IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от e$trade
    Аз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
    E 30 лева наистина е много, но 15-20 лева до 2 години си е съвсем реално, предвид бързо подобряващите се маржове на дружеството. Пилците се броят на есен. Колкото до сравнението ти с Химимпорт, тука винаги ще има сериозна добавка в цената заради открития и честен спрямо минотарите мениджмънт. Хима като ти е ефтин върви си дай парите на тимаджиите... Естрадов, твойта работа е "гладна кокошка просо сънува"... жалък си, просто жалък... но какво пък, кервана си върви, акумулатори трябват, а кучетата си лаят...

Коментар

• ....

Коментар

• и още от отчета:

"След направения анализ от УС на «Монбат» АД и с оглед постигнатите резултати на индивидуална база за месец април 2009 г. ръководството на компанията прогнозира само за второто тримесечие на 2009 г. приходи от продажби в размер на 21 700 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 3900 хил. лева, а за първото полугодие на 2009 г. приходи от продажби в размер на 47 474 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 7 580 хил. лева"

Коментар

• Излезе отчета за месец Април:

"Реализираната печалба преди облагане с данъци на Монбат АД за месец април 2009 г. е 1325 хил. лева, което представлява намаление от 11.07 %, в сравнение с месец април на 2008 г. "

Коментар

• Палачинката се обръща майсторски понякога ....а плочата от 33 оборота на село можеи на 45 да засвири, и ще трябва да се обърне за да чуем и "другата страна".Няма reverse

Коментар

• И аз това казвам - ще гледаш как добавяме по 1лв. всяка следваща седмица.След 8 ще добавим и твоя 1лв. и ще станат 9. И тука е момента на трансформация - ти вече ще си се преквалифицирал.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo
                С удоволствие гледах миналата седмица как се появиха 8лв. от дясно.Някак си ще е по приятно цената да се качва , а ти да пееш.Предполагам до 8лв. ще се наслаждаваме на песента ти ( която с приближаването до 8 ще премине във вой.От там нагоре виенето ти ще премине в ултразвуковия честотен диапазон и ние няма да можем да се наслаждаваме на песента ти.Но пък всички "кучета" ще те чуват.Не унивай,и "кучетата " са публика , пак има хляб за теб.
                Аланколууу, глупаци...това да не ти е 2007 г.???

свърши вече, ДФ нямат пари, криза е....чужденците вече не инвестират на БФБ, не ги виждам и в следващите 10 г. да се върнат и а защо като могат да инвестират на други места..........с какъв кеф /наглостта и балъщината ще бъдат накзани за пореден път/ ще гледам 1 лв. тук :lol: не препоръка

Коментар

• С удоволствие гледах миналата седмица как се появиха 8лв. от дясно.Някак си ще е по приятно цената да се качва , а ти да пееш.Предполагам до 8лв. ще се наслаждаваме на песента ти ( която с приближаването до 8 ще премине във вой.От там нагоре виенето ти ще премине в ултразвуковия честотен диапазон и ние няма да можем да се наслаждаваме на песента ти.Но пък всички "кучета" ще те чуват.Не унивай,и "кучетата " са публика , пак има хляб за теб.

Коментар

• с удоволсвие ще гледам как се пука тоя балон...като сте балъци, какво да ви прави човек....я вижте колко струва Химимпоерт, ами Индустриален Холдинг България....ами то Монбат сравнен с тях е не балонера, ами без коментар направо......не че и те няма да падат, ама тук ще е направо пръскане на балон...не е препоръка

Коментар

Първоначално изпратено от ivopashov
                      Първоначално изпратено от e$trade
                      Аз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
                      Хубаво е човек да се съмнява. Най-вече в счетоводни цифри и прогнози. Въпреки това някои данни мисля, че са достатъчно достоверни да се позовеш на тях. А ако се съмняваш във всичко и не вярваш на нищо не знам какъв анализ въобще може да направиш. Аз лично се съмнявам в прогнози-както на мениджмънта, така и на анализатори- прогнози за 30 лв, но и прогнози за 1 лв са все еднакво съмнителни, освен ако не искаш да покажеш как си стигнал до тази цифра и на другите. Поне мениджмънта го прави а това че не са прави е друга тема и че някои го взимат за неоспорима истина още повече.
                      Колега, според това което гледам при цена от петък компанията се оценява на направо 190 млн. лв....повтарям 190 млн. лв....ако някой ми изкара, че тази компания РЕАЛНО, РЕАЛНО - цена на която може да стане сделка за мажоротарен пакет от компанията - струва повече от 30-40 млн. лв......даже са много в днешно време...бизнеса на Монбат е силно конкурентен, несигурен, с ниски маржини и т.н. негативи и ще търпи негативи и за в бъдеще....изисква страшотни инвестиции за иновации - ИНОВАЦИИ, пари и ноу-хау които Монбат НЯМАТ и НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ....

