IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
    Не знам за 2000 долара на тон, ама в понеделник след като изтече последната дата с право на глас в ОСА, ми се чини над 14 цената
    ??? Какво ОСА???Нали мина...

Коментар

• Не знам за 2000 долара на тон, ама в понеделник след като изтече последната дата с право на глас в ОСА, ми се чини над 14 цената

Коментар

• Тук не се ли говореше за някакви 2000$/тон?
        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=107&id=59749

Ако сега добиваме чрез рециклиране 40% от нужното ни олово и догодина процентът е 60%, зависимостта от резки спадове на оловото е по-малка. Цените на акумулаторите не следват с точност цените на оловото. Колкото повече имаме рециклирано олово, толкова сме повече хеджирани от цената на оловото. Като достигнем 70-75% собствено рециклиране, ще ни е все едно дали (цената върви) нагоре или надолу. Резки скокове нагоре-надолу са неприятни за нас като производител.
          http://imoti.start.bg
          http://pravo.start.bg
          [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
            Първоначално изпратено от Novaka_Bull
            дори и ръста в печалбата им да е едва 30% (в което определено имам причини да не вярвам) П/Е пада под 17 спрямо тек. цени

според мен ще изкарат около 70 ст. на акция в края на 2008

не е препоръка
            С други думи очакваш EPS за останалите 8 месеца да се повиши с 0.10 лева от 0,60 лева (за първите 4 месеца) до 0,70 лева за цялата година.... Консервативният подход винаги е хубаво нещо ! Успех!

Абсолютно :P

винаги консервативно и ако резултата так е апетитен ...... скачай на маслините

Успех и на теб

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
              дори и ръста в печалбата им да е едва 30% (в което определено имам причини да не вярвам) П/Е пада под 17 спрямо тек. цени

не е препоръка
              С други думи очакваш EPS за останалите 8 месеца да се повиши с 0.10 лева от 0,60 лева (за първите 4 месеца) до 0,70 лева за цялата година.... Консервативният подход винаги е хубаво нещо ! Успех!

Коментар

• дори и ръста в печалбата им да е едва 30% (в което определено имам причини да не вярвам) П/Е пада под 17 спрямо тек. цени

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                  Знаеш ли каква беше цената на оловото когато Монбат взеха решение да инвестират в рециклиране, т.е. дори тогава са преценили че ще е достатъчно ефективно, жокерче около 1500 долара.
                  Батя, много те уважавам
                  надявам се не ми се сърдиш
                  не знам кога е била датата на това решение май (вероятно преди IPO-то, защото отдавна не е имало цени от 1 500 долара за тон?
                  значи оттогава петрола се е качил с 100%
                  тока с 30% юли миналата година и сега следва пак
                  еврото е поскъпнало с 20%

тоест не се знае къде е сега ефективната точка
                  от Монбат просто казаха че
                  "„Цената на оловото трябва да падне под 2 000 щатски долара за тон, за да се отрази това върху маржините на дружеството“, каза Атанас Бобоков, изпълнителен директор на Монбат АД по време на Общото събрание на акционерите"

По конкретна информация не е дадена, така че съм принуден да правя анализ, за да мога да уцеля тенденциите.

Между другото печалбата за април не ме впечатли като ръст спрямо април 2007
                  Реализираната печалба на Монбат АД за април 2008 г. е 1,49 млн. лв., което представлява ръст на печалбата от 34,84%, в сравнение с април на 2007 г.
                  това ако не е забавяне в темпа на ръста на продажбите спрямо януари и февруари и март, здраве му кажи
                  Би трябвало при слабите месеци да имат по-голям дял на рециклирано и това да им подобрява маржа?
                  Например февруари продажбите на дружеството са 20 млн. лв. , април 15 млн. лв.
                  Логично е да не са намалили рециклирането защото то е по печелившо от директното купуване на олово (както твърдят, но предстои да видим дали инвестициите са си стрували в период от 2-3 г.)

Както и да е
                  притеснява ме да не се получили ефекта 2007 г. високи цени на оловото, 2008 г. ниски и да има излъгани камилчета

Не е препоръка за покупка или продажба на акции
                  Повече няма да ви развалям рахата, като ви карам да мислите върху актуалните тенденции
                  Няма да пиша в тази тема с надеждата да имате големи ръстове
                  Късмет с оловото

Коментар

За последен 3 ти път пиша че облога важи ДО КРАЯ НА ЮНИ ! Щото не смятам и аз да се превръщам на латерна.Мразя да се повтарям и потретвам.Ако не сполай ти
                    Да не съм луд да играя руска рулетка?
                    1. В края на юни може някой фонд да направи някое изкупуване за счетоводни цели
                    2. ДО 30 юни няма да са излезли отчетите за юни и въобще отчетите при ниските цени на оловото. Имай предвид че до мартимаше цени от 3 500 долара за тон, а сега са малко под 2 000. Знаейки че тук има доста вуду инвеститори, сигурно ще се чудят какво става, ако цените на оловото окажат влиянието което оказват.
                    Да не съм луд да играя срещу ВУДУ инвеститори.

Иначе пазара днес си показа
                    графиките ми говорят преди Монбат да си е публикувал данните на 25-то число
                    http://www.kitcometals.com/charts/le...rge.html#1year
                    но няма да ви кажа, какво ми говорят, не че е лошо, не че е хубаво
                    просто си говорят

Коментар

• Амин ! Пак върлих боба по земята и ми се чини ....лекичко покачване ...с 0,5 %.Мчи да видим дал ши позная ..Ама за абсолютното дъно божа работа где е то ? А сега деца кажете где са мъ дънцето ?

Коментар

Мчи аз върлих тука боба по земята и ми се свиде свише се колкото и да добра коя да е акция и тя рано или късно пада чеда мои иииии ....за да могат със саповетеееееееее да се включат отзад на вагонаааааааиаааааиаиаи .....на последният на точно абсолютното дънооооооооо

Амин

Не е препоръка за палене на свещи където и да е

Абсолютно дъно трудно се уцелва бледолики ма около него да се закачим бива пак

Коментар

• Мчи аз върлих тука боба по земята и ми се свиде свише се колкото и да добра коя да е акция и тя рано или късно пада чеда мои иииии ....за да могат със саповетеееееееее да се включат отзад на вагонаааааааиаааааиаиаи .....на последният на точно абсолютното дънооооооооо

Амин

Не е препоръка за палене на свещи където и да е

Коментар

• Прав си джедайо туй е най-свястната акция ма туй не значи че не мой да падне Нъл тъй Аз ша вляза пак тук ма искам да вида преди туй до къде ша падне Видех сигнал за падане па за туй ша чакам

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                              Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                              За последен 3 ти път пиша че облога важи ДО КРАЯ НА ЮНИ ! Щото не смятам и аз да се превръщам на латерна.Мразя да се повтарям и потретвам.Ако не сполай ти

По полекинка с облозите че се задава падане и по тая позиция Ся редих клечките по земята и ми са видя че ша има курекцийка надолу
                              Таше, и тук ли смяташ да купуваш.
                              Добра е акцията и то много.
                              Изобщо не казвам, че Еврохолд е лош избор.
                              Добре си се насочил и там.

Коментар

По полекинка с облозите че се задава падане и по тая позиция Ся редих клечките по земята и ми са видя че ша има курекцийка надолу

Коментар

Working...
                                X