If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отскоро съм акционер тук и бих искал да попитам г-н Н.Митанкин:
1.Разплащането на продукцията за износ от ЕЛХИМ в долари ли е или евро
(понеже някъде бях чел че голяма част от износа е за страните от ОНД)?
2.Ако е в долари мениждмънта на компанията стреми ли се да ограничи валутния риск и как?
3.Последващ спад на долара предполага ли по малко приходи за ЕЛХИМ ?
4.Смятате ли да създадете цех за преработка на стари акумулатори с цел
осигуряване на по евтино олово за производството на акумулатори?
Николай Митанкин не е ДВИ на Елхим Искра, ако не се лъжа.
Отскоро съм акционер тук и бих искал да попитам г-н Н.Митанкин:
1.Разплащането на продукцията за износ от ЕЛХИМ в долари ли е или евро
(понеже някъде бях чел че голяма част от износа е за страните от ОНД)?
2.Ако е в долари мениждмънта на компанията стреми ли се да ограничи валутния риск и как?
3.Последващ спад на долара предполага ли по малко приходи за ЕЛХИМ ?
4.Смятате ли да създадете цех за преработка на стари акумулатори с цел
осигуряване на по евтино олово за производството на акумулатори?
Ядосвате ме!!!!Добре де като е толкова шик защо няма девиденти и то истински....Или ...пържат го в тиганя и той казва :Хубаво мирише....Абсолютно не е препоръка за търговия. Извинявайте колеги не пишете простотии...
Какви дивиденти, какво чудо искате ? Ей ... а са дали дивидент, а излизам от позицията, хахаха ! Никакви дивиденти - реинвестиция на печалбата и разширяване на производството !
Хубава си е позицията ! Цена слънце, отчети мечта - какво повече ? Допълвам си тук, кагато имам възможност и не го мисля Елхима - добър акумулатор, добра фирма с добър мажоритар !
Не е препоръка за каквито и да са действия - всеки си има глава на раменете, да мисли сам.
Ядосвате ме!!!!Добре де като е толкова шик защо няма девиденти и то истински....Или ...пържат го в тиганя и той казва :Хубаво мирише....Абсолютно не е препоръка за търговия. Извинявайте колеги не пишете простотии...
Какви дивиденти, какво чудо искате ? Ей ... а са дали дивидент, а излизам от позицията, хахаха ! Никакви дивиденти - реинвестиция на печалбата и разширяване на производството !
Хубава си е позицията ! Цена слънце, отчети мечта - какво повече ? Допълвам си тук, кагато имам възможност и не го мисля Елхима - добър акумулатор, добра фирма с добър мажоритар !
Не е препоръка за каквито и да са действия - всеки си има глава на раменете, да мисли сам.
Не се ядосвайте, г-н ivannov, включването в индекс не е простотия...
Относно дИвидентите:
Общ размер на последния дивидент 180 000 лева = 0,215 лв./акция (при печалба 580 000 лева)
Още:
Увеличение на капитала (22.05.2007) от 836947 лева на 12554205 лева: 1 стара акция = 15 нови
Съпоставима цена на акция на 14.03.2007 = 2,18 лв. 12-месечен ръст 2,31 пъти.
Най-висока цена на 29.10.2007 = 8,73. Спад 42%.
В предоставения годишен неодитиран отчет на "Елхим Искра" АД се виждат 355% реализиран ръст на нетната печалба до 2.64 млн. лв. за 2007 г. спрямо 0.58 млн. лв. за 2006 г. Ръстът при нетните приходи от продажби е 69.6% до 35.2 млн. лв. за 2007 г. спрямо 20.8 млн. лв. през 2006 г. Като цяло компанията е с добри показатели. Генерирането на по-високи приходи, повишената рентабилност и умелият мениджмънт ще намаляват разликата с аналога "Монбат".
Сила си е Искрата, ей ! Надявам се на още по хубава година за нея !
В предоставения годишен неодитиран отчет на "Елхим Искра" АД се виждат 355% реализиран ръст на нетната печалба до 2.64 млн. лв. за 2007 г. спрямо 0.58 млн. лв. за 2006 г. Ръстът при нетните приходи от продажби е 69.6% до 35.2 млн. лв. за 2007 г. спрямо 20.8 млн. лв. през 2006 г. Като цяло компанията е с добри показатели. Генерирането на по-високи приходи, повишената рентабилност и умелият мениджмънт ще намаляват разликата с аналога "Монбат".
Тук съм отдавана и съм повече от доволен. Да ти дам съвет, ще е пристрастен - четвърта зима карам с такъв акумулатор и не е мръднал.
Виж последните отчети и реши сам. Успех !
че на теб не ти ли взеха книжката за каране в нетрезво състояние преди 2 години .. ? )
Тук съм отдавана и съм повече от доволен. Да ти дам съвет, ще е пристрастен - четвърта зима карам с такъв акумулатор и не е мръднал.
Виж последните отчети и реши сам. Успех !
Коментар