Не ставайте смешни - монбат подценена компания. Цена с калкулирани доста очаквания в момента. Мениджмънт готов на всичко, за да си надуе цената на акция. маркет кап от 191 млн лева. Ами че при това положение един биовет примерно трябва да струва 25-30 лева, щото има повече активи, повече собствен капитал, същите продажби, сектор с по-висок маржин от производството на акумулатори, производство по световни стандарти за разлика от това на монбат. А капът на биовет е 129 млн.
Има една голяма разлика разбира се, едни мениджъри дават мило и драго да ви се продадат максимално скъпо, другите въобще не им пука затова поне засега. Но това не значи, че едната компания реално струва 50% повече.
Същият пример може да се даде и с други компании на БФБ.
Когато някой много се натиска да ми се продаде скъпо, предпочитам да имам едно на ум.
Има една голяма разлика разбира се, едни мениджъри дават мило и драго да ви се продадат максимално скъпо, другите въобще не им пука затова поне засега. Но това не значи, че едната компания реално струва 50% повече.
Същият пример може да се даде и с други компании на БФБ.
Когато някой много се натиска да ми се продаде скъпо, предпочитам да имам едно на ум.
Коментар