IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пипа
    така или иначе не остана много качествена стока за купуване тези дни

особено преди отчета в средата на април както е записано в календара, който съм сигурен че много ще ме зарадва

но все пак ми е любопитно доколко са се разминали планове и резултати в миналото
    Нещо, което забравих - в сайта има информация за сертификата
    AQAP 2110 - сертификат на НАТО за разработка, производство, продажби, разпространени и преработка на батерии с гражданско и военно приложение, съгласно стандартите на НАТО.
    Разгледай подробно там.
    http://www.monbat.com/monbat.php?mb_...systems&l_id=1

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer
      Някой помни ли колко беше печалбата за последното тримесечие на 2006. Щото хубаво сравняваме печалбата с Ян/Фев 2005, но мисля, че що се отнася до ръст,е адекватно да се сравни и с последното тримесечие.
      Печалбата за четвъртото тримесечие на 2006 г. е в размер на 7603 хил. лв.
      И все пак несериозно е да сравняваш първите два месеца на 2007 г. с едно тримесечие. Според мен, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пипа
        Даниела, попаднах на едно съобщение в прословутия вече вестник Пари от 2003:

Приста ойл инвестира в завод за телекомуникационни батерии от последно поколение в Монтана

На 20.11.2003 г. Приста ойл открива завод за телекомуникационни батерии от последно поколение VRLA в Монтана, съобщава в предаването "Пари в ефира" по радио НЕТ председателят на управителния съвет Пламен Бобоков. Инвестицията е за 2 млн. евро. Ще бъдат разкрити 30 работни места.
        В света има едва три-четири компании, които произвеждат по тази технология.
        Продукцията ще бъде предназначена за износ, основно в САЩ. Пазарът е в размер на няколко десетки млн. долара, бизнесът у нас ще е в размер на 10 млн. евро годишно.
        Досега за 4 години Приста ойл инвестира в Монбат 13 млн. евро.

Източник:
        в. "Пари" от 27.10.2003 г., стр. 9
        Приста пуска уникален завод в Монтана
        искам да те помоля за някаква актуална информация за това производство

както и за информация във връзка с това съобщение:

Братя Бобокови откриват цех за стационарни акумулатори

Нов цех за стационарни акумулатори, които няма да се презареждат, откриват в Монтана братята Атанас и Пламен Бобокови. Цехът е към завод "Монбат", който е част от "Приста ойл" на братя Бобокови. Инвестицията е около 2 млн. евро. Продукцията на "Монбат" е високо оценена от НАТО, като на завода е даден сертификат за качество АКАП - 110.

Източник:
        в. "24 часа" от 04.12.2003 г., стр. 9
        2 млн. евро вложени в цех за акумулатори
        Това е информация все пак от 2003 г. ще ми трябва време да проуча какво точно са искали да кажат с това съобщение и как са се развили събитията до сега. Ще ми трябва време.

Коментар

• Е, приятели видяхте ли на колко ще се продава Каолин?!
          Сега лесно можете да си сметнете и съпоставите показателите му с Монбат и да си изчислите таргет цената тук. При това бизнеса на Монбат в момента ръсте по-бързо.
          И умммната с тия прехвалени ИПО-та

Коментар

• така или иначе не остана много качествена стока за купуване тези дни

особено преди отчета в средата на април както е записано в календара, който съм сигурен че много ще ме зарадва

но все пак ми е любопитно доколко са се разминали планове и резултати в миналото

Коментар

• Даниела, попаднах на едно съобщение в прословутия вече вестник Пари от 2003:

Приста ойл инвестира в завод за телекомуникационни батерии от последно поколение в Монтана

На 20.11.2003 г. Приста ойл открива завод за телекомуникационни батерии от последно поколение VRLA в Монтана, съобщава в предаването "Пари в ефира" по радио НЕТ председателят на управителния съвет Пламен Бобоков. Инвестицията е за 2 млн. евро. Ще бъдат разкрити 30 работни места.
              В света има едва три-четири компании, които произвеждат по тази технология.
              Продукцията ще бъде предназначена за износ, основно в САЩ. Пазарът е в размер на няколко десетки млн. долара, бизнесът у нас ще е в размер на 10 млн. евро годишно.
              Досега за 4 години Приста ойл инвестира в Монбат 13 млн. евро.

