If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колко осезателно и ясно си личи,че потенциала на Батя далеч-далеч не е изчерпан...Напротив! Тепърва ще ни демонстрира на какво е способен. Естествено не е препоръка!
Благодарим за разясненията!
Имам един допълнителен въпрос:
С оглед на огромната промяна в цената на оловото спрямо началото на годината мисля, че представените от мениджмънта в Инвестиционната програма и Регистрационен документ прогнози относно размера на приходите от продажби и печалба за 2007, 2008 и 2009 г. са неактуални. УС вече ни запозна с решението си за корекция на очакваните резултати за т.г.
Кога можем да очакваме актуализирана прогноза за приходи и печалби на дружеството за 2008 и 2009 г.?
п.п. Въпроса ми е в контекста на икономическия ефект който ще донесат на дружеството инвестициите му в рециклиращи мощности в Сърбия и Румъния при новите цени на оловото (удвоени спрямо началото на годината)
Актуализирани прогнози за 2008 и 2009 г., какво ви става на вас от тази тема не ми е ясно? Ако ги няма изписани няма да си спокоен ли какво?
За мен бонуса от поскъпването на оловото ще ни гарантира за догодина поне печалбите да се запазят в този порядък около 100% може и повече.
Тук съм толково дългосрочен че изобщо минимум 3 години не мисля да ги барам освен ако не се набалончи яко цената примерно с P/B над 10.
Благодарим за разясненията!
Имам един допълнителен въпрос:
С оглед на огромната промяна в цената на оловото спрямо началото на годината мисля, че представените от мениджмънта в Инвестиционната програма и Регистрационен документ прогнози относно размера на приходите от продажби и печалба за 2007, 2008 и 2009 г. са неактуални. УС вече ни запозна с решението си за корекция на очакваните резултати за т.г.
Кога можем да очакваме актуализирана прогноза за приходи и печалби на дружеството за 2008 и 2009 г.?
п.п. Въпроса ми е в контекста на икономическия ефект който ще донесат на дружеството инвестициите му в рециклиращи мощности в Сърбия и Румъния при новите цени на оловото (удвоени спрямо началото на годината)
Здравейте всички,
Виждам, че вчера имаше интерес към темата, предизвикан от отчета за второто тримесечие. Ще разделя информацията на групи без да отговарям персонално на всеки:
І. Длъжна съм да направя някои уточнения, въпреки, че определено смятам, че щом дадена информация се оповестява в определен отчет – тя се отнася именно за този период, за който е релевантен отчета. Какво имам предвид – посочеването, че стойността на подадените от „Пантер” – Германия поръчки възлизат на 9 699 хил. лева, което представлява 19 % от приходита от продажби. Тази информация се съдържа в отчета за първото полугодие на 2007 г. и логично е да се отнася за този период. И все пак – нека да стане ясно – това са приходите от продажби на шестмесечна база от началото на 2007 г. до 30.06.2007 г.. Моля ви, четете внимателно документите към отчета. В предишното тримесечие – първо за 2007 г. сме обявили приходите от продажби от Пантер, Германия - 4 099 хил. лева и по тази логика мисля, че всеки може да се ориентира. Не мисля, че в тези приложения се представя безмислена и безполезна информация. Още повече, че предоставяме повече информация, отколкото законът ни задължава.
ІІ. Логично е отчета да се оповестява или преди борсовата сесия или след нея, а не по време на нея. Действително е имало случаи, когато сме оповестявали отчети по време на сесия. Именно за поставяне в еднакво положение всички инвеститори го оповестихме преди сесията. Не мисля, че това е порочна практика и че тя вреди на инвеститорите. Относно определянето на ден и час за отчетите - законът не ни задължава да обявяваме определен ден и час за предоставяне на отчетите. В Корпоративния календар сме посочили краен срок за подаване на отчети и както можете да установите предаваме ги винаги преди този краен срок. Относно точен ден и час към настоящия момент не можем да се ангажираме. Нека си представим, че възникне технически проблем и не можем да оповестим отчета в уречения ден и час – ами ще загубим вашето доверие. Мисля, че мениджърите водят политика на прозрачност и доказват това с действията си. Оповестяваме повече информация отколкото е задължително.
ІІІ. Относно срещите с мениджърите – който е пожелал да се срещне с тях се е срещнал, на никого не е отказана среща. Към настоящия момент е невъзможно осъществяване на онлайн конференция след оповестяване на отчетите по начин по който бихме желали да го правим. Направени са необходимите проучвания и на този етап това се оказва доста скъпо начинание дори за голяма компания. Не сме спрели проучванията на възможностите и също бихме желали да се осъществява такъв вид комуникация. Има различни варианти, които обаче поставят условия за ограничаване на броя на присъстващите в пространството. Ако се ограничим до определена бройка, рискуваме някой да остане ощетен. Проучения от нас вариант не поставя ограничения относно броя на участниците, но както казах е неоправдано скъп. Бихме желали да предложим наистина ефективен и приемлив вариант.
ІV. Инвестициите се осъществяват с заемен и собствен капитал. Съгласно инвестиционната програма необходимите средства са разпределени за 2007 г и 2008 г. Усвояването на кредитите ще продължи и през 2008 г. В тази връзка не бива да съществуват съмнения относно необходимите парични средства за инвестиции.
Искрено се надявам, че съм била полезна с допълнителната информация.
Успех на всички инвеститори.
И аз прилагам Бъфет стратегията - не продавай добра акция никога
Едва след като видя отчет 6 месеца след старта на двата завода за рециклиране мога да премислям портфейла си тук - това значи след края на 2008 и очаквана цена от 35 лева с минимален риск....
Охоо, то там колко народ ще дебне
Аз тук съм дългосрочен. Искам да видя като заработят заводите в Сърбия и Румъния при тия цени на оловото как ще се отрази това на печалбата и капитализацията съответно
Kolegi kolkoto i da mi e kofti da si priznaq, no az napusnah koraba na 17.Tazi akciq mi donese mnogo emocii i pari(nai-ve4e ) Jelaq uspeh na vsi4ki po-turpelivi i dostigane na novi vurhove - az 6te debna na nisko da kupuvam ako vurne
Коментар