Първоначално изпратено от ivo111
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от e$tradeАз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeАз пък си мисля, че точно тук трябва да се съмнявате във всичко, след като само преди 2 години ви чертаеха такова светло бъдеще и всички вие вярвахте и си давахте парите и на 30 лв. за акция
Коментар
-
Първоначално изпратено от hahПашов, повтори наблюдението още два пъти, като обърнеш внимание на всяка една дума от него. Може да се окаже, че някъде в първото изречение има съществена грешка.
- около 85% експорт
- работят на първичния пазар тоест нови коли
- двата им най-големи експортни пазара са Германия и Италия съответно
Мисля, че нямаме основания да се съмняваме в тази информация
Коментар
-
Разочарованите инвеститори и разорените репари продаваха най вече до края та март 2009, като в цените от февруари беше калкулиран и страхът от фалит на една две борсови компании. Тъй като това не се случи пазарът върна на горе към нивата на цени на бизнеси с трудности и затова настоящото движение на цените трудно ще се развие много нагоре , но все пак не изключвам потенциал от 30 - 100 % по някои акции. От там на сетне нещата не зависят от нас в България, а от това дали печатните машини зад Океана от горчиви сълзи ще успеят да запълнят дупката от несъществуващите виртуални пари във финансовия сектор там. Ако успеят ще има повторение на партито с балони от последните години само че в други сектори - енергетика, образование, медицина или някой друг временен хит.
Ако не успеят обаче страховете ще се завърнат, обществените настроения ще се самосбъднат чрез капитулация на подкрепата за бизнеси и ще последват фалити там и тук.
Цените на акциите са продукт на финансова алхимия от част оценка на паричните потоци и активи от една страна и част психология на овчата вълна от алчност или страх. Глобализацията и електронните пари направиха втората компонента все по голяма...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Хубавото на капиталовите пазари е че се търгуват бъдещи очаквания т. ст. аз очаквам подобряване на средата в която оперира компанията, сантимента и фундаментта поемам риск и купувам.
Жалко за нивото на форума, което падна драстично от както разни фалирали форексчии, кибици и хора без работа, всякакви анонимници се вживяват в ролята на финансови гений.
П.П
Притежавам няколко хиляди монбатки /средна цена около 4лв./.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBearРепата обичайно имат срок 14 дни, 1 месец и кратно на месец, до година, но не срока е важен при репата толкова колкото текущата борсова цена. Тя определя дали имат изискване за довнасяне на още гаранции и от там при недостиг на активи се стига до разпродажби. Репата значително намаляха, а и тези които издържаха на нивата от 3.40 -3.50 / при тези цени най вероятно са били обеспечени за загуба на банката чак при пазарна цена около 2 лв / в момeнта имат значителен гаранционен запас и надали те ще са основният фактор за евенуален спад в цените. Спадът ще е най вече от страх за загуби на печалбите от покупките от тази година...
Коментар
-
Репата обичайно имат срок 14 дни, 1 месец и кратно на месец, до година, но не срока е важен при репата толкова колкото текущата борсова цена. Тя определя дали имат изискване за довнасяне на още гаранции и от там при недостиг на активи се стига до разпродажби. Репата значително намаляха, а и тези които издържаха на нивата от 3.40 -3.50 / при тези цени най вероятно са били обеспечени за загуба на банката чак при пазарна цена около 2 лв / в момeнта имат значителен гаранционен запас и надали те ще са основният фактор за евенуален спад в цените. Спадът ще е най вече от страх за загуби на печалбите от покупките от тази година...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от ivo111Аз пък очаквам най-лошото тримесечие да е отминало и да започне плавно възстановяване на продажбите, съответно и ръст на цената на акциите.
Коментар
-
pastir
Първоначално изпратено от Ocтап БендерАз моите акции ги взех на 4.08 и съм доволен от развитието на позицията.
П.С. Аз зимах на 4.48 Април месец
Коментар
Коментар