IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Елхим искра (ELHM / ELHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
    Отскоро съм акционер тук и бих искал да попитам г-н Н.Митанкин:

1.Разплащането на продукцията за износ от ЕЛХИМ в долари ли е или евро
    (понеже някъде бях чел че голяма част от износа е за страните от ОНД)?
    2.Ако е в долари мениждмънта на компанията стреми ли се да ограничи валутния риск и как?

3.Последващ спад на долара предполага ли по малко приходи за ЕЛХИМ ?

4.Смятате ли да създадете цех за преработка на стари акумулатори с цел
    осигуряване на по евтино олово за производството на акумулатори?
    Николай Митанкин не е ДВИ на Елхим Искра, ако не се лъжа.

За въпроси - http://www.elhim-iskra.com/new/

Коментар

• Отскоро съм акционер тук и бих искал да попитам г-н Н.Митанкин:

1.Разплащането на продукцията за износ от ЕЛХИМ в долари ли е или евро
      (понеже някъде бях чел че голяма част от износа е за страните от ОНД)?
      2.Ако е в долари мениждмънта на компанията стреми ли се да ограничи валутния риск и как?

3.Последващ спад на долара предполага ли по малко приходи за ЕЛХИМ ?

4.Смятате ли да създадете цех за преработка на стари акумулатори с цел
      осигуряване на по евтино олово за производството на акумулатори?

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
        Първоначално изпратено от ivannov
        Ядосвате ме!!!!Добре де като е толкова шик защо няма девиденти и то истински....Или ...пържат го в тиганя и той казва :Хубаво мирише....Абсолютно не е препоръка за търговия. Извинявайте колеги не пишете простотии...
        Какви дивиденти, какво чудо искате ? Ей ... а са дали дивидент, а излизам от позицията, хахаха ! Никакви дивиденти - реинвестиция на печалбата и разширяване на производството !

Хубава си е позицията ! Цена слънце, отчети мечта - какво повече ? Допълвам си тук, кагато имам възможност и не го мисля Елхима - добър акумулатор, добра фирма с добър мажоритар !

Не е препоръка за каквито и да са действия - всеки си има глава на раменете, да мисли сам.
        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от ivannov
          Ядосвате ме!!!!Добре де като е толкова шик защо няма девиденти и то истински....Или ...пържат го в тиганя и той казва :Хубаво мирише....Абсолютно не е препоръка за търговия. Извинявайте колеги не пишете простотии...
          Какви дивиденти, какво чудо искате ? Ей ... а са дали дивидент, а излизам от позицията, хахаха ! Никакви дивиденти - реинвестиция на печалбата и разширяване на производството !

Хубава си е позицията ! Цена слънце, отчети мечта - какво повече ? Допълвам си тук, кагато имам възможност и не го мисля Елхима - добър акумулатор, добра фирма с добър мажоритар !

Не е препоръка за каквито и да са действия - всеки си има глава на раменете, да мисли сам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivannov
            Не се ядосвайте, г-н ivannov, включването в индекс не е простотия...

Относно дИвидентите:
            Общ размер на последния дивидент 180 000 лева = 0,215 лв./акция (при печалба 580 000 лева)

Още:
            Увеличение на капитала (22.05.2007) от 836947 лева на 12554205 лева: 1 стара акция = 15 нови

Съпоставима цена на акция на 14.03.2007 = 2,18 лв. 12-месечен ръст 2,31 пъти.
            Най-висока цена на 29.10.2007 = 8,73. Спад 42%.

Просто факти, не препоръки...

Коментар

• Ядосвате ме!!!!Добре де като е толкова шик защо няма девиденти и то истински....Или ...пържат го в тиганя и той казва :Хубаво мирише....Абсолютно не е препоръка за търговия. Извинявайте колеги не пишете простотии...

Коментар

• Е ... вече и в индекс, ей ... сила сме !

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                  http://www.capital.bg/show.php?storyid=464757
                  "Елхим Искра"

В предоставения годишен неодитиран отчет на "Елхим Искра" АД се виждат 355% реализиран ръст на нетната печалба до 2.64 млн. лв. за 2007 г. спрямо 0.58 млн. лв. за 2006 г. Ръстът при нетните приходи от продажби е 69.6% до 35.2 млн. лв. за 2007 г. спрямо 20.8 млн. лв. през 2006 г. Като цяло компанията е с добри показатели. Генерирането на по-високи приходи, повишената рентабилност и умелият мениджмънт ще намаляват разликата с аналога "Монбат".
                  Сила си е Искрата, ей ! Надявам се на още по хубава година за нея !

Коментар

• http://www.capital.bg/show.php?storyid=464757
                    "Елхим Искра"

В предоставения годишен неодитиран отчет на "Елхим Искра" АД се виждат 355% реализиран ръст на нетната печалба до 2.64 млн. лв. за 2007 г. спрямо 0.58 млн. лв. за 2006 г. Ръстът при нетните приходи от продажби е 69.6% до 35.2 млн. лв. за 2007 г. спрямо 20.8 млн. лв. през 2006 г. Като цяло компанията е с добри показатели. Генерирането на по-високи приходи, повишената рентабилност и умелият мениджмънт ще намаляват разликата с аналога "Монбат".
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                      Тук съм отдавана и съм повече от доволен. Да ти дам съвет, ще е пристрастен - четвърта зима карам с такъв акумулатор и не е мръднал.
                      Виж последните отчети и реши сам. Успех !
                      че на теб не ти ли взеха книжката за каране в нетрезво състояние преди 2 години .. ? )

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                        Оооо, щом вие сте тука, нещата ми изглеждат по-добре.
                        За всеки случай ще се почудя още малко и тогава ще влезна в кюпа.
                        аз тука бая се мотах...
                        влизАх...
                        излизАх...
                        секво..
                        :P
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Скачай спокойно,добро е

Коментар

• Оооо, щом вие сте тука, нещата ми изглеждат по-добре.
                            За всеки случай ще се почудя още малко и тогава ще влезна в кюпа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                              Първоначално изпратено от profix
                              К'во става по тази позиция.
                              Заслужава ли си човек да влезе тук.
                              В последно време и хвърлям по едно око, но и се чудя още.
                              на таа цена ако чудиш...
                              ни моа та рАзбера....
                              Коректността изисква да те предупредя ,че тва е дружество което направи сплит 1-16.Малко се влошиха показателите но мисля ,че е с добър потенциал.

п.п. Имам акции още преди сплита.

Коментар

• Тук съм отдавана и съм повече от доволен. Да ти дам съвет, ще е пристрастен - четвърта зима карам с такъв акумулатор и не е мръднал.
                                Виж последните отчети и реши сам. Успех !

Коментар

Working...
                                X