IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Борис
    това показва само едно - до 27-ми сме на 17 лв.

Колко дървета и балони поскъпнаха напоследък а потенциала на Монбат беше пренебрегван през това време. Шматкането около 15 лв. явно е засилка за нов скок.

Между другото срещнах интересен абзац в проспект от началото на годината - че икономическия ефект от завода за рециклиране в Сърбия се очаква да е 4-5 млн. лв. годишно. И това е сметнато при 1600 долара/тон цена на оловото тогава. Сега цената е двойна и естествено сметката за ефекта ще е съвсем друга. А отделно е завода в Румъния, който е дори с по-голям капацитет.
    а тук не познах, на 17 лв. сме още на 25-ти

Коментар

• Няма лошо да се позадържаме по за месец на всеки 2 лв. ръст
      А на Инвестбанк им стига толкова печалба, все пак са банка и са доволни и на много по-скромна доходност. Оттук да поемат кобосите на Райфа и БПБ

Коментар

• 104 как разтовари. На 17 май ще се позадържим по-дълго

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
          Първоначално изпратено от Investorrr
          По скоро не е инвестиция, а билет от лотарията с 2-3% от портфейла ми. Инвестирал съм в други позиции, да не ги изреждам...С който иска от тукашните оптимисти по темата за Монбат се хващам на бас, че една от моите позиции /ГАЗ/ ще завърши годината с по-голяма абсолютна стойност на акция от тази на Монбат ) Не е препоръка, а просто предизвикателсто към оптимистите по тази тема )) Просто, пазарът не може да бъде вечно ирационален...
          Пич, на предложението ти ще отговоря само с усмивка
          Не можеш да заложиш толкова колкото бих желал, затова нека да го оставим така - Който загуби баса ще напише с гладни букви в поне 3 теми на форума - Батя (инвесторрр) е по-голям инвеститор от мен!
          Става ли!?
          И Аре дано бликне някой кладенче, че иначе прекалено лесно ще спечеля
          Става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
            По скоро не е инвестиция, а билет от лотарията с 2-3% от портфейла ми. Инвестирал съм в други позиции, да не ги изреждам...С който иска от тукашните оптимисти по темата за Монбат се хващам на бас, че една от моите позиции /ГАЗ/ ще завърши годината с по-голяма абсолютна стойност на акция от тази на Монбат ) Не е препоръка, а просто предизвикателсто към оптимистите по тази тема )) Просто, пазарът не може да бъде вечно ирационален...
            Пич, на предложението ти ще отговоря само с усмивка
            Не можеш да заложиш толкова колкото бих желал, затова нека да го оставим така - Който загуби баса ще напише с гладни букви в поне 3 теми на форума - Батя (инвесторрр) е по-голям инвеститор от мен!
            Става ли!?
            И Аре дано бликне някой кладенче, че иначе прекалено лесно ще спечеля

Коментар

• Първоначално изпратено от metala
              Първоначално изпратено от Novaka_Bull

за 25 до края на годината - съгласен ама до края на седмицата сме межди 16 и 16,5
              че ние сега сме си там(на горната граница)!ти спад ли предиждаш?
              не, рейндж

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull

за 25 до края на годината - съгласен ама до края на седмицата сме межди 16 и 16,5
                че ние сега сме си там(на горната граница)!ти спад ли предиждаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от justpassingby
                  Do kraja na sedmizata ste vidim 17 lv. , a za kraja na godinata korigiram prognozata si na 25 lv.

Коментар

• Do kraja na sedmizata ste vidim 17 lv. , a za kraja na godinata korigiram prognozata si na 25 lv.

Коментар

• Първоначално изпратено от azikram
                      Коментатор, ти сериозно ли говориш за тези непосредствени комуникации с мениджмънта????? представяш ли си как всеки от хилядите миноритари решава да се види с мениджмънта за да обсъди детайлите на бизнеса????? един го интересува цената на оловото, втори - защо изп. директор си е купил нова кола, трети - защо не диверсифицират клиентите и т.н.

