IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
    Няма как да е слаб Q2, хората дават месечна информация и сме сигурни че ще е добре за разлика от мн. други. Затова и мечия пазар почти не се отрази на нея.
    Това е най прозрачната акция в момента.
    Дано.... Просто нито един познат не се е похвалил , че ще си купува акумулатор.... а и не е нормално да се купува лятно време.....
    Забравяш за селскостопанската техника - тя се подкарва април - май - юни. След като техниката е "спала" цяла зима и си "събуди" през пролетта, знаеш ли в какво състояние са акумулаторите?

Коментар

• Но има инвестиции в рециклиращи мощности за олово, има и кредити.

Със сигурост при ниски цени на оловото тези инвестиции, ще са по-малко печеливши, но въпроса ми е, дали може да се окажат и губещи?

Понеже и тук има големи надежди, ми се струва.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
        Монбат АД е преди всичко потребител на олово.
        Защо? Да не би в акумулаторите, които продават да има черен хайвер?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Монбат АД е преди всичко потребител на олово.

Коментар

• Гледайки, какво става с единия производител на олово - ОЦК, започвам да се замислям и за другия такъв - който дефакто произвежда или ще произвежда олово, чрез заводите си за рециклиране на стари акумулатори.

Има ли някой представа, при ниски цени на оловото, дали тези инвестиции в рециклиращите заводи, ще са печеливши?

Не е препоръка.

Коментар

• Няма как да е слаб Q2, хората дават месечна информация и сме сигурни че ще е добре за разлика от мн. други. Затова и мечия пазар почти не се отрази на нея.
              Дано.... Просто нито един познат не се е похвалил , че ще си купува акумулатор.... а и не е нормално да се купува лятно време.....

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                .........повечето тук не виждат по далече от носа си

но това пък е добра възможност за нас, нали
                И тук ,като при застраховането силните месеци са далече в бъдещето.. и затова на тази акция корекцията се отрази по слабо..... , но не ви пожелавам един по слаб Q 2 .......
                Няма как да е слаб Q2, хората дават месечна информация и сме сигурни че ще е добре за разлика от мн. други. Затова и мечия пазар почти не се отрази на нея.
                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• .........повечето тук не виждат по далече от носа си

И тук ,като при застраховането силните месеци са далече в бъдещето.. и затова на тази акция корекцията се отрази по слабо..... , но не ви пожелавам един по слаб Q 2 .......

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                    Първоначално изпратено от pinochet
                    Първоначално изпратено от intint
                    pinochet а защо според теб акцията е надценена. На базата на какъв анализ стигна до това мнение?
                    Ами на база П/Е, което за МОНБАТ е >20; СОФИКС е около 15, а пък акции като ХИМИМПОРТ са със същия коефициент <10. На база това го казвам. И преди, когато се виждаха всички поръчки продава, те бяха много повече от тези купува. Това е. А, забравих да кажа, че и на фона на всички "мечи" новини в Европа и Америка, както и Азия.
                    Имам акции на МОНБАТ. Не е препоръка за нищо.
                    Ако се опиташ да "погледнеш" 6 месеца напред и същевременно проумееш досегашните отчети на повечето дружества ще разбереш каква глупост си написал.
                    Q1 ми хареса единствено при NEOH и MONBAT /съотнесено с цените на акциите разбира се/. Знаете кое е с по-малка волатилност на резултатите и съответно с по-малък риск.
                    За оценка се опитвам да се придържам към системата CANSLIM и според мен Монбат АД за момента няма аналог на нашата борса.

Виждам много интересна анкета отгоре. Явно голяма част от инвестиращите си въобразяват, че резултатите на MONBAT са в непосредствена зависимост от цената на оловото. Разберете че съществуването и изграждането на нови рециклиращи мощности е с цел независимост от тази цена, което е най-доброто за всеки потребител на борсова стока.

Не препоръчвам никому нищо.
                    това е проблема Пончо

повечето тук не виждат по далече от носа си

Коментар

• Първоначално изпратено от pinochet
                      pinochet а защо според теб акцията е надценена. На базата на какъв анализ стигна до това мнение?
                      Ами на база П/Е, което за МОНБАТ е >20; СОФИКС е около 15, а пък акции като ХИМИМПОРТ са със същия коефициент <10. На база това го казвам. И преди, когато се виждаха всички поръчки продава, те бяха много повече от тези купува. Това е. А, забравих да кажа, че и на фона на всички "мечи" новини в Европа и Америка, както и Азия.
                      Ако се опиташ да "погледнеш" 6 месеца напред и същевременно проумееш досегашните отчети на повечето дружества ще разбереш каква глупост си написал.
                      Q1 ми хареса единствено при NEOH и MONBAT /съотнесено с цените на акциите разбира се/. Знаете кое е с по-малка волатилност на резултатите и съответно с по-малък риск.
                      За оценка се опитвам да се придържам към системата CANSLIM и според мен Монбат АД за момента няма аналог на нашата борса.

Виждам много интересна анкета отгоре. Явно голяма част от инвестиращите си въобразяват, че резултатите на MONBAT са в непосредствена зависимост от цената на оловото. Разберете че съществуването и изграждането на нови рециклиращи мощности е с цел независимост от тази цена, което е най-доброто за всеки потребител на борсова стока.

Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinochet
                        Абе колега Пиночет ,ти сигурен ли си че имаш акции на Монбат, че като ти чета обяснението защо ги имаш ,се успокоявам направо за себе си.Аз отскоро инвестирам на борсата с кобос ,но мисля че доста информация анализирах и се ограмотих доста финансово преди да сложа някой лев.А конкретно за Монбат пък дори обиколих половината дистрибутори на акумулаторите им в голям областен град за да извлека все пак някаква по-различна полезна информация,наред с четене на почти всички отчети и сравнение с кви ли не фин,показатели.Аз все си мисля че още нищо не знам от инвестиране ,но с обяснението ти горе започвам да добивам самочувствие.Дано всички като теб които мислят така си продадат час по скоро акциите ,барем помогнат да си увелича пакета от акции тук на ниски нива.Имам акции не е препоръка.
                        Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                          Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                          днес след обед видях че са ми преведени новите акции

статуса им обаче е - блокирани

ИП то ми е ОББ
                          Абе колега сигурен ли си, че ги имаш???
                          аз все още нямам никви акции...
                          Колега не мога да повярвам на очите си но са там виждам ги

Р: Р:

Накинен го обясни

почакайте още малко

успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от intint

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                              Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                              днес след обед видях че са ми преведени новите акции

статуса им обаче е - блокирани

ИП то ми е ОББ
                              Абе колега сигурен ли си, че ги имаш???
                              аз все още нямам никви акции...
                              Това е защото ползвате различен софтуер... Ти вероятно си с COBOS, а там няма как да гледаш блокирани акции. Търпение, има още време докато бъдат регистрирани за търговия на БФБ...
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• И аз ги виждам блокирани, но съм също в ОББ.

NovakaBull, каква приятна компания!

Коментар

Working...
                                X