IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
    Първоначално изпратено от rebound
    Първоначално изпратено от Даниела Пеева
    Забравих да ви кажа - не притежавам акции от "Монбат" АД, нито пряко, нито чрез свързани лица. Членовете на моето семейство, мои близки и роднини също не притежават.
    Гледам, че вие сте коректни и оповестявате това обстоятелство.
    Г-жо Пеева, виждам, че Ви допада да прекарвате времето си тук във форума - приятна работа било това да си ДВИ ...ще се възползвам от един въпрос, който ми възникна от горното, казано от Вас.

След като Монбат е първокласен син чип на нашата борса, подценен като цена на акция, предвид силните перспективи и очаквания за финансови резултати от дружеството, защо Вие или Ваши познати и роднини, както сте ги изредили, не притежавате акции от Монбат, не сте си купули все още и както се разбира и не желаете да си купуте?

Законът не ви забранява да притежавате акции от Монбат. Мисля, че и от биографията Ви е видно за всички, че не сте от вчера на пазара с акции и не вярвам да ми отговорите, че Вие и роднините Ви не инвестирате в акции по принцип.

Въпросът ми е малко хаплив, за което се извинявам - не целя заяждане, но ми е интересно какво ще отговорите.
    Първо, отговарям в минутите, в които почивам. И изобщо не е лека работа да си ДВИ. Но, Вие може би знаете - има подтекст във въпросът Ви.
    Второ - не сам от вчера на пазара, нито от завчера - близо 10 години, но спазвам някаква етика и най-вече закона. Аз съм вътрешно лице и притежавам вътрешна информация, поради което не купувам и продавам акции на "Монбат". Между другото не купувам и продавам акции от нито едно дружество, с което работя на трудов или граждански договор. Въпрос на гледна точка и както казах на етични принципи.
    Хапете си колкото искате - не ми пречите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
      Явно, не всички мислят като теб.
      Даниела, вие или свързани с вас лица притежавате ли акции от Монбат или свързани с тази компания дружества? Ако нямате в момента имали ли сте някога и кога сте ги продали?

Мисля че едно официално лице във форума трябва да започне участието си в тази специализирана тема именно с такава информация!
      Това и направих, но Вие явно не четете. Там също се завърза дискусия, защо не притежавам акции, като акцията е силна и подобни нападки, че съм на капиталовия пазар от дълго, пък не купувам акции. И аз пак корекно отговорих по този въпрос.
      Така, че си спестете упреците към мен.

Коментар

Даниела, вие или свързани с вас лица притежавате ли акции от Монбат или свързани с тази компания дружества? Ако нямате в момента имали ли сте някога и кога сте ги продали?

Мисля че едно официално лице във форума трябва да започне участието си в тази специализирана тема именно с такава информация!

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
          До колкото прочетох обещаното е да се раздава дивидент в съответния посочен размер - през следващите години. Дивидента, чието нераздаване ще се гласува на ОСА през настоящата 2007 г. е за изминалата 2006 г.
          Къде точно прочете, че става въпрос за "следващите години"?
          Тъй като явно си чел само форума, но не и проспекта, ще те улесня като пусна точния цитат от проспекта:

"Следва да се отбележи, че намерението на съществуващите към датата на този документ акционери е да се поддържа дивидентна политика за разпределяне на минимум 20% от реализираната печалба под формата на дивидент."

Понятието "поддържа" за мен означава, че ще разпределя минимум 20% от печалбата ВСЯКА година. Никъде не е казано ще пропуснем разпределянето на дивидент за 2006 г., но за финансовата 2007-ма година и следващите ще раздаваме.

Предпочитам да не се раздава дивидент и цялата печалба да се реинвестира, но разминаването е факт, макар и дребен и незначителен. Това не променя определено позитивното ми отношение към дружеството.

Коментар

И Слава Богу, че мислим различно!
            Еднаквото мислене - ще се повторя - е белег на една отминала епоха!

Коментар

• Монбат ще заделя печалбата от 2006 г. за резерви
              (MONBAT)
              20.03.2007 17:04

Монбат АД-София свиква Общо събрание на акционерите на 28 май 2007 г., на което ще се гласува печалбата, реализирана от дружеството за 2006 г. да бъде отнесена във фонд "Резервен" и да не бъде разпределян дивидент на акционерите, съобщава БФБ.

Също така ще бъде гласувано и решение за промяна в адреса на управление на дружеството на гр. София, ул. "Голо Бърдо" №4.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 15 юни 2007 г. от 11.30 часа на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 10 май 2007 г.

Монбат АД обяви нетна печалба за 2006 г. в размер на 7,603 млн. лв. (0,39 лв. на акция), спрямо положителен финансов резултат от 3,441 млн. лв. за 2005 г. (0,18 лв. на акция).

