IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    Първоначално изпратено от mashina
    Първоначално изпратено от wannarock
    Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
    Дали ръководството на Монбат мисли за производство на батерии за хибридни автомобили в бъдеще.Това е един неразвит пазар с голямо бъдеще след време ми се струва.Не пречи мисля да се заделят пари за проучвания и в изследователска дейност за бъдещо производство.Имам акции и ми се ще произвеждат такива,че съм голям фен на екологията
    В Клуб Investor.bg г-н Бобоков каза че акумулаторите за хибридните автомобили са съвсем друга технология, спрямо сегашната, дори не е ясно коя ще е , защото се работи върху няколко. Отделно хибридни автомобили за момента почти няма в серийно производство.
    Така че подобно дейност пред Монбат не стои.
    Перефразирам.
    за съжаление тук не мога да се съглася. няколко производители вече имат серийно производство на хибридни автомобили и има засилен интерес към тях.
    нека все пак не забравяме, че монбат може и да инвестира в модернизация, но това е само модернизация а не развойна дейност. Все пак имат прекалено добър ПР, който им носи benefit. На въпроса с хибридните технологии, Монбат няма финансовия ресурс и едва ли би го имала в бъдеще. Компании на запад инвестират стотици милиони долари за разработки и все още са много далече от ефективна и струваща си технология. Монбат прави единствено акумулатори и това е. Износа е към по-бедните страни, където може да се конкурира с цени. В западна Европа, има марки на Bosch, EXIDE и т.н., които са с пъти по-добри от монбатските акумулатори. Аз съм си купувал 2 пъти акумулатори и единия път даде дефект, а втория път ми се скапа след 1-1.5 години. Това беше преди 2-3 години. За малко повече пари си купувам само Бош и бог не може да ме накара да сменя качеството с евтиното, което знаеме че излиза винаги по-скъпо.
    Приемете го монбат само като производител на константна гама продукти. Липсва ресурса да се инвестира в развойна дейност.
    нямах предвид конкретно дейността на монбат, а изказването относно хибридните автомобили. те са сегмент, към който има интерес. това кой каква марка акумилатори предпочита си е въпрос на личен избор
    въпрос на качество и цена. А е друга тема, че хибридните технологии са бъдещето няма две мнения по въпроса. Сега с този скъп петрол, на фокус идват този вид технологии.
    Бъдещето идва http://www.altairnano.com/markets_energy_systems.html
    Това когато стане факт и стане cost efficient, сегашните акумулатори ще изчезнат както снимките на хартия или касетките за касетофоните.
    Вярно е, че има време, но дружествата трябва да имат визия и да инвестират в тяхното бъдеще. За жалост у нас в БГ, никой не смята, че е нужно да отделя средства за R&D. Пазара на съществуващите продукти е изчерпаем и не може да си мислиме, че ще завладееме западняците с нашите продукти ниско качество - но пък евтини. Когато се насити пазара, ще дойде спада. Монбат се обзалагам, че няма да може да се развива с тези темпове в момента през следващите 2-3 години. Много е лесно от ниска база да скачаш с много %. За мен лично Монбат е оценен скъпо и се плащат multiples за след 2-3 години. Аз не казвам, че монбат е лоша компания. Напротив, много добро дружество с не лоша продукция и пазари. Но всяко нещо колкото и да е хубаво си има цена. Както и да е, дано започнат и у нас да заделят средства за нови разработки и нови продукти. Успех на инвестиралите тук

