IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако съберете всичките сметки на всичките пенсионни фондове в България, ще видите, че сметките на EquityPrivate са в пъти повече. Сами си правете сметка за това как ви се управляват парите за пенсия. Евалата Куре!

Коментар

• Аз и монтбатки напазарувах доста в петък.

Коментар

• Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
        Първоначално изпратено от EquityPrivate
        Ne, shte kupuva
        а може би, вече е купил
        Izchakai da vidim dali shte se opitam da ti prodam niakakvi akcii na 5.11lv v sledvashtite niakolko dni.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Ne, shte kupuva
          а може би, вече е купил

Коментар

• Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
            Толкоз големи таблици кура досега не е пускал. Що ли сега се напъна, да не би, да е решил, да продава? )))
            Ne, shte kupuva

Коментар

• Толкоз големи таблици кура досега не е пускал. Що ли сега се напъна, да не би, да е решил, да продава? )))

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                С риск отново разни хора тук да почнат с припадъците, пускам новите DCF и LBO модели на Монбат АД с намалените разходи за заплати и осигуровки през 2009-2010.
                Естествено прогнозите не са тези на мениджмънта, защото стана ясно че няма как да бъдат достигнати в моментната ситуация на пазара и цена на оловото.
                При LBO-то съм сложил 25% премия върху сегашната цена от 4.09лв и дори и тогава се получава IRR от почти 50.0%.
                Там съм намалил и capex-а и като предположение съм сложил продажбата на активите в Румъния и Сърбия (малко под цената на инвестицията).
                Сложил съм възможно най-скъпите видове дълг (term loan B и high-yield, както и преференциални акции като подсладител).
                Като време съм приел, че фирмата се придобива през януари 2009 и продажбата е някъде до към средата на 2012 на база EBITDA мултипъл от същата година. Прави впечатления, че фирмата може да генерира толкова много кеш, даже може още много дълг да поеме без да има проблеми с изплащането.
                Дивидентите спират още от другата година. Просто няма смисъл от тях.
                IRR е доста висок въпреки непривлекателната структура на сделката (44% equity). Mоделът не отчита факта, че през 2010/2011 ще може да бъде направено рефинансиране на много по-ниски лихвени нива и при много по-добро съотношение на собствен към то дългов капитал.

Естествено не е препоръка.

Ще ти кажа нещо ,което СПОМЕНЪ се изпусна /а не трябваше /, АЗ ДОРАЗВИХ , но малко хора осъзнаха !

ще го кажа отново /просто интерес / : по памет " декември ДАУ ЩЕ БЪДЕ НАГОРЕ , НЕ ЗАРАДИ ДРУГО ,ПРОСТО 40% ОТ американската икономика се реализира през периода 15 .11 ---до 23 .12. ,просто такива са си американците / подаръци и ..../
                СВЕТНИ СЕ ПРИЯТЕЛЮ ,ще има ли повишение до края на годината ?
                може приятелю ,да има остатък от повишението и през януари догодина !
                Това за висшия пилотаж ! там има въртележки ! На теб бих казал следното :

" не се гаси туй ,що не гасне "- Ив. Вазов - "Поля и гори"

Ерго, никой не спори, че си съвестен, прилежен, УМНИК! Предполагам си наясно как може да се направи тарикатски одит, респ. 3-месечен отчет.
                Но кого го грее това ако твоите прогнози са прецакани още от самия замисъл на създаването на дружеството. И все пак, успех ти желая!

Коментар

• С риск отново разни хора тук да почнат с припадъците, пускам новите DCF и LBO модели на Монбат АД с намалените разходи за заплати и осигуровки през 2009-2010.
                  Естествено прогнозите не са тези на мениджмънта, защото стана ясно че няма как да бъдат достигнати в моментната ситуация на пазара и цена на оловото.
                  При LBO-то съм сложил 25% премия върху сегашната цена от 4.09лв и дори и тогава се получава IRR от почти 50.0%.
                  Там съм намалил и capex-а и като предположение съм сложил продажбата на активите в Румъния и Сърбия (малко под цената на инвестицията).
                  Сложил съм възможно най-скъпите видове дълг (term loan B и high-yield, както и преференциални акции като подсладител).
                  Като време съм приел, че фирмата се придобива през януари 2009 и продажбата е някъде до към средата на 2012 на база EBITDA мултипъл от същата година. Прави впечатления, че фирмата може да генерира толкова много кеш, даже може още много дълг да поеме без да има проблеми с изплащането.
                  Дивидентите спират още от другата година. Просто няма смисъл от тях.
                  IRR е доста висок въпреки непривлекателната структура на сделката (44% equity). Mоделът не отчита факта, че през 2010/2011 ще може да бъде направено рефинансиране на много по-ниски лихвени нива и при много по-добро съотношение на собствен към то дългов капитал.

Естествено не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                    Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                    ПУБЛИЧНО СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ДУМИТЕ СИ :
                    на 10 октомври 2008 ,аз казах в темата на еврохолд следното :

"купувам МОНБАТ на 4 лв , 15000 броя по 4 лв !!! мисля ,че си го заслужих ! барем 5 бели косъма имам днеска от тех !
                    А на главният брокер на ЕЛАНА, Иван ще кажа : СОРИ , ДНЕСКА МИ СЕ СМЕЕХТЕ ,ЧЕ СЪМ ЛУД И НЕ ЗАТВАРЯМ ПОЗИЦИЯТА ! сори , понякога ПРОФИТО бърка , а клиента печели !!!!
                    п.п. добре ,че САШО , американеца / централа на Райфазен / , не бърка!!!!!!! п.п.да живее ШОРТА , разбира се УЛТРА ШОРТА !!!! ,/за АМЕРИКА ,ДЕ ! / за пешо777 ,не обяснявам /. ЗА малкото грамотни хора във форума е безмислено !!!!
                    п.п. да събудих любопитсвото ви , профитата ,още утре ще проверят ,дали е верно ! , кой е ИВАН от ЕЛАНА , кой е САШО американеца ! Е И ?

