IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от konar
    Това означава ли че след като не е имало сплит, акциите са се сринали от 26лв. на 13лв. защото толкова струват?
    Да, точно това означава! Пазарът оцени изключително отрицателно новината за увеличението на капитала на монбатката и затова цената се срути с 50%...
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK
      Първоначално изпратено от konar
      Първоначално изпратено от pinochet
      Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
      И мен ме притеснява същото. Първо, защото направиха сплит когато цената беше около 25-26лв., което не е толкова висока цена че да налага сплит поради спъване на търговията. Все пак едно е ако паднеш от 26 на 15 да речем, по друг начин звучи падане от 13 на 8, някак си по не се натрупва инерция и по не се забелязва. И второ, това е една от акциите които вчера бяха яко подкрепени след 13 часа.
      Поне така изглежда положението, това си е лично мнение.
      Не е съвет или препоръка.
      Само да вметна за протокола, че Монбат не са правили сплит, а увеличение на капитала
      Това означава ли че след като не е имало сплит, акциите са се сринали от 26лв. на 13лв. защото толкова струват?
      Или просто използваме термина увеличение на капитала за да не използваме думата сплит?
      Защото ако си беше обикновено увеличение на капитала нямаше да има причина за срива с 50% на цената на акцията.
      Не е препоръка, просто ми е много любопитно когато истината се изкривява.

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=65880
        Централен депозитар вписа увеличението на Монбат до 39 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от konar
          Първоначално изпратено от pinochet
          Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
          И мен ме притеснява същото. Първо, защото направиха сплит когато цената беше около 25-26лв., което не е толкова висока цена че да налага сплит поради спъване на търговията. Все пак едно е ако паднеш от 26 на 15 да речем, по друг начин звучи падане от 13 на 8, някак си по не се натрупва инерция и по не се забелязва. И второ, това е една от акциите които вчера бяха яко подкрепени след 13 часа.
          Само да вметна за протокола, че Монбат не са правили сплит, а увеличение на капитала

Коментар

• Първоначално изпратено от pinochet
            Първоначално изпратено от Каммен
            Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
            Ще се радвам някой да ме осветли по някои мои питанки
            1.Като заработят новите заводи за рециклиране как ще се промени зависимостта на печалбата от цената на оловото.Би трябвало печалбата да намалява ако цената на оловото на борсата е ниска под 2000 за тон,тъй като започваме да произвеждаме повече олово
            2.Цената на изкупуваното за рециклиране олово движи ли се в проценти според цената на борсата ?
            3.Аз лично не съм установил зависимост м/у цените на акумулаторите и цената на оловото.Тоест на магазина цената само се качва.Това така ли е или бъркам?
            Оловото представлява около 60% от цената на продукцията и когато то е собствено производство, спада зависимостта от борсовите цени на оловото. За 2008г е заложено 60% собствено производство, за 2009г - 75%.
            Мисля, че при около 70% собствено производство бе споменато от Бобоков, отпада зависимостта от цената на оловото/дали е 1000 или 3000$/t/ - сам си отговори от това какво следва/при висока цена на оловото досети се за печалбите/. Крайната цена я определя пазара, но важното в случая, каква ще бъде себестойността на продукцията за Монбат, при собствено производство на олово.

Точно така. Просто мерки за подкрепяне на профит-маржина според мен, независимо от борсовата цена на оловото, която влияе върху цената на крайния продукт. Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
            От една страна подкрепящ инвестициите, от друга дали не е надценена.Риск винаги има. Ще ти кажа моето мнение - от три месеца съм само на тази позиция/не мога да намеря други/. Цената на една акция е фундамент+психология Относно фундамента - опитвам се да го обхвана от всички страни - уникален. Задаващ ли си въпроса към какво се стреми Монбат в близко бъдеще - НЕЗАВИСИМОСТ към стойността на суровината, и то в съвсем близко бъдеще/Бобоков беше споменал нареждането на Монбат в тройката на европейските производители на акумулатори/. Това значи, че каквато и да е цената на оловото, тяхната себестойност ще е по-ниска, а нима друг фактор - работна заплата е сравнима с тази в Центр и Зап Европа - от тук следва, че цената на оловото, просто ще определя печалбата им /при по- голяма цена, по- голяма печалба/ Но щом мислиш че потенциала им е надценен/имат такъв пазар, че нямали нужда от РЕКЛАМА/ - продаваш Много зависи и какъв ти е хоризонта на инвестицията -ако е съвсем близко бъдеще, по-добре продавай Факторът, който задържа цената да не расте е психологическия. При реално търгуем 1-2% free float и то големият процент е в горните граници, според мен е въпрос на време, въпреки негативните тенденции в световен мащаб и той да бъде преодолян.С интерес очаквам да чуя отрицателни, но АРГУМЕНТИРАНИ мнения. Успех, каквото и да решиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinochet

