If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Писах преди време че никак не е лошо това дружество и че скоро ще дишаме във врата на Монбат ама някои не ми вярваха .Очаквах подобен отчет.Браво.Прекрасно .Виждам ,че и Капман яко зареждат тук.Имам акции .Дано да не се наложи да продавам под10лв защото мисля че потенциала е добър .Лично мнение.
Ша са включат я ...наближава Декмври и Януари, хмм студени месеци ...... и допълване на електролита а при некои няма да стане с електролит ...с какво ли ?!
Към края на четвърто тримесечие на 2007 г. приходите от продажби на дружеството възлизат на 35 193 хил.лв. В сравнение със същия период на 2006 г. приходите от продажби са нараснали с 14 440 хил.лв.
Този ръст се дължи на нарастване количествата на продадени стартерни акумулатори и тягови батерии. При стартерните акумулатори увеличението е 94.9 %, а при тяговите батерии 42.3 % сравнено с 2006 г.
Дружеството реализира ръст на продажбите, както на вътрешен пазар, така и от износ.
Към края на 2007 г. «Елхим – Искра» АД реализира брутна печалба в размер на 2 971 хил.лв., което е над 4 пъти повече в сравнение с печалбата на дружеството за същия период на 2006 г. ( 710 хил.лв.).
Нетната печалба на дружеството към края на четвърто тримесечие на 2007 г. възлиза на 2 639 хил.лв.
Тука се мъти нещо .За последното тримесечие май обявиха доколкото си спомням 5кратно увеличение на печалбата.Какво ли ще е сега като се има предвид че края на годината е силния сезон за този вид дружества -Имам акции и очаквам отчета с нетърпение.
Завода доколкото знам наистина работи добре към момента, а и винаги (без последните 3-4 г да кажем) е бил по-голям производител/износител от Монбат. Проблема като че ли е подобен на този с Биовет - нямат осъзнат интерес за полезността от открито публично управление
Коментар