст. дивидент = 45 ст. при вложени 1,65 лв. Около 30% доходност.

2. Увеличението е неуспешно (тоест записване на 100 хил. акции или 500 000 акции.)

Тогава дивидента ще е около 50 ст. и съм ОК.

Да около 30% не е много по вашите критерии, но за мен е супер.

Ликвидност не ми трябва, защото ако реша да влизам в нещо друго, ще взема репо при 9% (пиреос) или 12-13%(други финансиращи) и лихвата по репото ще е под дивидентната доходност.

Но тук не очаквайте капиталова печалба. Това не е АДСИЦ за имоти, а за вземания!?!?

Хубавото е, че при глобална криза няма да има проблеми, колктоо на други места. 1-во ЕБВР им дава кредити на 6,5% (предполагам), те кредитират на 12%, правят едни 5% марж, при ливъридж 1/6 е 30%. Дават ги като дивидент и готово.

Ключа тук е финансирането от ЕБВР. Дано не съм объркал нещо и да се овътря, но това е стратегията ми по тази позиция.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа! Имам акции.
          Last edited by oslo; 04.10.2013, 18:30.

Коментар

В последната година цените са между 1,42 и 2,4 лв. за акция (даден е и дивидент от 0,24-0,25 лв.) Така че до 1,8 си в центъра на рейнджа.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
            Само да ти кажа че ДИВИДЕНТЪТ още не е дошъл ;( Ще дойде след 11.11.2013 г. по спомен от последният протокол на ОС

Не е препоръка за ПК на ЦК ..имам бройки неколко

Коментар

В последната година цените са между 1,42 и 2,4 лв. за акция (даден е и дивидент от 0,24-0,25 лв.) Така че до 1,8 си в центъра на рейнджа.

А ще се запише ли увеличението...,
              Все пак в момента цената е по ниска.. и дребните не обичат да участват ...
              Вярно слаба ликвидност ,но играчите са мажорита .. Енемона ли е ...
              Има ли кеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Тъкмо загледах - и - подскочи.

Ослов - ти ли го ръчкаш?

Коментар

• Тъкмо загледах - и - подскочи.

Ослов - ти ли го ръчкаш?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да Осло прав си, но кусура е че не е ликвидно..за по дългосрочно става

Коментар

• Здравейте, хвърлете едно око на дивидентната ФЕЕИ за мин. година дивидент от 0,24 лв. при текуща цена от 1.45 лв.

За 2013 г. се очертава двойна печалба, тоест двоен дивидент от 0,5 лв., което е 30% дивидентна доходност на цена от 1,45 лв.

Ноо предстои увеличение на капитала.
                      Ноо то е гласувано при 105% от последната балансова стойност, която е 1,71 лв. към 30 юни 2013 г., тоест емисионната трябва да е на поне 1,8 лв. за акция.

Ето протоколът
                      http://www.investor.bg/files/bulleti...0fb75f2ffe.pdf

Ето последният отчет
                      http://www.investor.bg/files/bulleti...d8e5fa96df.xls

Тоест от 1,45 до 1,8 лв. е дискаунт и ако увеличението не е успешно, няма да има разминаване на дивидента!!!

Ако е успешно, може да се продаде още при аукциона за неизползваните права на цена малко под 1,8 и да се приберат едни бързи 10-20%.

Погледнете го.
                      Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Днес си купих и имам оферти и имам акции и според зависи, може да купя още.
                      Last edited by oslo; 03.10.2013, 12:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                        Един,малко позабравен АДСИЦ........

http://www.eesf.biz/files/OSA13/Uvedomleniedivident.pdf
                        Позабравен но СОСНО Дивидентоносен

Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Позабравен преди. Сега вече не.

Коментар

• Един,малко позабравен АДСИЦ........

http://www.eesf.biz/files/OSA13/Uvedomleniedivident.pdf

Коментар

• Mnogo zaspahme tuk.Stranicata ne e aktualizirana ot April.otchet niama .....

Коментар

• Заради задръстването в Агенцията по вписванията - никой не може да ти каже!

Коментар

Working...
                                X