IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
    Ами като е късно, защо казваш, че има перспективи.....не разбирам....
    Абе то и той не разбира, ама го сърбят ръцете да пише глупости....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
      Тази компания тепърва има още да се развива. В момента, когато икономиките бавно започват да се съживяват Монбат постига печалба над 15 млн.лв., при това още не е стартирал завода в Сърбия.

До 2-3 години очаквам нетната печалба на Монбат да достигне над 30 млн.лв.

А за бонусите няма какво да злобеете. Нормално е за едно от най-успешните 3 дружества на БФБ мениджмънта да вземе бонуси.

А Петър Караиванов го разбирам защо така системно сере срещу тази акция. Просто го е яд, че не купува когато тя беше по-евтинка, а сега вече е малко късно. Затова и той непрекъснато повтаря ШИТ, ШИТ, ШИТ. Белким, някой му повярва на шизофреничните коментари.
      Ами като е късно, защо казваш, че има перспективи.....не разбирам....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
        Тази компания тепърва има още да се развива. В момента, когато икономиките бавно започват да се съживяват Монбат постига печалба над 15 млн.лв., при това още не е стартирал завода в Сърбия.

До 2-3 години очаквам нетната печалба на Монбат да достигне над 30 млн.лв.

А за бонусите няма какво да злобеете. Нормално е за едно от най-успешните 3 дружества на БФБ мениджмънта да вземе бонуси.

А Петър Караиванов го разбирам защо така системно сере срещу тази акция. Просто го е яд, че не купува когато тя беше по-евтинка, а сега вече е малко късно. Затова и той непрекъснато повтаря ШИТ, ШИТ, ШИТ. Белким, някой му повярва на шизофреничните коментари.
        Май не си изпил хапчетата тази сутрин?

Коментар

• Тази компания тепърва има още да се развива. В момента, когато икономиките бавно започват да се съживяват Монбат постига печалба над 15 млн.лв., при това още не е стартирал завода в Сърбия.

До 2-3 години очаквам нетната печалба на Монбат да достигне над 30 млн.лв. При Р/Е 15 или 20 всеки сам може да си сметне каква ще е цената на Монбат. Разбира се, ще има и по-доходоносни акции, но тука е с по-малък риск.

Коментар

• П.К. пак се е развихрил. Все едно по-света не постъпват по същия начин. Нали от месеци се говори за въвеждане на такси и ограничения върху бонусите, които си раздават мениджърите. Някой ултра нахалници като AIG дори си раздадоха бонуси от парите на данъкоплатците с които държавата ги спаси.

Света на финансите не е за моралисти.

Прозрачността на повечето компании наистина е проблем, но то не можеш да очакваш много от сбирщината бивши счетоводители, партийни парашутисти и обикновени бандити. Причината за липсата на прозрачност според мен е ниската корпоративна култура. Просто на никой не му пука за имиджа на компанията, която управлява. Може би няма да е зле да се организират някакви семинари и подобни на тази тема и подобни.
            Last edited by Tiki; 28.05.2010, 09:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнение
              МНОГО ЗЛОБА ТУК И ТО ТОЧНО ОТ ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ И ЕДНА АКЦИЯ.
              КОЛЕГИ ВАШИТЕ ПОРТФЕЙЛИ СЕ СТОПИХА С ПО 20-30 %, А МОЯ ЗАПАЗИ СТОЙНОСТТА СИ - ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ДИВИДЕНТ.
              ПО-ДОБРЕ РАЗВИТИЕ НА КОМПАНИЯТЯ И КАПИТАЛОВА ПЕЧАЛБА.
              ДИВИДЕНТИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПО-КЪСНО, АЗ НЕ БЪРЗАМ.
              РАЗБИРА СЕ, ЧЕ КУПУВАХ ТЕЗИ ДНИ, ОСОБЕНО ПРИ КАОЛИН.
              ВСИЧКИ ВИЕ ОСТАНАХТЕ НААК.НИ СЛЕД КОРЕКЦИЯТА И ЗАТОВА ЗЛОБЕЕТЕ, НО ОСТАНАХА МАЛКО ИНВЕСТИТОРИ, КОИТО МИСЛЯТ КАТО ВАС. ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕХ, МАКАР ДА ЗНАМ, ЧЕ НЯМА ДА ГО ПОСТИГНЕТЕ, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ВЪРВИ СЪС ЗЛОБАТА ЗАЕДНО. И ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ ОТЛИЧНО МИ ВЪРВИ БИЗНЕСА. РАБОТЯ САМО ЗА ИЗНОС.
              Какви дивиденти ще дойдат по-късно и от къде? За каква злоба ми говориш, като ти дори не схващаш кой и за какво ти говори.