ами що за мениджмънт ще е това? ще прави бизнес, или ще си лафи с нас?
                      Хайде да не изяждаме хляба на Даниела - мисля, че до този момент не можем да се оплачем от липса на инфо от тази компания

поздрави и успех. акцията си я бива.

нищо не препоръчвам (освен вина и ракии
                      da ne zabraviame i biri4ka, i smelo napred!

Коментар

• azikram, то за това си има конферентни разговори след всяко тримесечие за около 1 час в развития свят. Всичко е добре организирано. Явно не четеш всички постинги, но заради теб пак ще ти пусна нагледно да видиш как конкуренцията на Монбат прави нещата!

http://www.johnsoncontrols.com/publi...investors.html

http://www.exide.com/news/pressrelea...ouncement.html

Това са лидерите по продажби на акумулатори в света!

И внимателно с ракията и мезето, да не излезат едни прогнози за печалби дето и мениджмънтът не е сънувал!

Коментар

• Коментатор, ти сериозно ли говориш за тези непосредствени комуникации с мениджмънта????? представяш ли си как всеки от хилядите миноритари решава да се види с мениджмънта за да обсъди детайлите на бизнеса????? един го интересува цената на оловото, втори - защо изп. директор си е купил нова кола, трети - защо не диверсифицират клиентите и т.н.

ами що за мениджмънт ще е това? ще прави бизнес, или ще си лафи с нас?
                          Хайде да не изяждаме хляба на Даниела - мисля, че до този момент не можем да се оплачем от липса на инфо от тази компания

поздрави и успех. акцията си я бива.

нищо не препоръчвам (освен вина и ракии

Коментар

• BSEtrader, ако трябва да напиша всичките си основни въпроси към мениджмънта, няма да мога да работя цял ден! Нещо повече, покрай отговорите на тези въпроси ще се появят други уточняващи въпроси, което е нормално. И накрая и Даниела ще ме намрази, че питам много въпроси! Всичко това може елегантно да се избегне с непосредствена комуникация с мениджмънта!

Все пак ще се постарая да напиша такъв списък с въпроси. Надявам се отговорите да са изчерпателни, защото нямаме много голям избор!

Коментар

• Коментатор, прав си че има още адски много да се желае дори от най-добрите БГ дружества. Вярно е че за да се развиваме трябва да се сръвняваме с най-добрите, но на първо време ако имаш въпроси без отговор можеш да ги зададеш и чрез Даниела ще получим отговорите. Все пак и тази опция се среща сред еденици компании у нас, но за радост Монбат е сред тях.

Поздрави и успех!

Коментар

• Моите уважения, Батя! Но на мен ми писна вечно да се сравняваме с най-изпадналите примери! Защо не обърнем баницата и не се сравняваме с най-добрите, не непременно само в границите на БГ, а с лидерите по света! Важно е с кого се мериш и какво ти е мерилото, защото толкова и ще пораснеш!

Извинявай, но ако само на ОСА мога да общувам с мениджмънта, то ако зависеше от мен, щях да го сваля моментално! Това е динамично развиваща се компания, а не старчески дом! Повечето от нас са нарушили диверсификационните си принципи, защото сме отдали огромно доверие на мениджмънта на Монбат! Как така само веднъж в годината ще мога да общувам с тях?! Те да не са принцове или?

Високо ценя работата на Даниела, но директната комуникация с мениджмънта не може да бъде заместена дори от най-големия спец по ВИ. Това е отдавна ясно на Запад, за това хората са измислили всевъзможни начини за директна комуникация между мениджмънт и инвеститори: конферентни разговори за представяне на резултатите за тримесечията, конференции специално с инвеститорите, технологични конференции и пр., и всичко това се предава по Интернет и можеш да задаваш всякакви въпроси!!!

Най-долното е, че КФН е задължила дружествата да пишат на отчетите за управление и рег. документ, че документът "съдържа цялата информация за дейността на дружеството за периода... необходима за вземането на инвестиционно решение"!?! Егати наглостта! Как пък не, ключова информация липсва, не само за Монбат, разбира се, но и за останалите дружества на БФБ!

Коментар

Working...
                                X