Първоначално изпратено от konar
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от NOKПървоначално изпратено от konarПървоначално изпратено от pinochetМене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
Поне така изглежда положението, това си е лично мнение.
Не е съвет или препоръка.
Или просто използваме термина увеличение на капитала за да не използваме думата сплит?
Защото ако си беше обикновено увеличение на капитала нямаше да има причина за срива с 50% на цената на акцията.
Не е препоръка, просто ми е много любопитно когато истината се изкривява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от konarПървоначално изпратено от pinochetМене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinochetПървоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от ApuCToKpaTЩе се радвам някой да ме осветли по някои мои питанки
1.Като заработят новите заводи за рециклиране как ще се промени зависимостта на печалбата от цената на оловото.Би трябвало печалбата да намалява ако цената на оловото на борсата е ниска под 2000 за тон,тъй като започваме да произвеждаме повече олово
2.Цената на изкупуваното за рециклиране олово движи ли се в проценти според цената на борсата ?
3.Аз лично не съм установил зависимост м/у цените на акумулаторите и цената на оловото.Тоест на магазина цената само се качва.Това така ли е или бъркам?
Мисля, че при около 70% собствено производство бе споменато от Бобоков, отпада зависимостта от цената на оловото/дали е 1000 или 3000$/t/ - сам си отговори от това какво следва/при висока цена на оловото досети се за печалбите/. Крайната цена я определя пазара, но важното в случая, каква ще бъде себестойността на продукцията за Монбат, при собствено производство на олово.
Точно така. Просто мерки за подкрепяне на профит-маржина според мен, независимо от борсовата цена на оловото, която влияе върху цената на крайния продукт. Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinochetМене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от ApuCToKpaTЩе се радвам някой да ме осветли по някои мои питанки
1.Като заработят новите заводи за рециклиране как ще се промени зависимостта на печалбата от цената на оловото.Би трябвало печалбата да намалява ако цената на оловото на борсата е ниска под 2000 за тон,тъй като започваме да произвеждаме повече олово
2.Цената на изкупуваното за рециклиране олово движи ли се в проценти според цената на борсата ?
3.Аз лично не съм установил зависимост м/у цените на акумулаторите и цената на оловото.Тоест на магазина цената само се качва.Това така ли е или бъркам?
Мисля, че при около 70% собствено производство бе споменато от Бобоков, отпада зависимостта от цената на оловото/дали е 1000 или 3000$/t/ - сам си отговори от това какво следва/при висока цена на оловото досети се за печалбите/. Крайната цена я определя пазара, но важното в случая, каква ще бъде себестойността на продукцията за Монбат, при собствено производство на олово.
Точно така. Просто мерки за подкрепяне на профит-маржина според мен, независимо от борсовата цена на оловото, която влияе върху цената на крайния продукт. Мене друго ме притеснява... Не е ли надценена акцията? Това може да доведе до разпродажби и тогава фундамента няма значение. какво мислите по въпроса? Ще се радвам да чуя различни мнения. поздрави и лека вечер.
Коментар
-
Да мерси за отговора, а защо тогава сега когато едва около 30-40%(пиша по памет) от оловото си произвеждат сами говорят за спад на маржовете на печалба,след като 70% от оловото им идва на ниски за момента цени под 2000$.Иначе и аз си мисля че с двата рециклиращи завода отпада нуждата да се следи цената на оловото чак толкова, а само на крайния продукт -акумулаторите,които както съм забелязал цената им не е свързана по никакъв начин с цената на оловото.Това по мои наблюдения в 2-3 дистрибутора на монбатски акумулатори.Прав ли съм ?Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ApuCToKpaTЩе се радвам някой да ме осветли по някои мои питанки
Коментар
-
Ще се радвам някой да ме осветли по някои мои питанки
3.Аз лично не съм установил зависимост м/у цените на акумулаторите и цената на оловото.Тоест на магазина цената само се качва.Това така ли е или бъркам?Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от заядливецътПървоначално изпратено от EquityPrivatePrez mart neznaino zashto prodajbite sa mnogo niski, sushtoto e i prez april.Сезонност бе пич, сезонност. Непростим пропуск в информацията за човек който уж преви задълбочени анализи на тази акция!
Sezonnosta se izpolzva kogato vi potriabvaMojesh li da mi obiasnish zashto niama "sezonnost" prez 2007 kogato oborota prez april e 31% po-visok ot mart, a prez mart e 51% po-visok ot fevruari?
Nai-lesnoto obiasnenie obiknovenno e greshno! No shte mi e interesno kato si takav spec da obiasnish zashto sega (2008) ima sezonnost, a prez drugite godini niama.
Коментар
Коментар