IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
    днес след обед видях че са ми преведени новите акции

статуса им обаче е - блокирани

ИП то ми е ОББ
    Абе колега сигурен ли си, че ги имаш???
    аз все още нямам никви акции...
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• А след като са вписали увеличението на капитала ? Кога да си ги очакваме в партидите в кобоса ? качени и удвоени
      ?

Коментар

• днес след обед видях че са ми преведени новите акции

статуса им обаче е - блокирани

ИП то ми е ОББ

Коментар

• http://www.kitcometals.com/charts/le...cal_large.html
          мале това накъде е тръгнало и ще се връща ли и какво отражение ще има в/у дружествата?

Коментар

• http://www.kitcometals.com/charts/lead.html

Коментар

• Първоначално изпратено от ради
              каммен, не сравнявам двете дружество - с неточно впечатление си останал
              правя просто анонс към подобно упражнеине за смятане към имащите нужда
              само толкова!
              извинявам се

Коментар

• каммен, не сравнявам двете дружество - с неточно впечатление си останал
                правя просто анонс към подобно упражнеине за смятане към имащите нужда
                само толкова!

Коментар

впрочем билборд върви по същия път, дори задачката е по-простичка
                  за упражнение може сами да посмятате когато му дойде времето

това ме провокира да ви поощря да помислите кога е ексдивидентната дата при билборд, както и кога беше при монбат
                  за монбат предлагам три отговора 27/05 или 28/05 или 29/05 :-)
                  добре, че са вътре в седмицата ;-)
                  Уважавам избора ти но, според мен са много различни мащабите/приходи, печалби/ , пазарите /40страни/, инвестициите

Коментар

• впрочем билборд върви по същия път, дори задачката е по-простичка
                    за упражнение може сами да посмятате когато му дойде времето

това ме провокира да ви поощря да помислите кога е ексдивидентната дата при билборд, както и кога беше при монбат
                    за монбат предлагам три отговора 27/05 или 28/05 или 29/05 :-)
                    добре, че са вътре в седмицата ;-)

Коментар

все пак хората трябва да бъдат поощрявани
                      пишат се наистина неверни неща, вкл. такива с операции по изваждане на левчета
                      а случката е следната
                      на оса от 16/05/08 се вземат решения за разпределяне на дивидент в размер на 3,480,000лв., което при 19,5млн акции означава 0,178лв./акция. След 5% данък при източника това води до приблизително 0,169лв./акция нетен дивидентен доход. право на такъв имат придобилите акции до 28/05/08, включително. следващото важно решение от същото оса е увеличението на капитала със собствени средства до 39млн.лв., разпределени в 39млн.бр.акции, т.е. срещу една съществуваща акция получаваш една нова. правото на това е отново само за имащите акции в дружеството до 28/05/08, включително.
                      цената на акция, постигната на 28/05/08 бе 26,16лв. от нея вадим 0,169 и получаваме 25,99 с което елиминирахме ефекта от cash divident. след това делим на две (щото 39,000,000/19,500,000=2!) и решаваме "проблема" относно stocks divident. получаваме 12,995. толкова! при калкулациите колегите от бфб закръглят на цяло до втория знак след запетаята и са поставили като реперна цена за 28/05/08 12,99лв./акция. впрочем това имаше отношение само към формирането на диапазон за търговия през следващия работен ден.

успех в делата ви!
                      Само да те допълня, Софикс на 28 май - 1245, вчера 100 пункта по-малко, цена на Монбат - почти без промяна.

Коментар

• все пак хората трябва да бъдат поощрявани
                        пишат се наистина неверни неща, вкл. такива с операции по изваждане на левчета
                        а случката е следната
                        на оса от 16/05/08 се вземат решения за разпределяне на дивидент в размер на 3,480,000лв., което при 19,5млн акции означава 0,178лв./акция. След 5% данък при източника това води до приблизително 0,169лв./акция нетен дивидентен доход. право на такъв имат придобилите акции до 28/05/08, включително. следващото важно решение от същото оса е увеличението на капитала със собствени средства до 39млн.лв., разпределени в 39млн.бр.акции, т.е. срещу една съществуваща акция получаваш една нова. правото на това е отново само за имащите акции в дружеството до 28/05/08, включително.
                        цената на акция, постигната на 28/05/08 бе 26,16лв. от нея вадим 0,169 и получаваме 25,99 с което елиминирахме ефекта от cash divident. след това делим на две (щото 39,000,000/19,500,000=2!) и решаваме "проблема" относно stocks divident. получаваме 12,995. толкова! при калкулациите колегите от бфб закръглят на цяло до втория знак след запетаята и са поставили като реперна цена за 28/05/08 12,99лв./акция. впрочем това имаше отношение само към формирането на диапазон за търговия през следващия работен ден.

успех в делата ви!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                          Хайде вземи попрочети малко книжки преди да се изказваш.
                          netware5, точно това е проблемът на форума... че напоследък пишат все хора, които, когато е трябвало да четат книжки, са гледали Big Brother
                          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                            За да разберете истината и двамата герой, умножете текущата цена по 2. Успех с умножението!
                            За да разберете истината всички ентусиасти закупили акции на монбатката, разделете предишната цена на 2 и извадете левче от резултата. Успех с делението. А ако не можете да изваждате, не се кахърете, пазарът го прави вместо вас!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Конари и депозит калфи , това означава точно това което виждате, а останалото ако не го виждате явно не сте за тук . Успех!

П.С. За да разберете истината и двамата герой, умножете текущата цена по 2. Успех с умножението!

Коментар

• Първоначално изпратено от konar
                                Първоначално изпратено от NOK
                                Първоначално изпратено от konar
                                Първоначално изпратено от pinochet
                                Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
                                И мен ме притеснява същото. Първо, защото направиха сплит когато цената беше около 25-26лв., което не е толкова висока цена че да налага сплит поради спъване на търговията. Все пак едно е ако паднеш от 26 на 15 да речем, по друг начин звучи падане от 13 на 8, някак си по не се натрупва инерция и по не се забелязва. И второ, това е една от акциите които вчера бяха яко подкрепени след 13 часа.
                                Поне така изглежда положението, това си е лично мнение.
                                Не е съвет или препоръка.
                                Само да вметна за протокола, че Монбат не са правили сплит, а увеличение на капитала
                                Това означава ли че след като не е имало сплит, акциите са се сринали от 26лв. на 13лв. защото толкова струват?
                                Или просто използваме термина увеличение на капитала за да не използваме думата сплит?
                                Защото ако си беше обикновено увеличение на капитала нямаше да има причина за срива с 50% на цената на акцията.
                                Не е препоръка, просто ми е много любопитно когато истината се изкривява.
                                Хайде вземи попрочети малко книжки преди да се изказваш.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X