ЗА ЗЛОВЛЮВЦИТЕ - БОЙ !!!!, да живее АМЕРИКА !!!

п.п. Безплатен обят няма ! Който иска нека да си го плати ,който -не СОРИ !!! сега е много смешно ,нали !

П.П. А какво ,ще става с БФБ ,виж по долу ,мнението на ГЛОБЪЛ МАРКЕТ ,представители за Источна Европа за ДЖИ ПИ МОРГАН !!!!, вече мой приятели . Успех Франтишек !/ ако разбираш Български ,де / "

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ДУМИТЕ СИ : 15000 броя по 4 лв.продължавам да не затварям позицията !
                    просто мисля ,че е нормално да се " набълбукваме " в монбата на други ,малко по - справедливи цени !
                    Горкия ... толкова мъка има по тоя свят ...
                    прав си : мъка има и за съжаление ,още много ще има !
                    това ще стане ,не че ти си ТИ , а АЗ съм АЗ !!
                    Това ,ще стане заради прекрасните МАЖОРИТАРИ !

П.П.разбира се ти печелиш ! От утре и от в други ден започва ЪП ! ЪП !

Но най -вече цената няма да пада значимо повече ! казваш ТИ !!!

Това ,ти разбира се като ерудит си длъжен да обявиш и разбира се най- вече да защитиш при негативен / ужасен / трент !
                    в противен случай си просто позьор ,цитираш термини от произведения ,които никога не си чел през живота си !!

п.п. така ,че прав си : мъка има ! много при това !
                    аз казвам ,че ще има още и още та чак до фалита на някои " супер мажоритари "
                    п.п. ето ви и една тарикатска новина ЛУЗАРИ :

КОЙ Е КАЗАЛ ,ЧЕ КОГАТО ЕДИН МАЖОРИТАР ФАЛИРА ,ТО ТОЙ НЯМА ДА СЕ ОТТЕГЛИ С ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ КАПИТАЛА НА ДРУЖЕСТВОТО ???

кой е казал ,че не бива да се оставя КОНТРАТА в глупавите минотари ??

Коментар

• А да видим дал ши си прав

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                        Не стана ...и на 4.001 ..и на 4.04 ...не щат батка ..щото утре май на 4.2? ..ще искат ....;(
                        KVI 4.20 UTRE SME NAD 4.60 MIN.....!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                          ПУБЛИЧНО СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ДУМИТЕ СИ :
                          на 10 октомври 2008 ,аз казах в темата на еврохолд следното :

"купувам МОНБАТ на 4 лв , 15000 броя по 4 лв !!! мисля ,че си го заслужих ! барем 5 бели косъма имам днеска от тех !
                          А на главният брокер на ЕЛАНА, Иван ще кажа : СОРИ , ДНЕСКА МИ СЕ СМЕЕХТЕ ,ЧЕ СЪМ ЛУД И НЕ ЗАТВАРЯМ ПОЗИЦИЯТА ! сори , понякога ПРОФИТО бърка , а клиента печели !!!!
                          п.п. добре ,че САШО , американеца / централа на Райфазен / , не бърка!!!!!!! п.п.да живее ШОРТА , разбира се УЛТРА ШОРТА !!!! ,/за АМЕРИКА ,ДЕ ! / за пешо777 ,не обяснявам /. ЗА малкото грамотни хора във форума е безмислено !!!!
                          п.п. да събудих любопитсвото ви , профитата ,още утре ще проверят ,дали е верно ! , кой е ИВАН от ЕЛАНА , кой е САШО американеца ! Е И ?

ЗА ЗЛОВЛЮВЦИТЕ - БОЙ !!!!, да живее АМЕРИКА !!!

п.п. Безплатен обят няма ! Който иска нека да си го плати ,който -не СОРИ !!! сега е много смешно ,нали !

П.П. А какво ,ще става с БФБ ,виж по долу ,мнението на ГЛОБЪЛ МАРКЕТ ,представители за Источна Европа за ДЖИ ПИ МОРГАН !!!!, вече мой приятели . Успех Франтишек !/ ако разбираш Български ,де / "

ОТКАЗВАМ СЕ ОТ ДУМИТЕ СИ : 15000 броя по 4 лв.продължавам да не затварям позицията !
                          просто мисля ,че е нормално да се " набълбукваме " в монбата на други ,малко по - справедливи цени !
                          Горкия ... толкова мъка има по тоя свят ...

Коментар

• Не стана ...и на 4.001 ..и на 4.04 ...не щат батка ..щото утре май на 4.2? ..ще искат ....;(

Коментар

• Айде бре чекид...ии , колко оферти да ви наредя от 4,00 до 4,06 , ако ще продавате айде сипвайте....

Коментар

• Странна работа!
                                Колкото повече обратни изкупувания се правят, толкова повече се срутва цената. При това при мижав свободен обем....
                                Това намирисва на .....

Коментар

Working...
                                X