В началото на месеца Монбат АД получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие непряк контрол върху Старт ООД, гр. Добрич чрез покупката на БАТ Холдинг АД.

БАТ – Холдинг АД е основен съдружник в третия по големина производител на стартерни батерии в страната - Старт ООД, като притежава 93.20 % от капитала му. Стойността на договора е 4 133 000 лева.

Днес се изтъргуваха 10654 акции на Монбат, като цената им се понижи с 0.55% до средно ниво 9.12 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                Аз не съм акционер тук, за сега се въздържам, заради страх от конкуренциятя на американската Енерсис, но ако случайно се запазят цените на тези нива до известно време, бих станал.

До колкото прочетох обещаното е да се раздава дивидент в съответния посочен размер - през следващите години. Дивидента, чието нераздаване ще се гласува на ОСА през настоящата 2007 г. е за изминалата 2006 г.

Така, че при условие, че когато е готвен конспекта през 2006 г. и е казано, че ще се раздава дивидент през следващите години, аз лично разбирам, че ще има дивидент за 2007 г., понеже тя е следващата година, който ще се реши на ОСА през 2008 г.

Сега ще се решава дали да има дивидент за изминалата 2006 г. За "следващите години", по специално за 2007 ще се реши догодина. Тогава, ако няма дивидент, вече може с основания да се негодува.

Коментар

• Аз не съм акционер тук, за сега се въздържам, заради страх от конкуренциятя на американската Енерсис, но ако случайно се запазят цените на тези нива до известно време, бих станал.

Така, че при условие, че когато е готвен конспекта през 2006 г. и е казано, че ще се раздава дивидент през следващите години, аз лично разбирам, че ще има дивидент за 2007 г., понеже тя е следващата година, който ще се реши на ОСА през 2008 г.

Сега ще се решава дали да има дивидент за изминалата 2006 г. За "следващите години", по специално за 2007 ще се реши догодина. Тогава, ако няма дивидент, вече може с основания да се негодува.

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                    Даниела, нормално е да приветсваме появата Ви във форума!
                    Също така е нормално и да недоволстваме, когато има защо!
                    Моят въпрос към Вас и менидмънта на Монбат е какво очакват те от нас - на всяко тяхно решение, което се разминава със заявените и шумно рекламирани намерения, ние да ставаме на крака и да пляскаме с ръце ли!?
                    Ами това е стил от една отминала епоха!
                    Не това е очакваното поведение, но смятам, че няма разминаване и че вие правите трагедии от съобщението вчера за ОСА.
                    Елате на ОСА и си задайте въпроса - защо няма дивидент за 2006, кажете какво считате за разминаване и ще получите отговори от членовете на УС и НС.
                    Най-малко аз съм човека, който чака ръкопляскания. Очаквам от вас повече "шамари" отколкото удовлетвореност и одобрение.
                    Съжалявам, но съм се научила, че хората по природа са недоволни.
                    Очаквам повече негативно отношение отколкото позитивно, защото както един от тук пишещите сподели - угодия няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Monbatsan
                      Отлично е че ни отговаряте на въпросите, които ни вълнуват много.
                      Естетвенно не може да се очаква, че инвестициите ще дадат резулта утре , а много хора май това искат. Все пак нищо не разеснихте по въпроса за вашето отношение към Енерсис. Те ще са вашия основен конкурент и трябва да се мисли за стратегия срещу тяхната конкуренция. Това вълнува всеки дългосрочен инвеститор в Монбат . Например сега е удобен монет да се закупи контролен пакет от Енергия и по този начин да ги следите изкъсо. Те плащат основния пакет акции на цена над 80 лева а правят търгово на 49.5, като тяхната некоректност ви дава УНИКАЛЕН ШАНС да вземете контролен пакет акции. Виждате започват да работят тук некоректно и можете да заключите, че и с вас ще работят така. Мислите ли стратегия по отношения на тях.
                      За Енерсис също Ви отговорихме и изразихме позиция, че според нас те са в друг сектор на акумулаторния бизнес. Ако има друго изявление от тяхна страна следователно и ние ще обявим стратегия.
                      Относно Енергия - мисля, че не е в средносрочните планове на мениджмънта за придобиване. Но само така мисля аз.

Коментар

• Даниела, нормално е да приветсваме появата Ви във форума!
                        Също така е нормално и да недоволстваме, когато има защо!
                        Моят въпрос към Вас и менидмънта на Монбат е какво очакват те от нас - на всяко тяхно решение, което се разминава със заявените и шумно рекламирани намерения, ние да ставаме на крака и да пляскаме с ръце ли!?
                        Ами това е стил от една отминала епоха!

