IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• a kato se setia kak se psuvah shtoto sum kupil na 9 i neshto)))

Коментар

• Колко осезателно и ясно си личи,че потенциала на Батя далеч-далеч не е изчерпан...Напротив! Тепърва ще ни демонстрира на какво е способен. Естествено не е препоръка!

Коментар

• А ви беше скъп на IPO-то

Коментар

• НАПРЕД И НАГОРЕ!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Ей, продавачи не останаха, ей..:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
              Благодарим за разясненията!
              Имам един допълнителен въпрос:
              С оглед на огромната промяна в цената на оловото спрямо началото на годината мисля, че представените от мениджмънта в Инвестиционната програма и Регистрационен документ прогнози относно размера на приходите от продажби и печалба за 2007, 2008 и 2009 г. са неактуални. УС вече ни запозна с решението си за корекция на очакваните резултати за т.г.
              Кога можем да очакваме актуализирана прогноза за приходи и печалби на дружеството за 2008 и 2009 г.?

п.п. Въпроса ми е в контекста на икономическия ефект който ще донесат на дружеството инвестициите му в рециклиращи мощности в Сърбия и Румъния при новите цени на оловото (удвоени спрямо началото на годината)
              Актуализирани прогнози за 2008 и 2009 г., какво ви става на вас от тази тема не ми е ясно? Ако ги няма изписани няма да си спокоен ли какво?

Коментар

• За мен бонуса от поскъпването на оловото ще ни гарантира за догодина поне печалбите да се запазят в този порядък около 100% може и повече.
                Тук съм толково дългосрочен че изобщо минимум 3 години не мисля да ги барам освен ако не се набалончи яко цената примерно с P/B над 10.
                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Благодарим за разясненията!
                  Имам един допълнителен въпрос:
                  С оглед на огромната промяна в цената на оловото спрямо началото на годината мисля, че представените от мениджмънта в Инвестиционната програма и Регистрационен документ прогнози относно размера на приходите от продажби и печалба за 2007, 2008 и 2009 г. са неактуални. УС вече ни запозна с решението си за корекция на очакваните резултати за т.г.
                  Кога можем да очакваме актуализирана прогноза за приходи и печалби на дружеството за 2008 и 2009 г.?

п.п. Въпроса ми е в контекста на икономическия ефект който ще донесат на дружеството инвестициите му в рециклиращи мощности в Сърбия и Румъния при новите цени на оловото (удвоени спрямо началото на годината)

Коментар

• Здравейте всички,
                    Виждам, че вчера имаше интерес към темата, предизвикан от отчета за второто тримесечие. Ще разделя информацията на групи без да отговарям персонално на всеки:

І. Длъжна съм да направя някои уточнения, въпреки, че определено смятам, че щом дадена информация се оповестява в определен отчет – тя се отнася именно за този период, за който е релевантен отчета. Какво имам предвид – посочеването, че стойността на подадените от „Пантер” – Германия поръчки възлизат на 9 699 хил. лева, което представлява 19 % от приходита от продажби. Тази информация се съдържа в отчета за първото полугодие на 2007 г. и логично е да се отнася за този период. И все пак – нека да стане ясно – това са приходите от продажби на шестмесечна база от началото на 2007 г. до 30.06.2007 г.. Моля ви, четете внимателно документите към отчета. В предишното тримесечие – първо за 2007 г. сме обявили приходите от продажби от Пантер, Германия - 4 099 хил. лева и по тази логика мисля, че всеки може да се ориентира. Не мисля, че в тези приложения се представя безмислена и безполезна информация. Още повече, че предоставяме повече информация, отколкото законът ни задължава.

ІІ. Логично е отчета да се оповестява или преди борсовата сесия или след нея, а не по време на нея. Действително е имало случаи, когато сме оповестявали отчети по време на сесия. Именно за поставяне в еднакво положение всички инвеститори го оповестихме преди сесията. Не мисля, че това е порочна практика и че тя вреди на инвеститорите. Относно определянето на ден и час за отчетите - законът не ни задължава да обявяваме определен ден и час за предоставяне на отчетите. В Корпоративния календар сме посочили краен срок за подаване на отчети и както можете да установите предаваме ги винаги преди този краен срок. Относно точен ден и час към настоящия момент не можем да се ангажираме. Нека си представим, че възникне технически проблем и не можем да оповестим отчета в уречения ден и час – ами ще загубим вашето доверие. Мисля, че мениджърите водят политика на прозрачност и доказват това с действията си. Оповестяваме повече информация отколкото е задължително.

ІІІ. Относно срещите с мениджърите – който е пожелал да се срещне с тях се е срещнал, на никого не е отказана среща. Към настоящия момент е невъзможно осъществяване на онлайн конференция след оповестяване на отчетите по начин по който бихме желали да го правим. Направени са необходимите проучвания и на този етап това се оказва доста скъпо начинание дори за голяма компания. Не сме спрели проучванията на възможностите и също бихме желали да се осъществява такъв вид комуникация. Има различни варианти, които обаче поставят условия за ограничаване на броя на присъстващите в пространството. Ако се ограничим до определена бройка, рискуваме някой да остане ощетен. Проучения от нас вариант не поставя ограничения относно броя на участниците, но както казах е неоправдано скъп. Бихме желали да предложим наистина ефективен и приемлив вариант.

ІV. Инвестициите се осъществяват с заемен и собствен капитал. Съгласно инвестиционната програма необходимите средства са разпределени за 2007 г и 2008 г. Усвояването на кредитите ще продължи и през 2008 г. В тази връзка не бива да съществуват съмнения относно необходимите парични средства за инвестиции.

Искрено се надявам, че съм била полезна с допълнителната информация.
                    Успех на всички инвеститори.

Коментар

• Интересно ми е бенчмарк финанс каква стратегия прилагат - в 12:16 разпродават здраво. В 12:17 купуват здраво ???

Коментар

• И аз прилагам Бъфет стратегията - не продавай добра акция никога
                        Едва след като видя отчет 6 месеца след старта на двата завода за рециклиране мога да премислям портфейла си тук - това значи след края на 2008 и очаквана цена от 35 лева с минимален риск....
                        http://imoti.start.bg
                        http://pravo.start.bg
                        [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Охоо, то там колко народ ще дебне
                          Аз тук съм дългосрочен. Искам да видя като заработят заводите в Сърбия и Румъния при тия цени на оловото как ще се отрази това на печалбата и капитализацията съответно

Коментар

• Kolegi kolkoto i da mi e kofti da si priznaq, no az napusnah koraba na 17.Tazi akciq mi donese mnogo emocii i pari(nai-ve4e ) Jelaq uspeh na vsi4ki po-turpelivi i dostigane na novi vurhove - az 6te debna na nisko da kupuvam ako vurne

Коментар

• нека сега върне малко, та и аз да си купя
                              не е препоръка!!!

Коментар

• Е 17 вече е факт

Коментар

Working...
                                X