IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нищо не разбрахме бате паричко ..ма утре едно знам че и под таз цена ще земем

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat
      Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
      ПУБЛИЧНО СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ДУМИТЕ СИ :
      на 10 октомври 2008 ,аз казах в темата на еврохолд следното :

"купувам МОНБАТ на 4 лв , 15000 броя по 4 лв !!! мисля ,че си го заслужих ! барем 5 бели косъма имам днеска от тех !
      А на главният брокер на ЕЛАНА, Иван ще кажа : СОРИ , ДНЕСКА МИ СЕ СМЕЕХТЕ ,ЧЕ СЪМ ЛУД И НЕ ЗАТВАРЯМ ПОЗИЦИЯТА ! сори , понякога ПРОФИТО бърка , а клиента печели !!!!
      п.п. добре ,че САШО , американеца / централа на Райфазен / , не бърка!!!!!!! п.п.да живее ШОРТА , разбира се УЛТРА ШОРТА !!!! ,/за АМЕРИКА ,ДЕ ! / за пешо777 ,не обяснявам /. ЗА малкото грамотни хора във форума е безмислено !!!!
      п.п. да събудих любопитсвото ви , профитата ,още утре ще проверят ,дали е верно ! , кой е ИВАН от ЕЛАНА , кой е САШО американеца ! Е И ?

ЗА ЗЛОВЛЮВЦИТЕ - БОЙ !!!!, да живее АМЕРИКА !!!

п.п. Безплатен обят няма ! Който иска нека да си го плати ,който -не СОРИ !!! сега е много смешно ,нали !

П.П. А какво ,ще става с БФБ ,виж по долу ,мнението на ГЛОБЪЛ МАРКЕТ ,представители за Источна Европа за ДЖИ ПИ МОРГАН !!!!, вече мой приятели . Успех Франтишек !/ ако разбираш Български ,де / "

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ДУМИТЕ СИ : 15000 броя по 4 лв.продължавам да не затварям позицията !
      просто мисля ,че е нормално да се " набълбукваме " в монбата на други ,малко по - справедливи цени !
      Каква е справедливата цена на която си заслужава да се набълбукаме според теб? Разбира се говорим за цената спрямо текущата ситуация на финансова криза?
      п.п. Безплатен обят няма ! Който иска нека да си го плати ,който -не СОРИ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
        ПУБЛИЧНО СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ДУМИТЕ СИ :

"купувам МОНБАТ на 4 лв , 15000 броя по 4 лв !!! мисля ,че си го заслужих ! барем 5 бели косъма имам днеска от тех !
        А на главният брокер на ЕЛАНА, Иван ще кажа : СОРИ , ДНЕСКА МИ СЕ СМЕЕХТЕ ,ЧЕ СЪМ ЛУД И НЕ ЗАТВАРЯМ ПОЗИЦИЯТА ! сори , понякога ПРОФИТО бърка , а клиента печели !!!!
        п.п. добре ,че САШО , американеца / централа на Райфазен / , не бърка!!!!!!! п.п.да живее ШОРТА , разбира се УЛТРА ШОРТА !!!! ,/за АМЕРИКА ,ДЕ ! / за пешо777 ,не обяснявам /. ЗА малкото грамотни хора във форума е безмислено !!!!
        п.п. да събудих любопитсвото ви , профитата ,още утре ще проверят ,дали е верно ! , кой е ИВАН от ЕЛАНА , кой е САШО американеца ! Е И ?

п.п. Безплатен обят няма ! Който иска нека да си го плати ,който -не СОРИ !!! сега е много смешно ,нали !

П.П. А какво ,ще става с БФБ ,виж по долу ,мнението на ГЛОБЪЛ МАРКЕТ ,представители за Источна Европа за ДЖИ ПИ МОРГАН !!!!, вече мой приятели . Успех Франтишек !/ ако разбираш Български ,де / "

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ДУМИТЕ СИ : 15000 броя по 4 лв.продължавам да не затварям позицията !
        просто мисля ,че е нормално да се " набълбукваме " в монбата на други ,малко по - справедливи цени !
        Каква е справедливата цена на която си заслужава да се набълбукаме според теб? Разбира се говорим за цената спрямо текущата ситуация на финансова криза?

Коментар

• ПУБЛИЧНО СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ДУМИТЕ СИ :

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
            Първоначално изпратено от COBOSCHETO
            Тази новина със съкращението определено оказа ....ефект ...негативен върху цената ....а това че я пуснаха под 4 лева ...да не означава това което си мисля .... ?
            ти май си женен за тази позиция
            а знаеш ли защо?
            Защото не съм се връзвал на репо сделки като теб.
            И защото мога да си позволя да чакам дори 4 години тук !
            И мога да пискам развод с позицията чак след 5 години
            Компренде

Коментар

• Краси Йорданов ни избра за акция на седмицата

Акция на седмицата – Монбат АД
              22.11.2008 10:54 (5MB / MONBAT)
              От: Красимир Йорданов
              k.yordanov@investor.bg

Победител в тазседмичното издание на “Акция на седмицата” са книжата на акумулаторният производител Монбат АД.

За изминалите пет работни дни акциите на дружеството отчетоха спад от над 25% в унисон с негативното представяне на SOFIX, който изгуби 15 на сто за седмицата.