та на какво разчитате вие....ДФ да ви правят цена ли??? Ами те фалираха, те са пред бакрут, в нок доун са, и няма да излязат от това положение в следващите поне 5 години....

не е препоръка, лични бележки
                      Не оставай с грешно мнение- не искам да казвам на колко я оценявам. Ти имаш право на мнение и се радвам че го споделяш. Само че като кажеш нещо, бъди така добър и го защити в цифри защото да казваш 30-40 милиона ей така само няма смисъл и ми звучи като научкване и дразнене на хората.

Няколко думи за бизнеса:

Да, той е конкурентен и несигурен, но не важи ли това за всеки бизнес. Ако има някой сигурен и неконкурентен то е защото е регулиран. Свободният пазар е така.

Говориш за иновации. Мисля, може и да не съм прав, че Монбат не се стремят към иновации, а към добър продукт на добра цена и затова са тези заводи за рециклиране- за да се гони цена и сигурност. Ако искаха да са иновативни, защо са им тези заводи?

Маржовете на индустриалните компании са ниски. Не може да очакваш една такава компания да прави Net Income от 20-30% и така е по света кадето тази цифра е около 10%, но това значи ли, че няма чудесни индустриални компании и не оцеляват ли някои от тях вече деситилетия на тези маржове?

Накрая, мисля че компанията е добра и конкурентна в това което прави. Не е тайна, че това е най-прозрачната компания на БФБ, което е огромна добавена стойност според мен. Пък какво е прозрачност в България е друг въпрос. Всичко ще е ок ако мениджмънта си гледа работата, а не превръщат компанията във финансово дружество с тези техни обратни изкупувания. Парите трябва да финансират добри проекти, а не финансови спекулации. Лично тук според мен, МОНБАТ си вкара голям автогол, пък ако ще тези акции да поскъпнат и да реализират финансова печалба тази или другата година!

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от ivopashov
                        Първоначално изпратено от e$trade
                        Хубаво е човек да се съмнява. Най-вече в счетоводни цифри и прогнози. Въпреки това някои данни мисля, че са достатъчно достоверни да се позовеш на тях. А ако се съмняваш във всичко и не вярваш на нищо не знам какъв анализ въобще може да направиш. Аз лично се съмнявам в прогнози-както на мениджмънта, така и на анализатори- прогнози за 30 лв, но и прогнози за 1 лв са все еднакво съмнителни, освен ако не искаш да покажеш как си стигнал до тази цифра и на другите. Поне мениджмънта го прави а това че не са прави е друга тема и че някои го взимат за неоспорима истина още повече.
                        Колега, според това което гледам при цена от петък компанията се оценява на направо 190 млн. лв....повтарям 190 млн. лв....ако някой ми изкара, че тази компания РЕАЛНО, РЕАЛНО - цена на която може да стане сделка за мажоротарен пакет от компанията - струва повече от 30-40 млн. лв......даже са много в днешно време...бизнеса на Монбат е силно конкурентен, несигурен, с ниски маржини и т.н. негативи и ще търпи негативи и за в бъдеще....изисква страшотни инвестиции за иновации - ИНОВАЦИИ, пари и ноу-хау които Монбат НЯМАТ и НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ....

та на какво разчитате вие....ДФ да ви правят цена ли??? Ами те фалираха, те са пред бакрут, в нок доун са, и няма да излязат от това положение в следващите поне 5 години....

не е препоръка, лични бележки

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                          Пък и 2 години да чакаме.Ти откъде знаеш че сме дългосрочни бе естрада ?! Пък и до 2 години не се знае и дали ще сме живи
                          По-живи от всякога

Коментар

• Хе, хеее... След две години я камилата, я пустинята...
                            Камиларя... не го мисли...
                            http://photo-forum.net/joro/emoticon...conTheWave.gif

Коментар

• Пък и 2 години да чакаме.Ти откъде знаеш че сме дългосрочни бе естрада ?! Пък и до 2 години не се знае и дали ще сме живи

Коментар

Коментар

Working...
                                X