Тази вечер бях на едно "роуд шоу" на ЕКСПАД АДСИЦ - босовете са Николай Василев и Никола Янев. Опитват се да наберат капитал от 47 милиона лева спрямо настоящите 4.7 милиона лева. Лошо няма - бизнес. Ама знаеш ли какво пи-различно от останалите АДСИЦ ми предлагаха ? Нищо ! Само едни 2 много напудрени CV-та и добри намерения.....ами купи си ако ти изнася.....
              Сега сеир остава да гледаме......дано успеят. Ако успеят, това за пореден път ще затвърди тезата ми, че светът се крепи на Балъците и Донорите като теб "дългосрочен"..... 95% от населението на Земята сте. Нека вечно Ви има.......
              Last edited by X_Y; 28.05.2010, 10:21.

Коментар

• МНОГО ЗЛОБА ТУК И ТО ТОЧНО ОТ ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ И ЕДНА АКЦИЯ.
                КОЛЕГИ ВАШИТЕ ПОРТФЕЙЛИ СЕ СТОПИХА С ПО 20-30 %, А МОЯ ЗАПАЗИ СТОЙНОСТТА СИ - ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ДИВИДЕНТ.
                ПО-ДОБРЕ РАЗВИТИЕ НА КОМПАНИЯТЯ И КАПИТАЛОВА ПЕЧАЛБА.
                ДИВИДЕНТИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПО-КЪСНО, АЗ НЕ БЪРЗАМ.
                РАЗБИРА СЕ, ЧЕ КУПУВАХ ТЕЗИ ДНИ, ОСОБЕНО ПРИ КАОЛИН.
                ВСИЧКИ ВИЕ ОСТАНАХТЕ НААК.НИ СЛЕД КОРЕКЦИЯТА И ЗАТОВА ЗЛОБЕЕТЕ, НО ОСТАНАХА МАЛКО ИНВЕСТИТОРИ, КОИТО МИСЛЯТ КАТО ВАС. ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕХ, МАКАР ДА ЗНАМ, ЧЕ НЯМА ДА ГО ПОСТИГНЕТЕ, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ВЪРВИ СЪС ЗЛОБАТА ЗАЕДНО. И ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ ОТЛИЧНО МИ ВЪРВИ БИЗНЕСА. РАБОТЯ САМО ЗА ИЗНОС.

Коментар

• Докато законите се правят от мошеници - така ще е.

И не само, че се правят от мошеници, ами и ви будалкат кол,о "справедлив" бил плоския данък.

Я само помисли как му е по изгодно на мажоритаря да си разпредели печалбата - с дивидент или с бонуси ?

в единия случай - 15% данък , в другия само 10%.

А я си представи, че трябваше да плати едни 30-40% ДОД както е в белия свят малко по-назапад.

Нямаше да даат дивиденти ли ? щяха да дават и пушек да се вдига.

Ама болшинството нека си пее мантрите за "справедливия" плосък данък.

Първоначално изпратено от bulman1974 Разгледай мнение
                  Бях миналата година на събранието , поставих въпроса за бонусите на мениджмънта , при положение ,че акционерите се лишават от дивидент, беше ми обяснено че компанията е на печалба и това е стимул ,нещо такова , 99% от решенията бяха гласувани единодушно ,??? нямаше никакви възражения , от по големите акционери ,което ме навежда на мисълта ,че действително може да са свързани лица.Не смятам да ходя , не мисля ,че би имало смисъл.

