IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [quote="Каммен"]
    Първоначално изпратено от Teodor In
    Първоначално изпратено от Каммен
    Първоначално изпратено от 0007
    Макар и все още да не е толкова видимо, трябва да е ясно, че световните проблеми няма да подминат България и много местни компании ще бъдат засегнати. Кой и колко ще бъде засегнат, зависи от това кой и колко е подготвен. В среда на висока инфлация и лихви и забавящи темповете на растеж се видя, че компаниите са различно подготвени да посрещнат проблемите. Затова е важно да се откроят компаниите, които са конкурентоспособни и с добър мениджмънт – това са компаниите, които могат да се превърнат в печеливша инвестиция. - Това анализира Красимир Тахчиев, ръководител корпоративни финанси в Първа финансова брокерска къща АД
    +1

Само, не знам, защо това съобщение, е в темата за Монбат??
    Може би да подскаже на всеки един посещаваш темата една печеливша инвестиция
    да, или пък да получи аргументиран/фундамент или ТА/ отговор, защо не би била печеливша инвестиция
    Интересното в тази тема, че на практика, няма аргументирани мнения, че това не би било печеливша инвестиция. Поразходих се в темите на другите ликвидни позиции - лъха доста песимизъм. Защо ли няма тук? Защото РЕАЛНОСТИТЕ тук са други. Ще се обърна сега само към инвеститорите /не обичам думата дългосрочни, свързвам я с набутали се чакащи 2-3год да се избият/. От 23 юни раздават дивидента - 0. 17лв и при 70% от free float ако го насочат към най-нормалното нещо- да си закупят акции за ТАЗИ СТОЙНОСТ, това прави около 50 000 акции - можем да гадаем за цената,при такова търсене. Според мен по-интересно е как ще действа мажоритаря/не се съмнявайте, че ще направи същото/ - като, че ли има 2 варианта - 1. ако скочи на пазара - търсенето ще е за 170-200 000 акции - това би довело до рязък скок и 2. бавно и методологично ще изкупуват това количество, но по най-добри за тях цени Аз харесвам 2.вариант. КОЙТО ЗНАЕ КАК ДА ПЕЧЕЛИ ПАРИ ЗНАЕ И КАК ДА ГИ ПАЗИ.При всички случаи при тези резултати посоката на акцията е една.
    Успех на всички
    Перфектна игра на вторият вариант

Коментар

• Първоначално изпратено от DAN_
      Първоначално изпратено от mashina
      Аз съм си купувал 2 пъти акумулатори и единия път даде дефект, а втория път ми се скапа след 1-1.5 години. Това беше преди 2-3 години. За малко повече пари си купувам само Бош и бог не може да ме накара да сменя качеството с евтиното, което знаеме че излиза винаги по-скъпо.
      Приемете го монбат само като производител на константна гама продукти. Липсва ресурса да се инвестира в развойна дейност.
      Дали пък проблема с акумулаторите на МОНБАТ не е автомобила ти. Виж и с БОШ колко ще изкараш - като години.

Аз съм ползвал повече от два пъти акумулатори на на МОНБАТ, БОШ, СТАРТ /не защото съм много стар, а защото съм снабдявал много автомобили/ и от опит се е доказало, че акумулаторите на МОНБАТ и БОШ не се различават много като дълготрайност на експлоатацията. Издръжлат около 4 год.
      тази зима смених стария си монбат с нов

стария ми искара 7г. ( и всички клетки са здрави) дори и сега може да

палиш с него

мога и снимки да ви покажа

као имам път към монтана
      ще им го подаря като трофеен експонат

Коментар

• Ползвал съм два акумулатора на Монбат -точно по две години -колкото им е гаранцията.Не знам как го правят.А да кажа че имах и една стара Монбатка изкара ме към седем-осем год.
        Първоначално изпратено от DAN_
        Първоначално изпратено от mashina
        Аз съм си купувал 2 пъти акумулатори и единия път даде дефект, а втория път ми се скапа след 1-1.5 години. Това беше преди 2-3 години. За малко повече пари си купувам само Бош и бог не може да ме накара да сменя качеството с евтиното, което знаеме че излиза винаги по-скъпо.
        Приемете го монбат само като производител на константна гама продукти. Липсва ресурса да се инвестира в развойна дейност.
        Дали пък проблема с акумулаторите на МОНБАТ не е автомобила ти. Виж и с БОШ колко ще изкараш - като години.

Аз съм ползвал повече от два пъти акумулатори на на МОНБАТ, БОШ, СТАРТ /не защото съм много стар, а защото съм снабдявал много автомобили/ и от опит се е доказало, че акумулаторите на МОНБАТ и БОШ не се различават много като дълготрайност на експлоатацията. Издръжлат около 4 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от mashina

Коментар

За малко повече пари си купувам само Бош и бог не може да ме накара да сменя качеството с евтиното, което знаеме че излиза винаги по-скъпо.
            Твоят "Бош" от години се прави в Турция, а относно Монбат ... прекалено си далече от истината и те съветвам да не се "оригваш" в този форум ...