Коментар

• pinochet а защо според теб акцията е надценена. На базата на какъв анализ стигна до това мнение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
                  Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
                  1.Като заработят новите заводи за рециклиране как ще се промени зависимостта на печалбата от цената на оловото.Би трябвало печалбата да намалява ако цената на оловото на борсата е ниска под 2000 за тон,тъй като започваме да произвеждаме повече олово
                  2.Цената на изкупуваното за рециклиране олово движи ли се в проценти според цената на борсата ?
                  3.Аз лично не съм установил зависимост м/у цените на акумулаторите и цената на оловото.Тоест на магазина цената само се качва.Това така ли е или бъркам?
                  Оловото представлява около 60% от цената на продукцията и когато то е собствено производство, спада зависимостта от борсовите цени на оловото. За 2008г е заложено 60% собствено производство, за 2009г - 75%.
                  Мисля, че при около 70% собствено производство бе споменато от Бобоков, отпада зависимостта от цената на оловото/дали е 1000 или 3000$/t/ - сам си отговори от това какво следва/при висока цена на оловото досети се за печалбите/. Крайната цена я определя пазара, но важното в случая, каква ще бъде себестойността на продукцията за Монбат, при собствено производство на олово.

Точно така. Просто мерки за подкрепяне на профит-маржина според мен, независимо от борсовата цена на оловото, която влияе върху цената на крайния продукт. Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.

Коментар

• Да мерси за отговора, а защо тогава сега когато едва около 30-40%(пиша по памет) от оловото си произвеждат сами говорят за спад на маржовете на печалба,след като 70% от оловото им идва на ниски за момента цени под 2000$.Иначе и аз си мисля че с двата рециклиращи завода отпада нуждата да се следи цената на оловото чак толкова, а само на крайния продукт -акумулаторите,които както съм забелязал цената им не е свързана по никакъв начин с цената на оловото.Това по мои наблюдения в 2-3 дистрибутора на монбатски акумулатори.Прав ли съм ?
                    Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от ApuCToKpaT

Коментар

• Първоначално изпратено от ApuCToKpaT

Да, но ще те излъжа за процента
                        P.S. : По-скоро цената се движи, но процента мисля е същия.

Коментар

• Ще се радвам някой да ме осветли по някои мои питанки
                          Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Al-elder
                            Щото оловото е под 2000$
                            and we are going down ........................
                            al-elder спокойно,да не вземеш да си пуснеш олово в главата сега!това не е препоръка,а шега,естествено!

Коментар

• Щото оловото е под 2000$
                              and we are going down ........................
                              Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът
                                Първоначално изпратено от EquityPrivate
                                Prez mart neznaino zashto prodajbite sa mnogo niski, sushtoto e i prez april.
                                Ти уж си многознайко пък горното ти е незнайно Сезонност бе пич, сезонност. Непростим пропуск в информацията за човек който уж преви задълбочени анализи на тази акция!
                                Ama i ti si zaiadlivec.
                                Sezonnosta se izpolzva kogato vi potriabva Mojesh li da mi obiasnish zashto niama "sezonnost" prez 2007 kogato oborota prez april e 31% po-visok ot mart, a prez mart e 51% po-visok ot fevruari?
                                Nai-lesnoto obiasnenie obiknovenno e greshno! No shte mi e interesno kato si takav spec da obiasnish zashto sega (2008) ima sezonnost, a prez drugite godini niama.

Коментар

Working...
                                X