Допълнителен натиск върху цената вероятно оказа новината за съкращаване на 15% от персонала на дружествата от икономическата група на Монбат с цел “да бъде оптимизирана производствената дейност на всички дружества от икономическата група с цел значително намаляване на техните разходи, поради засилващото се негативно влияние на световната финансова и икономическа криза”.

Акциите на Монбат се понижиха въпреки стартиралата от вторник нова, четвърта процедура по обратно изкупуване с цел стабилизиране на цената.

Този път обект на обратно изкупуване са до 223 000 акции или 0,57 на сто от капитала на Монбат АД. Минималната цена на обратно изкупуване е 4 лева, а максималната – 7 лева.

През седмицата стана ясно още, че ще бъде увеличен капиталът на дъщерното на Монбат дружество в Румъния – Монбат Рисайклинг ЕООД от 910 000 на 1 310 000 евро чрез парична вноска, която ще бъде изцяло внесена от Монбат АД.

Неконсолидираното съотношение цена/печалба (p/e) на Монбат е 5,92, а консолидираното – 6,6.

За първите девет месеца на 2008 г. дружеството е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 135,158 млн. лева, което представлява ръст от 59,15% в сравнение със същия период на 2007 г. Печалбата за деветмесечието е в размер на 23,282 млн. лева, което е ръст от 87,33% на годишна база.

Заради резкия спад на цената на оловото, което е довело до спад на продажните цени на акумулаторите, реализираните приходи от продажби за третото тримесечие на годината се оказаха по-ниски от прогнозираните. За периода юли-септември Монбат има приходи от продажби на продукция на стойност 41,7 млн. лв. при прогнозирани за същия период 43,5 млн. лв.

За последната година пазарната капитализация на Монбат отчете спад от близо 80 на сто до 155 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche
                Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                Пешката сънуваше вчера 3.8-3.9 ...ма по скоро бълнувал е ....
                Ех.....сън ли бе всичко,или пък истина ......

Тука нещата се развиват по план-график,осирането на мениджмънта-също.
                До къде ще паднат според теб,аз мисля че мениджмънта тук е един от най добрите в БГ.
                Че менажмента на големите фабрики и фирми е посредствен не е тайна, но и да се обиждат малкото що годе прилично справящи се юнаци-менажери, не е коректно, особено сравнявайки ти с тези корифеи монбатски...

Тука с монбатките е интересна зависимостта между обявеното поредно изкупуване и .... продължаващото срутване на хартиите.

До кога така? Почвам да си мисля, че някой си играе на спекулант .... дано да не е така, защото ако е така лошо му се пише.... Миноритар - спекулант даже звучи гордо, но мажоритар- спекулант....

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                  Тази новина със съкращението определено оказа ....ефект ...негативен върху цената ....а това че я пуснаха под 4 лева ...да не означава това което си мисля .... ?
                  ти май си женен за тази позиция
                  а знаеш ли защо?
                  http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                    А ти какво точно си мислиш?
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Тази новина със съкращението определено оказа ....ефект ...негативен върху цената ....а това че я пуснаха под 4 лева ...да не означава това което си мисля .... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                        Първоначално изпратено от Avalanche
                        Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                        Да бе ..... най-добрия е ! Пази Боже от толкоз добрина.....

Ми писал съм.....2.70 , а като ги стигнем , там ще го мисля отново.
                        На сравнителна база, според мен е един от най-добрите, ако не си съгласен изброй три компании от Sofix с по-добър мениджмънт.
                        Ами довери им се - купи си акциите им и живей с мечти и надежди.
                        Не на това мнение са обаче тези 130 семейства които преди коледа ще се чудят как да приготвят софрата и с какво да купят подаръци за децата си.
                        E, aide tuk stana niakakav socialen spor s moralen element. Vse pak govorim za borsa, ne zabraviaite.

Коментар

• Ем вярно ем не много вярно -единственото невъзможно нещо според мен е лошия ,подлия човек да стане добър Ни затвори помагат ни други мерки на обществото .Жалко за вас

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75
                            Първоначално изпратено от EquityPrivate
                            Първоначално изпратено от 5ко
                            Iiiiih pak padnahme pod minimalnata cena!!!
                            Veche sme na 3.99 sega v duha na drujestvenite tradicii, dali nyama da namalyat min. cena?
                            Da slojat min 1.50lv i da ne se pritesniavat, pod tazi cena trudno shte mine.
                            браво бе тарикат
                            ми да сложат и на 0,5 и под тая цена няма да мине
                            И на 0.10лв да я сложат пак може да падне под нея,защото НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                              Първоначално изпратено от 5ко
                              Iiiiih pak padnahme pod minimalnata cena!!!
                              Veche sme na 3.99 sega v duha na drujestvenite tradicii, dali nyama da namalyat min. cena?
                              Da slojat min 1.50lv i da ne se pritesniavat, pod tazi cena trudno shte mine.
                              браво бе тарикат
                              ми да сложат и на 0,5 и под тая цена няма да мине

Коментар

• Бе то както е тръгнало скоро няма да имаме нужда и от журналисти особенно, в икономическата сфера щото няма да има борса, няма да има и новини.

Коментар

Working...
                                X