Коментар

• [quote="Teodor In"]
              Първоначално изпратено от Каммен
              Макар и все още да не е толкова видимо, трябва да е ясно, че световните проблеми няма да подминат България и много местни компании ще бъдат засегнати. Кой и колко ще бъде засегнат, зависи от това кой и колко е подготвен. В среда на висока инфлация и лихви и забавящи темповете на растеж се видя, че компаниите са различно подготвени да посрещнат проблемите. Затова е важно да се откроят компаниите, които са конкурентоспособни и с добър мениджмънт – това са компаниите, които могат да се превърнат в печеливша инвестиция. - Това анализира Красимир Тахчиев, ръководител корпоративни финанси в Първа финансова брокерска къща АД
              +1

да, или пък да получи аргументиран/фундамент или ТА/ отговор, защо не би била печеливша инвестиция
              Интересното в тази тема, че на практика, няма аргументирани мнения, че това не би било печеливша инвестиция. Поразходих се в темите на другите ликвидни позиции - лъха доста песимизъм. Защо ли няма тук? Защото РЕАЛНОСТИТЕ тук са други. Ще се обърна сега само към инвеститорите /не обичам думата дългосрочни, свързвам я с набутали се чакащи 2-3год да се избият/. От 23 юни раздават дивидента - 0. 17лв и при 70% от free float ако го насочат към най-нормалното нещо- да си закупят акции за ТАЗИ СТОЙНОСТ, това прави около 50 000 акции - можем да гадаем за цената,при такова търсене. Според мен по-интересно е как ще действа мажоритаря/не се съмнявайте, че ще направи същото/ - като, че ли има 2 варианта - 1. ако скочи на пазара - търсенето ще е за 170-200 000 акции - това би довело до рязък скок и 2. бавно и методологично ще изкупуват това количество, но по най-добри за тях цени Аз харесвам 2.вариант. КОЙТО ЗНАЕ КАК ДА ПЕЧЕЛИ ПАРИ ЗНАЕ И КАК ДА ГИ ПАЗИ.При всички случаи при тези резултати посоката на акцията е една.
              Успех на всички

Коментар

• Е мерси тогава.Утре се втурвам с едни 400-500 бройки
                Не е препоръка.

Коментар

• [quote="Каммен"]
                  +1

Коментар

• [quote="0007"]
                    +1

Коментар

• А сега деца кажете те кои са те ? Ето я първата - МОНБАТ ! Отговори на гатанката очакваме тук
                      Лека

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor In
                        +1

Коментар

• Макар и все още да не е толкова видимо, трябва да е ясно, че световните проблеми няма да подминат България и много местни компании ще бъдат засегнати. Кой и колко ще бъде засегнат, зависи от това кой и колко е подготвен. В среда на висока инфлация и лихви и забавящи темповете на растеж се видя, че компаниите са различно подготвени да посрещнат проблемите. Затова е важно да се откроят компаниите, които са конкурентоспособни и с добър мениджмънт – това са компаниите, които могат да се превърнат в печеливша инвестиция. - Това анализира Красимир Тахчиев, ръководител корпоративни финанси в Първа финансова брокерска къща АД

Коментар

• mashina, имаш ли най-бегла представа, как се пробива на пазарите на Зап. Европа? Да ти подскажа, с качество и цена, а ако го няма едното-отговори си сам. Или нещо да ти говори - близо 5% пазарен дял в Германия? Въпрос към всички - посочете поне още една компания на БФБ, която реално да работи в най-развитите пазари, ежемесечно да генерира подобни приходи и печалби.

Коментар

Монбат прави единствено акумулатори и това е. Износа е към по-бедните страни, където може да се конкурира с цени.
                              Да се смея ли, да плача ли

Просто чети отчетите преди да пишеш простотии и да ставаш за смях:

Основните пазари на Монбат АД в Европа са:
                              Германия – 25.85 %; Италия – 10.49 % ; Холандия – 7.69 %; Румъния – 5.81 %; Великобритания – 5.54 %; Чехия – 5.35 %; Полша – 5, 04 %; Белгия – 4.79; Гърция- 4.12 %. Най-голям ръст в експортните пазари се наблюдава в Полша – експортът за тази страна е нараснал с 92.46 % спрямо 2006 г. Значително увеличение бележи износът за следните страни: Италия – 88, 20 %; Словакия – 83.44 % Германия – 50.76 %; Чехия – 50.63 %.

А относно писаниците ти за качеството на продукцията, пазара на компанията най-ясно показва какво е то.

За развойната дейност и иновациите пак чети отчетите:

Поддържане на развойна дейност в тясно сътрудничество със световно признати специалисти от БАН – секция CLEPS (елекрохимични източници на ток), под ръководството на акад. Дечко Павлов;
                              Високо квалифициран и мотивиран инженерно-технически персонал;

Дружеството работи чрез консултантски договор със световно признати специалисти от БАН – секция CLEPS /електрохимични източници на ток/, под ръководството на акад. Дечко Павлов. Под тяхната методическа помощ се осъществява дейността по разработването на нови продукти от идейния проект до пробното производство.
                              През 2007 г. в Старт АД, гр. Добрич е внедрена специална технология за зареждане на акумулаторни батерии. Новата технология за „блоково формиране” на стартерни акумулатори позволява в акумулаторните кутии да се поставят т.нар. „зелени” (неформирани плочи) и след като изделието бъде комплектувано с капак и с оформени полюсни изводи да се пристъпи към формиране на плочите. Оборудването е проектирано, разработено и пуснато в експлоатация от специалистите на фирма “INBATEC” – Германия и е първо по рода си в Европа.

Коментар

• Тази вечер по новинарски канал един казаха че в USA започва серииното производство на автомобили на водород.21 000 USD е цената на един такъв.Ми то с тази цена от 139 долара за барел на петрола, крайно време беше да се "отворят" очите на хората за други алтернативи че се не издържа на тези цени Пък и без това модели отдавна има ама петролните шейхове и мафията им "не дават гласност" на подобни проекти.Нали се сещате защо ?!

Коментар

Working...
                                X