Източник:
              в. "Пари" от 27.10.2003 г., стр. 9
              Приста пуска уникален завод в Монтана
              искам да те помоля за някаква актуална информация за това производство

както и за информация във връзка с това съобщение:

Братя Бобокови откриват цех за стационарни акумулатори

Нов цех за стационарни акумулатори, които няма да се презареждат, откриват в Монтана братята Атанас и Пламен Бобокови. Цехът е към завод "Монбат", който е част от "Приста ойл" на братя Бобокови. Инвестицията е около 2 млн. евро. Продукцията на "Монбат" е високо оценена от НАТО, като на завода е даден сертификат за качество АКАП - 110.

Източник:
              в. "24 часа" от 04.12.2003 г., стр. 9
              2 млн. евро вложени в цех за акумулатори

Коментар

• vij prognozite za 2007, i rezultat za parvite 2 meseca, i sam 6te si otgovori6

Коментар

• I az sum suglasen s Nikola, no vse pak si mislq 4e v kratkosro4en plan po tazi poziciq ne moje da o4akvame 4udesa.Drugoto, koeto mi e interesno e dali vurvqt po plan realiziranata produkciq, i dali prognozite za 2007 6te se sbudnat, za6toto togava ve4e 15-16lv e sigurno

Коментар

• Някой помни ли колко беше печалбата за последното тримесечие на 2006. Щото хубаво сравняваме печалбата с Ян/Фев 2005, но мисля, че що се отнася до ръст,е адекватно да се сравни и с последното тримесечие.

Коментар

• Мдаа, там някъде ще е цената +/- 1-2 лв. и то по-скоро +
                      Иначе вчера разгледах предлаганите акумулатори в Мр. Бриколаж. Предлагат се само на Монбат и има голям избор - и с малки амперчаси и с големи, всякакви, според джоба на купувача. Отделно с придобиването на Старт продуктувото портфолио ще се подобри още повече.

Коментар

• 16 лв. Декември месец 2007. Какво има толкова да му мислите и обсъждате на монбата? Всичко е ясно тук.

Коментар

• KOSTJUMAR от костюми може и да разбираш но от акомулатори не Познавам доста хора дето карат с МОНБАТ вкл. и аз и нямат проблем ако някой таксиджия си е купил по малко амперчасов аакомулатор за да спести някоя стотинка то е нормално да има проблем
                          Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Така е костюмар, нещата трябва да се подобрят след покупката
                            От написаното от теб реших, че новината ти е убегнала и затова реших да се пошегувам.

Успех с инвестициите!

Коментар

• Аз се надявам точно това - да използват максимума на двата продукта.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                                Първоначално изпратено от BSEtrader
                                Костюмар, не че искам да те разочаровам (или по-скоро колегите ти), но Монбат купиха Старт
                                Това го знам, че ги купиха. Но въпросът е че вероятно така унищожават конкуренцията. Лидерското място не е вечно, ако не се брани. Доскоро Старт им бяха конкуренция макар и формално и имаха добър продукт без да влагат кой знае какво в него . А, Монбат инвестират здраво и би трябвало наистина да са в пъти по-добри.
                                Аз си мисля, че купувайки Старт купуват и ноухауто на Старт. Ако Старт има добри специалисти и добри продукти какво по-добро от това. Това би довело до подобрение и на продуктите на Монбат и до ръст на продажбите и печалбата, не че и сега ръста не е впечатляващ, но винаги може повече

Коментар

Working...
                                X