Коментар

• Първоначално изпратено от mashina
      Първоначално изпратено от wannarock
      Дали ръководството на Монбат мисли за производство на батерии за хибридни автомобили в бъдеще.Това е един неразвит пазар с голямо бъдеще след време ми се струва.Не пречи мисля да се заделят пари за проучвания и в изследователска дейност за бъдещо производство.Имам акции и ми се ще произвеждат такива,че съм голям фен на екологията
      В Клуб Investor.bg г-н Бобоков каза че акумулаторите за хибридните автомобили са съвсем друга технология, спрямо сегашната, дори не е ясно коя ще е , защото се работи върху няколко. Отделно хибридни автомобили за момента почти няма в серийно производство.
      Перефразирам.
      за съжаление тук не мога да се съглася. няколко производители вече имат серийно производство на хибридни автомобили и има засилен интерес към тях.
      нека все пак не забравяме, че монбат може и да инвестира в модернизация, но това е само модернизация а не развойна дейност. Все пак имат прекалено добър ПР, който им носи benefit. На въпроса с хибридните технологии, Монбат няма финансовия ресурс и едва ли би го имала в бъдеще. Компании на запад инвестират стотици милиони долари за разработки и все още са много далече от ефективна и струваща си технология. Монбат прави единствено акумулатори и това е. Износа е към по-бедните страни, където може да се конкурира с цени. В западна Европа, има марки на Bosch, EXIDE и т.н., които са с пъти по-добри от монбатските акумулатори. Аз съм си купувал 2 пъти акумулатори и единия път даде дефект, а втория път ми се скапа след 1-1.5 години. Това беше преди 2-3 години. За малко повече пари си купувам само Бош и бог не може да ме накара да сменя качеството с евтиното, което знаеме че излиза винаги по-скъпо.
      Приемете го монбат само като производител на константна гама продукти. Липсва ресурса да се инвестира в развойна дейност.
      нямах предвид конкретно дейността на монбат, а изказването относно хибридните автомобили. те са сегмент, към който има интерес. това кой каква марка акумилатори предпочита си е въпрос на личен избор
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
        Перефразирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
          Перефразирам.
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Както вече изясниха на срещата меко казано бе споменато, че въобще не се мисли в тази насока

Коментар

• Да, ясно е че остава за бъдещето този тип производство.Със
              сигурност от Монбат следят и този пазар,който като гледам с тия цени на петрола , всеки ден излизат новини за водещи автомобилни компании инвестиращи в такъв тип автомобили.Явно това далечно бъдеще не е толкова далечно и ако живот и здраве и Монбат се утвърди като водеща компания в Европа се очертават добри перспективи за развитие
              Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
                Перефразирам.

Коментар

• Дали ръководството на Монбат мисли за производство на батерии за хибридни автомобили в бъдеще.Това е един неразвит пазар с голямо бъдеще след време ми се струва.Не пречи мисля да се заделят пари за проучвания и в изследователска дейност за бъдещо производство.Имам акции и ми се ще произвеждат такива,че съм голям фен на екологията
                  Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• С настоящото бихме желали да оповестим следната информация, относима към „Монбат" АД:

На 15.06.2008г. въз основа на подадено заявление от дружеството, в Търговския регистър е обявен годишен финансов отчет на „Монбат” АД за 2007г. и са вписани приетите от редовното годишно общо събрание на акционерите, проведено на 16.05.2008г., промени в Устава на дружеството и увеличението на капитала на „Монбат” АД от 19 500 000 лева на 39 000 000 лева.

Коментар

• има сделка

Коментар

• До 11.00 няма сключени сделки ?
                        Три пъти проверка- веднъж сделка ?

Коментар

• Не знам дали са пророци ама аз днеска "пробвах да тествам" обаче мцък не се влиза.Чакаме чинно утре 16 ти да дивим на живо дали ще си спазят обещанията за работеща система.

Коментар

• хм - тия дето тестват системата дано пророци се окажат

Коментар

• Исках да кажа че си чакаме с една дума дивидента И май последната дата за сключване на сделки които имат право на дивидент мина.Как мислите как ще се отрази това на пазарната цена на акцията от 16.06.2008 нататък ?

Коментар

• Първоначално изпратено от finansa
                                Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                                Не знам за 2000 долара на тон, ама в понеделник след като изтече последната дата с право на глас в ОСА, ми се чини над 14 цената
                                ??? Какво ОСА???Нали мина...
                                да бе, да не сме пропуснали нещо ????????????

Коментар

Working...
                                X