Коментар

• Нямам намерение да ви вкарвам в какъвто и да било капан.
                          За мен лично не е никакъв проблем да пиша под истинското си име, но не го правя поради простата причина, че явно не е такава практиката в този форум. Дори и да пиша под истинското си име, то пак ще ви говори точно толкова малко за мен, колкото и сега ви говори нещо "La Costa", освен може би бихте имали възможността да видите от сайта на БФБ, че съм сключил не малко репо-сделки, което показва най-малкото че взимам съвсем на сериозно участието си на БФБ, а от там и във форума.
                          Анонимността никога не ми е давала право да не спазвам добрия тон с всеки един от участниците тук. Още повече, че всеки пишещ тук знае, че много лесно може да се установи точно от кой IP адрес пише и къде се намира този компютър.

Все пак най-важното беше точно тази част от написаното:
                          Първоначално изпратено от La Costa
                          И това ще става, но не и за 2006 г., тъй като ако се замислите всички вие сте акционери от края на 2006 г. посредством увеличението на капитала и напрактика вашите пари не са работили за компанията през 2006 г. Реално вие сте акционери от ноември 2006 г. ако не се лъжа. Това считам, че е била логиката и на УС.
                          .............................................
                          Принципно изразени намерения са и изявленията в сайта.
                          И аз това си мислих първоначално като аргумент на УС, НО както когато човек купува една акция в последния ден, даващ право на дивидент, той получава дивидент /въпреки че не е бил акционер през въпросната финансова година/ и СИ ПЛАЩА за това ДОПЪЛНИТЕЛНА ЦЕНОВА ПРЕМИЯ. Така че това не може да бъде аргумент, защото всеки един от нас е имал точно тази информация когато е купувал акцията на 16 ноември или след това. Не съм привърженик на раздаването на дивидент и предпочитам да бъде реинвестиран от дружеството в дейността му. Държа обаче да няма разминаване в обещаното и изпълненото. Трябвало е навсякъде където става въпрос за дивидентна политика на дружеството да се упоменава дивидентната политика за 2006 г. и дивидентната политика за 2007 и следващите години. Сега обаче разминаването вече е налице и би било признак на зрялост и коректност към миноритарните акционери, ако ръководството на Монбат поне признае гафа си.
                          Продължавам да бъда с определено позитивно мнение за Монбат /чиито акции съставляват значителна част от моя портфейл/ и с още по-позитивно мнение за човека зад името Даниела Пеева!

Коментар

• Отлично е че ни отговаряте на въпросите, които ни вълнуват много.
                            Естетвенно не може да се очаква, че инвестициите ще дадат резулта утре , а много хора май това искат. Все пак нищо не разеснихте по въпроса за вашето отношение към Енерсис. Те ще са вашия основен конкурент и трябва да се мисли за стратегия срещу тяхната конкуренция. Това вълнува всеки дългосрочен инвеститор в Монбат . Например сега е удобен монет да се закупи контролен пакет от Енергия и по този начин да ги следите изкъсо. Те плащат основния пакет акции на цена над 80 лева а правят търгово на 49.5, като тяхната некоректност ви дава УНИКАЛЕН ШАНС да вземете контролен пакет акции. Виждате започват да работят тук некоректно и можете да заключите, че и с вас ще работят така. Мислите ли стратегия по отношения на тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                              Ей, няма угодия. Искате амбициозна инвестиционна програма, а плачете че няма дивидент. За какво ви е дивидент? За да платите данък върху него?
                              На Любимеца,като му падат акциите, и дъжда ще му пречи.

Имам акции и съм спокоен.
                              Объркал си се нещо колега, аз съм тук от 6.95 и не ме притеснява, че цената пада - видял съм и по-ниски нива, а ме притесняват разминаванията с обещаното и реалното!
                              Не плача за скромния дивидент, а за доверието! Къде отива то при подобни разминавания!?

:-) Даниела, свирнете на менидмънта да раздадат по 1 акумулатор на всеки акционер и плача може би ще спре! :-)

Може да не е обещано, но ще замаже гафа!

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                                Даниела, не Вие, а Монбат ме разочарова, че с предложението за разпределение на печалбата за 2006 год ми отне възможността по-дълго да се фукам с тези си акции! ;-)

Abritus, така както няма да има дивидент за тази година, току виж догодина скрили печалбата, като пак се заобяснява как така па така.

Що се касае до Биохим-а - определено предпочитам да не разчитам на подобен род "движения" на активите си!
                                Аз имах предвид именно "Монбат", като компания, която е направила всичко това, а не себе си.
                                Аз и да съм Ви разочаровала не е фатално.

Коментар

Working...
                                X