Първоначално изпратено от kif
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от InvestorrrГ-жо Пеева, все ще има недоволни, няма угодия, да знаете...иначе Монбат си е супер, казахте емисионна стонойност 5.5 лв., а сега цената е 9 лв. - нормално, като очакванита са да расте, не виждам основания за негодуване. Аз лично, ако случайно се задържи на 9 лв., не бих се замислил даже и ще си купя. Не е препоръка.
Но пък се надявам инвеститорите да оценят това което се прави за тях с предоставянето на навременна и коректна информация.
Коментар
-
Г-жо Пеева, все ще има недоволни, няма угодия, да знаете...иначе Монбат си е супер, казахте емисионна стонойност 5.5 лв., а сега цената е 9 лв. - нормално, като очакванита са да расте, не виждам основания за негодуване. Аз лично, ако случайно се задържи на 9 лв., не бих се замислил даже и ще си купя. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от devilsПървоначално изпратено от Даниела ПееваЗдравейте,
Казвам се Даниела Пеева и съм ДВИ на "Монбат" АД. Ако имате въпроси към мен относно дружеството ще се радвам да ви отговарям. Ще се постарая това да става своевременно. Също така можете да отправяте въпроси към мен и към ръководството на дружеството на следния e-mail investorrelations@monbat.com
Успех на всички настоящи и потенциални инвеститори.
Мисля също ,че по медийната политика на Монбат може да се поработи, не сме виждали скоро изявление на човек от ръководството, най-малкото да вдъхне кураж на инвеститорите ..
И накрая да Ви кажа и моето мнение - прословутите чуждестранни инвеститори наведоха цената до сегашните им нива, 90% от тях са чисти спекуланти, и ДВА МЕСЕЦА СЛЕД IPO- то се ометоха от позицията. Другото, което ме притеснява са ниските обеми на търговия от последния месец, липсата на сериозни купувачи, което е смущаващо с оглед потенциала на компанията., постигнатите резултати и инвестиционната програма.
1. Интервю за Инвестор БГ
2. Преди две седмици излезе интервю във вестник Пари
3. Вчера пак дадохме интервя за в-к Пари и следващата седмица ще бъде включено в тема на броя
4. Оповестихме на прес-конференция на 31.01.2007 г. пред финансовите медии инвестиционната си програма и г-н Бобоков близо 1 час беше на разположение за въпроси
5. Направихме успешна презентация на компанията в Лондон по време на Международна конференция "Представяне на българския бизнес пред британски инвеститори"
6. Ние сме единствената компания, която има разработена Програма за общуване с медиите
Относно придобиването на компания от бранша, извън България - все още нямаме такива новини. Както знаете сме додстатъчно коректни и обявяваме всяка вътрешна информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Даниела ПееваЗдравейте,
Казвам се Даниела Пеева и съм ДВИ на "Монбат" АД. Ако имате въпроси към мен относно дружеството ще се радвам да ви отговарям. Ще се постарая това да става своевременно. Също така можете да отправяте въпроси към мен и към ръководството на дружеството на следния e-mail investorrelations@monbat.com
Мисля също ,че по медийната политика на Монбат може да се поработи, не сме виждали скоро изявление на човек от ръководството, най-малкото да вдъхне кураж на инвеститорите ..
И накрая да Ви кажа и моето мнение - прословутите чуждестранни инвеститори наведоха цената до сегашните им нива, 90% от тях са чисти спекуланти, и ДВА МЕСЕЦА СЛЕД IPO- то се ометоха от позицията. Другото, което ме притеснява са ниските обеми на търговия от последния месец, липсата на сериозни купувачи, което е смущаващо с оглед потенциала на компанията., постигнатите резултати и инвестиционната програма.
Коментар
-
Ще ви моля да пишете на кирилица, защото по лесно се чете.
Относно това дали цената е била справедлива - все пак пазарът и участниците я определиха.
Както знаете желанието за участие в IPO - то многократно надвиши предлагането - това също има отношение към първоначалната цена.
Отново пъзарът е този, който ще определи в какви ценови диапазони ще се движи тази акция.
Относно действията на инвестиционния посредник - не бих могла да коментирам.
Изчакайте отчетите за първото тримесечие, за да получите отговор относно предполагаемите приходи от продажби и потенциална печалба за 2007.
Коментар
-
Az imam edno leko vupros4e - Spravedliva li be6e na4alnata cena na MONBAT i ne smqtate li, 4e donqkude imenno visokata cena pri emisiqta popre4i na prevru6taneto na tazi ina4e mnogo dobra akciq v apetitna za golemite investitori. I do den dne6en sme svideteli na ceni po-niski ot startovite ceni pri turgoviqta ot 3 January.
Dokolko predpolagaemite prihodi ot prodajba i potencialnata pe4alba za 2007 sa dostijimi, i ne e li tozi va6 hod o6te edin mudur hod s cel manipulaciq na investitorite?
P.S Nqmam akcii v momenta, no spored men MONBAT e edno ot nai-perspektivnite i atraktivni drujestva na borsata do momenta, i nesumneno 6te sledq s interes dvijenieto na akciite mu na borsata. Iskam oba4e da spodelq, 4e tezi....... ot Elana uspqha za kratko da suzdadat izklu4itelno negativen image na kompaniqta ot gledna to4ka na otno6enie kum investitorite, i nepremenno trqbva da se raboti i v tazi nasoka!!!
Коментар
-
Както посочи в едно свое интервю г-н Бобоков навлизането в България на голям играч от от акумулаторния бизнес като EnerSys ще повиши имиджа на България като крупен производител на акумулатори не само в Европа, но и в световен мащаб.
Следва да се има предвид, че двете дружества имат своите позиции в различни сектори на акумулаторния бизнес и не се конкурират по между си.
До настоящия момент за съжаление ръковоството на Енерсис не е излязло публично с информация какви са намеренията им относно България - в кои сектори от акумулаторния бизнес преимуществено ще работят. Очакваме все пак да го направят.
Относно конкуренцията - Енерсис работи в друг сектор на акумулаторния бизнес - производство на тягови батерии за електрокари, подводници и минната индустрия главно в страните от бившия Съветски съюз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Даниела ПееваЗдравейте,
Коментар
Коментар