Коментар

• Трябвали им на хората, взели си, какво пък сега, нали има печалба на хартия, която догодина и нея ще "разпределят" А компанията си е сравнително прозрачна - явно се разпределя всичко, това пак е нещо
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Бях миналата година на събранието , поставих въпроса за бонусите на мениджмънта , при положение ,че акционерите се лишават от дивидент, беше ми обяснено че компанията е на печалба и това е стимул ,нещо такова , 99% от решенията бяха гласувани единодушно ,??? нямаше никакви възражения , от по големите акционери ,което ме навежда на мисълта ,че действително може да са свързани лица.Не смятам да ходя , не мисля ,че би имало смисъл.
                      Last edited by bulman1974; 27.05.2010, 21:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Петре,

Ако не друго то поне ти 'стиска' поздрави за което.

НО трябва да си по-обективен и да се опиташ всячески да прикриеш личната си неприязън към Бобокови, защото в противен случай статията ти изглежда като черен ПР.

Иначе въпросите, които си засегнал са актуални за почти всички дружества от БФБ и е редно и нормално да се поставят. Аз бих се съгласил на сериозно обратно изкупуване, ако вместо мъгляви обещания за продажба на сериозен инвеститор да се реши на ОСА обратно изкупените акции да се разпределят между акционерите.

Давай го по-кротко с личния мотив!
                        В заблуда си. Няма личен мотив. А Бобокови не ги познавам, нито съм се срещал с тях някога.Нито пък имам желание за това.

Дразня се от факта, че се твърди , че това е компанията с "най-прозрачен" мениджмънт !
                        Ужас !!! Представяш ли си ако това е вярно, то останалите какви са? Направо не ми се мисли.

Ей на, сега КФН одобри търговото на Арома за придобиване на Астра Козметикс на 6.80 !

http://www.finance5.bg/news/bulgarian/52361.html

Тази цена "справедлива" ли е?

Коментар

• Петре,

Ако не друго то поне ти 'стиска' поздрави за което.

НО трябва да си по-обективен и да се опиташ всячески да прикриеш личната си неприязън към Бобокови, защото в противен случай статията ти изглежда като черен ПР.

Иначе въпросите, които си засегнал са актуални за почти всички дружества от БФБ и е редно и нормално да се поставят. Аз бих се съгласил на сериозно обратно изкупуване, ако вместо мъгляви обещания за продажба на сериозен инвеститор да се реши на ОСА обратно изкупените акции да се разпределят между акционерите.

Давай го по-кротко с личния мотив!
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Е стига де, акционерите кучета ги яли ...
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнение
                              Да те прецакат от "Монбат" или измама по български

http://www.finance5.bg/news/bulgarian/52348.html

мисля, че статията стана добре
                              Ха ха голям образ е тоя Петър.Луд умора няма.
                              до балък 1974 - имаш два варианта
                              1.Продаваш
                              2.Отиваш на общо събрание и задаваш въпроси
                              Доколкото ми е известно на извънредното общо събрание извън свързаните лица са присъствали / 5/ пет акционера .Това ме подсеща да напомня колко е натоварена и отговорна работата на т.нар. български портфолио мениджъри и анализатори .сигурно от толкова много сделки и срещи са изпуснали да отидат и задават въпроси .Нали Петре

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнение
                                Да те прецакат от "Монбат" или измама по български

http://www.finance5.bg/news/bulgarian/52348.html

мисля, че статията стана добре
                                статия ти не е станала добре, но това няма значение в случая

напълно разбираемо е, че на монбат ще са необходими пари заради предстоящи инвестиции

но, защо не раздадат на верните си акционери по някоя акция от обратно изкупените ................ поне като някаква компенсация, бонус, дивидент или както всеки иска да му казва...

нямам акции на монбат и мнението ми не е препоръка за покупко-продажби на техни акции

Коментар

Working...
                                X