Първоначално изпратено от e$trade
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
и още от отчета:
"След направения анализ от УС на «Монбат» АД и с оглед постигнатите резултати на индивидуална база за месец април 2009 г. ръководството на компанията прогнозира само за второто тримесечие на 2009 г. приходи от продажби в размер на 21 700 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 3900 хил. лева, а за първото полугодие на 2009 г. приходи от продажби в размер на 47 474 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 7 580 хил. лева"
Коментар
-
Първоначално изпратено от El GuapoС удоволствие гледах миналата седмица как се появиха 8лв. от дясно.Някак си ще е по приятно цената да се качва , а ти да пееш.Предполагам до 8лв. ще се наслаждаваме на песента ти ( която с приближаването до 8 ще премине във вой.От там нагоре виенето ти ще премине в ултразвуковия честотен диапазон и ние няма да можем да се наслаждаваме на песента ти.Но пък всички "кучета" ще те чуват.Не унивай,и "кучетата " са публика , пак има хляб за теб.
свърши вече, ДФ нямат пари, криза е....чужденците вече не инвестират на БФБ, не ги виждам и в следващите 10 г. да се върнат и а защо като могат да инвестират на други места..........с какъв кеф /наглостта и балъщината ще бъдат накзани за пореден път/ ще гледам 1 лв. тук :lol: не препоръка
Коментар
-
С удоволствие гледах миналата седмица как се появиха 8лв. от дясно.Някак си ще е по приятно цената да се качва , а ти да пееш.Предполагам до 8лв. ще се наслаждаваме на песента ти ( която с приближаването до 8 ще премине във вой.От там нагоре виенето ти ще премине в ултразвуковия честотен диапазон и ние няма да можем да се наслаждаваме на песента ти.Но пък всички "кучета" ще те чуват.Не унивай,и "кучетата " са публика , пак има хляб за теб.
Коментар
-
с удоволсвие ще гледам как се пука тоя балон...като сте балъци, какво да ви прави човек....я вижте колко струва Химимпоерт, ами Индустриален Холдинг България....ами то Монбат сравнен с тях е не балонера, ами без коментар направо......не че и те няма да падат, ама тук ще е направо пръскане на балон...не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от ivopashovПървоначално изпратено от e$tradeАз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
та на какво разчитате вие....ДФ да ви правят цена ли??? Ами те фалираха, те са пред бакрут, в нок доун са, и няма да излязат от това положение в следващите поне 5 години....
не е препоръка, лични бележки
Няколко думи за бизнеса:
Да, той е конкурентен и несигурен, но не важи ли това за всеки бизнес. Ако има някой сигурен и неконкурентен то е защото е регулиран. Свободният пазар е така.
Говориш за иновации. Мисля, може и да не съм прав, че Монбат не се стремят към иновации, а към добър продукт на добра цена и затова са тези заводи за рециклиране- за да се гони цена и сигурност. Ако искаха да са иновативни, защо са им тези заводи?
Маржовете на индустриалните компании са ниски. Не може да очакваш една такава компания да прави Net Income от 20-30% и така е по света кадето тази цифра е около 10%, но това значи ли, че няма чудесни индустриални компании и не оцеляват ли някои от тях вече деситилетия на тези маржове?
Накрая, мисля че компанията е добра и конкурентна в това което прави. Не е тайна, че това е най-прозрачната компания на БФБ, което е огромна добавена стойност според мен. Пък какво е прозрачност в България е друг въпрос. Всичко ще е ок ако мениджмънта си гледа работата, а не превръщат компанията във финансово дружество с тези техни обратни изкупувания. Парите трябва да финансират добри проекти, а не финансови спекулации. Лично тук според мен, МОНБАТ си вкара голям автогол, пък ако ще тези акции да поскъпнат и да реализират финансова печалба тази или другата година!
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashovПървоначално изпратено от e$tradeАз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
та на какво разчитате вие....ДФ да ви правят цена ли??? Ами те фалираха, те са пред бакрут, в нок доун са, и няма да излязат от това положение в следващите поне 5 години....
не е препоръка, лични бележки
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeАз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
Коментар
Коментар