IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Facts
    Първоначално изпратено от the mag
    Фактов по принцип се радвам да има опозиция за да открия моята истина в спора, но в момента заяждането ти е много грозно и профанско. Ако ще спориш поне казвай нещо, не за друго ами иначе много се излагаш.
    Маг, би трябвало да си прозрял до сега че в подобни форуми в Инвестора няма спорове... Простата причина е, че всеки който каже че акцията няма потенциал и посоката е надолу веднага се превръща в персона нон-грата в съответния форум. Бива повсеместно оплют и анатемосан и с най-причудливи аргументи...

В този смисъл "грозно и профанско" е само поведението на най-активните участници в съответния форум за някое дружество... Щото са се нагълтали с ултра надценени акции... Прозрачни и патетични са напъните им да вдигнат цените на съответната акция за да могат да разтоварят. Предизвикват само насмешка и понякога съжаление у мен...
    ЗА FACTS
    От мненията, които съм пуснал една не малка част са след твои постове и съм имал за цел да ти опонирам и то категорично, на моменти дори иронизирайки твоите позиции, които да си кажем право са "празно бращолевене".
    Но ти победи!!!
    Не мога повече да съм ти достоен опонент. Ти си пълен и.иот и да се държиш като такъв, което явно ти доставя невъпбразимо удоволствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Атанас
      Първоначално изпратено от Даниела Пеева
      Първоначално изпратено от Атанас
      Първоначално изпратено от XY
      Фактс, пич, глупавички въпроси задаваш. Мислиш ли , че ще лъже , че няма акции
      Той ако има и една акция - може сам да провери в книгата на акционерите, като си я вземе от Централен депозитар като акционер.

Това не е възможно да го направи. Депозитара не дава книга на акционер, а само на дружеството.
      За непубличните дружества със сигурност не дават, но за публичните мисля, че дават, поне така беше до скоро. Освен ако са променили правилата. Все пак - както и да е декларираното от мен важи.
      ОК - прав сте.

Правилата на ЦД,
      т. 10.1.4 от Приложение 2.
      Няма да цитирам.

Коментар

• За Атанас,
        Благадаря за напомнянето и цитата от закона. Аз също чета и работя с този закон. Вярвайте ми, че ежедневно ми се налага да го препрочитам и да мисля по него. Надявам се, и се старая да спазвам всяка негова норма.
        Всичко, което е написано във форума - отговорите на въпросите е оповестено като информация. Отговорите на въпросите са съгласувани с г-н Бобоков. Така, че не мисля, че за сега има проблем.
        Списъците на Монбат по члена на закона, който цитирате също е изготвен и наличен в дружеството от 03.01.2007 г. Аз също съм включена в този списък. Хората в този списък са инструктирани по повод закона и неговото прилагане.
        Относно това, че не се прави разлика между предложение за решение и самото решение, аз не мога да коментирам.
        Може би забелязахте, че в постингите си съм написала, че това е предложение на УС, някъде да съм казала, че е решено.

Благодаря все пак за напомнянето, наистина приемам приятелски нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
          Първоначално изпратено от Атанас
          Той ако има и една акция - може сам да провери в книгата на акционерите, като си я вземе от Централен депозитар като акционер.

Това не е възможно да го направи. Депозитара не дава книга на акционер, а само на дружеството.
          За непубличните дружества със сигурност не дават, но за публичните мисля, че дават, поне така беше до скоро. Освен ако са променили правилата. Все пак - както и да е декларираното от мен важи.
          Правилата на ЦД,
          т. 10.1.4 от Приложение 2.
          Няма да цитирам.

също така чл. 28 от Наредба 8 на КФН
          (3) Централният депозитар е длъжен да предостави книгата на притежателите на ценни книжа на емитента по искане на лицето, което го представлява.

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
            Фактов по принцип се радвам да има опозиция за да открия моята истина в спора, но в момента заяждането ти е много грозно и профанско. Ако ще спориш поне казвай нещо, не за друго ами иначе много се излагаш.
            Маг, би трябвало да си прозрял до сега че в подобни форуми в Инвестора няма спорове... Простата причина е, че всеки който каже че акцията няма потенциал и посоката е надолу веднага се превръща в персона нон-грата в съответния форум. Бива повсеместно оплют и анатемосан и с най-причудливи аргументи...

В този смисъл "грозно и профанско" е само поведението на най-активните участници в съответния форум за някое дружество... Щото са се нагълтали с ултра надценени акции... Прозрачни и патетични са напъните им да вдигнат цените на съответната акция за да могат да разтоварят. Предизвикват само насмешка и понякога съжаление у мен...

Коментар

• Първоначално изпратено от Атанас

Коментар

Коментар

Първоначално изпратено от rebound
                  Забравих да ви кажа - не притежавам акции от "Монбат" АД, нито пряко, нито чрез свързани лица. Членовете на моето семейство, мои близки и роднини също не притежават.
                  Гледам, че вие сте коректни и оповестявате това обстоятелство.
                  Г-жо Пеева, виждам, че Ви допада да прекарвате времето си тук във форума - приятна работа било това да си ДВИ ...ще се възползвам от един въпрос, който ми възникна от горното, казано от Вас.

