IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Каммен
    Първоначално изпратено от Forex Master
    Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
    Цената на акумулаторите не е свързана пряко с цената на оловото.
    Не се ли усещаш, че говориш изключителни глупости?... Над 60% от фабричната цената на акумулатора се пада на оловото в него! Ако това не е първостепенен фактор то не знам какво е?!
    Е .....и какво следва ?
    Въпросът ми беше зададен към Forex Master.Какво следва от това, че цената на оловото пада? Не се заяждам - търся аргументирано мнение.

Коментар

Първоначално изпратено от meche_cveti93
      цената на оловото, след като падна повече от 2 пъти - да не би цената на акумулаторите да е коригирала /примерно за България/ - някой да коментира това.
      Каммен , в момента зададе въпрос .... и някой спекулант се замисли , дали може да вкара Бош по евтино ..... есента.... и тогава.... като с ОТЦК ще чакаме да се качи оловото ли ....
      Затова и отговорих - КОНЮНКТУРАТА НА ПАЗАРА
      А Бош досега защо ли не прави дъмпинг?
      бош да не пънат много щото на бат Наско отдавна му играят по съпротивленията

да нема враждебна оферта

айде молим..........

то и Ломецо кат гледам е фърлил едно око...... , не направо и двете си очи към хайнекен

искаме продобиванееееее

не е препоръка

Коментар

• ВСЕКИ ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ /А И НЕ САМО/, БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА МНОГО, АМА МНОГО ПОВЕЧЕ, АКО СЕ КАЧВА ЦЕНАТА НА СУРОВИНАТА И ЗА ТОВА СА ТЕЗИ ИНВЕСТИЦИИ В РЕЦИКЛИРАЩИ ЗАВОДИ - ЗА ДА СА НЕЗАВИСИМИ

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
          цената на оловото, след като падна повече от 2 пъти - да не би цената на акумулаторите да е коригирала /примерно за България/ - някой да коментира това.
          Каммен , в момента зададе въпрос .... и някой спекулант се замисли , дали може да вкара Бош по евтино ..... есента.... и тогава.... като с ОТЦК ще чакаме да се качи оловото ли ....
          Затова и отговорих - КОНЮНКТУРАТА НА ПАЗАРА
          А Бош досега защо ли не прави дъмпинг?

Коментар

• Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
            Първоначално изпратено от Konselieri
            Първоначално изпратено от Каммен
            Не се ли усещаш, че говориш изключителни глупости?... Над 60% от фабричната цената на акумулатора се пада на оловото в него! Ако това не е първостепенен фактор то не знам какво е?!
            Е .....и какво следва ?
            Ами следва че в зависимост от цената на оловото(като основен компонент на акумулатора), до голяма степен оказва влияние на крайната цена на стоката, а от там и на приходите от продажби.Разбира се с добър мениджмънт може да се намали влиянието, но само донякъде.
            Точно тази голяма степен за която говориш от 1-1.5 година я следя и когато цената на оловото си беше в пиковите моменти цената на акумулаторите си беше пак сезонна,тоест по скъпи бяха началото на зимния период и през цялата зима,както и лятото леко паднаха,както си е всяка година.А че има влияние в/у печалбата,тъй като оловото е суровина никой не отрича..Хаиде отиди направи сравнение с цените сега ,цените преди и виж началото на есента какви ще са
            Затова писах, че добрия мениджмънт може да сведе негативното влияние на цените суровините(да не са толкова пряко зависими) до минимум. Тук този мениджмънт е налице, ще видим как ще се справят с новите предизвикателства.

Коментар

• цената на оловото, след като падна повече от 2 пъти - да не би цената на акумулаторите да е коригирала /примерно за България/ - някой да коментира това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konselieri
                Е .....и какво следва ?
                Ами следва че в зависимост от цената на оловото(като основен компонент на акумулатора), до голяма степен оказва влияние на крайната цена на стоката, а от там и на приходите от продажби.Разбира се с добър мениджмънт може да се намали влиянието, но само донякъде.
                цената на оловото, след като падна повече от 2 пъти - да не би цената на акумулаторите да е коригирала /примерно за България/ - някой да коментира това. Не ви ли стана ясно, че конюнктурата на всеки пазар /40страни/, определя и цената на крайният продукт, или пък да предположите, че скъпата суровина, отдавна е изконсумирана и тези ниски цени на оловото са предпоставки за големи печалби?

Коментар

• Първоначално изпратено от Konselieri
                  Е .....и какво следва ?
                  Точно тази голяма степен за която говориш от 1-1.5 година я следя и когато цената на оловото си беше в пиковите моменти цената на акумулаторите си беше пак сезонна,тоест по скъпи бяха началото на зимния период и през цялата зима,както и лятото леко паднаха,както си е всяка година.А че има влияние в/у печалбата,тъй като оловото е суровина никой не отрича..Хаиде отиди направи сравнение с цените сега ,цените преди и виж началото на есента какви ще са
                  Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

Е .....и какво следва ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                      Е .....и какво следва ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                        Aиде отиди да си купиш акумулатор да те видим за какви пари ще го купиш и дали има кой знае каква връзка с цената на оловото в Лондон.Цените падат лятото и се качват зимата,а не следят цената на борсата на олово.А Монбат все пак продава акумулатори а не олово нали ?
                        Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Според мен тук фактора цена на олово е второстепенен.От голямо значение за печалбата е ръста на продажбите,който пък зависи от разширяващата се дистрибуторска мрежа и успешен мениджмънт,както и от разширяване на мощностите за производство на акумулатори.Цената на акумулаторите не е свързана пряко с цената на оловото.Тя е сезонна,тоест зимата скача а лятото пада.Фактор са другите производители на акумулатори ,с евтината суровина ако намалят цените си на акумулаторите , или да предлагат по евтини акумулатори спрямо Монбат,от което зависи пряко пак продажбите.Но да видим все пак какво ще се промени с пускането на новите рециклиращи мощности.Аз бих предпочел сега и нови производствени мощности да се построят,тъй като пазара го изисква или направо придобиване на конкурент.Имам акции, не е препоръка за покупко-продажби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jim Rogers
                              Гледайки, какво става с единия производител на олово - ОЦК, започвам да се замислям и за другия такъв - който дефакто произвежда или ще произвежда олово, чрез заводите си за рециклиране на стари акумулатори.

Има ли някой представа, при ниски цени на оловото, дали тези инвестиции в рециклиращите заводи, ще са печеливши?

Не е препоръка.
                              Ако не се лъжа Бобоков каза че оловния скраб се купува на средно 35% от цената на спот пазара в Лондон. Като има пазари, на които цената може да падне и до 30%. Това е цена за готов стандратизиран палет с всички необходими разрешителни за трансграничен превоз. Няма страшно Джим - ако не си разбрал все още има ралзика между Бобоков и Захариев

Коментар

• Първоначално изпратено от Jim Rogers
                                Гледайки, какво става с единия производител на олово - ОЦК, започвам да се замислям и за другия такъв - който дефакто произвежда или ще произвежда олово, чрез заводите си за рециклиране на стари акумулатори.

Има ли някой представа, при ниски цени на оловото, дали тези инвестиции в рециклиращите заводи, ще са печеливши?

Не е препоръка.

Мисля, че няма да са губещи, защото като пада цената на оловото би следвало да пада и цената на изкупуваните акумулатори за рециклиране. И това ме кара да си мисля, че пак ще си е по-рентабилно да се рециклират акумулатори от колкото да се купува евтино олово.

Успех

Не е препоръка.
                                Не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X