След като Монбат е първокласен син чип на нашата борса, подценен като цена на акция, предвид силните перспективи и очаквания за финансови резултати от дружеството, защо Вие или Ваши познати и роднини, както сте ги изредили, не притежавате акции от Монбат, не сте си купули все още и както се разбира и не желаете да си купуте?

Законът не ви забранява да притежавате акции от Монбат. Мисля, че и от биографията Ви е видно за всички, че не сте от вчера на пазара с акции и не вярвам да ми отговорите, че Вие и роднините Ви не инвестирате в акции по принцип.

Въпросът ми е малко хаплив, за което се извинявам - не целя заяждане, но ми е интересно какво ще отговорите.
                  Първо, отговарям в минутите, в които почивам. И изобщо не е лека работа да си ДВИ. Но, Вие може би знаете - има подтекст във въпросът Ви.
                  Второ - не сам от вчера на пазара, нито от завчера - близо 10 години, но спазвам някаква етика и най-вече закона. Аз съм вътрешно лице и притежавам вътрешна информация, поради което не купувам и продавам акции на "Монбат". Между другото не купувам и продавам акции от нито едно дружество, с което работя на трудов или граждански договор. Въпрос на гледна точка и както казах на етични принципи.
                  Хапете си колкото искате - не ми пречите.
                  Просто цитат от ЗАКОН срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти:
                  Чл. 4. (1) Вътрешна информация e конкретна информация, която не е публично огласена, отнасяща се пряко или непряко до един или повече емитенти на финансови инструменти или до един или повече финансови инструменти, ако публичното й огласяване може да окаже съществено влияние върху цената на тези финансови инструменти или на цената на свързани с тях дериватни финансови инструменти.

Чл. 15. (1) Емитентът на финансови инструменти, които са допуснати до търговия на регулиран пазар в Република България или за които емитентът е поискал допускане до търговия на такъв пазар, и лицата, които действат от негово име или за негова сметка, изготвят и поддържат списък на лицата, които работят за тях по трудов или граждански договор и имат постоянен или инцидентен достъп до вътрешна информация, отнасяща се пряко или непряко до емитента. Списъкът се актуализира незабавно при всяка промяна на причините, поради които лицето е включено в списъка, както и когато в списъка трябва да се добави ново лице. В случай че някое от лицата, включени в списъка, вече няма достъп до вътрешна информация, това обстоятелство и датата, до която лицето е имало достъп, се отразяват незабавно в списъка.
                  (2) Списъкът по ал. 1 съдържа най-малко:
                  1. трите имена на лицата по ал. 1, които имат достъп до вътрешна информация;
                  2. причините за включване на всяко лице в списъка;
                  3. датата, на която списъкът е изготвен и актуализиран.

г-жо Пеева,
                  Приятелски ви предлагам по-внимателно да отговаряте на постовете във форума, защото е възможно да се получи неприятна ситуация /например въвеждане в заблуждение на инвеститори, пускане на неверни или неточни мнения, интерпретации и становища, които не отразяват действителното мнение на управляващите на дружеството и т.н./
                  Моля мнението ми да се приеме като офтопик.

По отношение на Дивидента, цитирано е, че дружеството няма да раздава дивидент, но това е от компетенцията на общото събрание и всичко е ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ.

Не притежавам акции от Монбат и КДН /нали и там сте ДВИ/.

Коментар

• Г-жо Пеева това имах предвид вчера като казах, че ще има много нападки и атаки и за това всекидневното отговаряне може би не е най удачно...

Коментар

• Първоначално изпратено от XY

Коментар

• Фактс, пич, глупавички въпроси задаваш. Мислиш ли , че ще лъже , че няма акции
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Охооо Даниела, свиквайте с нападките, че ако не дай си боже цената падне още вие ще сте им крива........аиде успех...
                          Нападки - ОК, готова съм да отговарям на състоятелни въпроси, търпя критика, но някой да се прави на сляп и да не чете и да ми губи времето да му слагам предишни постинги - не. Да не съм тука системен администратор или секретарка.

Коментар

• Охооо Даниела, свиквайте с нападките, че ако не дай си боже цената падне още вие ще сте им крива........аиде успех...

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                              Това и направих, но Вие явно не четете.
                              А как стои въпросът със свързаните лица (по смисъла на закона)? Готова ли сте да декларирате същото, което твърдите за вас самата?
                              Абе, ще наруша добрия тон - ти сляп ли си или на сляп се правиш
                              Ето това казах
                              Не притежавам акции от "Монбат" АД, нито пряко, нито чрез свързани лица. Членовете на моето семейство, мои близки и роднини също не притежават.
                              Какво още искаш да ти кажа. Ако искаш нещо конкретно да ме питаш - питай ? Кои свързани лица визираш по смисъла на закона. Мисля, че съм ги изброила всичките възможни.
                              Ядосваш ме, че не четеш, какво е написано.

Коментар

Това и направих, но Вие явно не четете.
                                А как стои въпросът със свързаните лица (по смисъла на закона)? Готова ли сте да декларирате същото, което твърдите за вас самата?

Коментар

Working...
                                X