Първоначално изпратено от e$trade
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Това предполагам ще осветли момента:
Уважаеми Инвеститори,
“Монбат” АД е реализирало през месец октомври на 2008 г. нетни приходи от продажби в размер на 17 109 хил. лева, което представлява намаление от 10.30 % в сравнение с месец октомври на 2007 г. Обобщените данни за десетте месеца на 2008 г. сочат, че дружеството е реализирало нетни приходи от продажби в размер на 152 267 хил. лева, което представлява ръст от 46.41 % в сравнение със същия период на 2007 г.
Реализираните през десетте месеца на 2008 г. нетни приходи от продажби в размер на 152 267 хил. лева са разпределени както следва:
Реализираната печалба на Монбат АД за месец октомври на 2008 г. е 2 896 хил. лева, което представлява ръст на печалбата от 51.39 %, в сравнение с месец октомври на 2007 г. Обобщените данни за десетте месеца на 2008 г. сочат, че дружеството е реализирало печалба в размер на 26 178 хил. лева, което представлява ръст на печалбата от 82.53 % в сравнение със същия период на 2007 г.
Предвид постигнатите резултати през месец октомври УС на «Монбат» АД прогнозира на неконсолидирана база само за четвъртото тримесечие на 2008 г. нетни приходи от продажби в размер на 45 000 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 7 300 хил. лева, а за цялата 2008 г. нетни приходи от продажби в размер на 180 158 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 30 582 хил. лева.
...
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheПросто питам на какво си стъпил за ръста на продажбите, аз примерно бих вързал ръста на продажбите с прогнозния ръст на БВП-то на държавите където са основните продажби. Примерно 2х
Ръстът на продажбите е едно от най важните допускания при ДЦФ- моделите, затова ми беше интересно да разбера как си определ динамиката на продажбите в модела. Ще ми кажеш ли?
Оборотът е предполагаем (сравнително консервативно бих казал) и съм сигурен, че биха могли да го преизпълнят. Това обаче не би имало голямо значение, тъй като и двата модела се движат реално от ЕБИТДА/ЕБИТ, не от оборот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивaнoвНемога да разбера само за какво спорите? То да имаше нещо неясно - О.К.
Ама при положение,че Монбат потъва като Титаник , невиждам за какво спорите.
Очаквайте нови 100-200 съкратени работници с червени потници, спад в производството и пласмента,спад в експорта и нарастване на дълговете на предприятието.
Абе това е вече един изпят рефрен - бития бит и Бетина.
Jalko, 4e mnogo ne osyznawaha towa minalata godina.
Коментар
-
Немога да разбера само за какво спорите? То да имаше нещо неясно - О.К.
Ама при положение,че Монбат потъва като Титаник , невиждам за какво спорите.
Очаквайте нови 100-200 съкратени работници с червени потници, спад в производството и пласмента,спад в експорта и нарастване на дълговете на предприятието.
Абе това е вече един изпят рефрен - бития бит и Бетина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AvalancheПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheПросто питам на какво си стъпил за ръста на продажбите, аз примерно бих вързал ръста на продажбите с прогнозния ръст на БВП-то на държавите където са основните продажби. Примерно 2х
Ръстът на продажбите е едно от най важните допускания при ДЦФ- моделите, затова ми беше интересно да разбера как си определ динамиката на продажбите в модела. Ще ми кажеш ли?
Оборотът е предполагаем (сравнително консервативно бих казал) и съм сигурен, че биха могли да го преизпълнят. Това обаче не би имало голямо значение, тъй като и двата модела се движат реално от ЕБИТДА/ЕБИТ, не от оборот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheПросто питам на какво си стъпил за ръста на продажбите, аз примерно бих вързал ръста на продажбите с прогнозния ръст на БВП-то на държавите където са основните продажби. Примерно 2х
Коментар
-
Първоначално изпратено от AvalancheПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheКак ще обосновете ежегодния двуцифрен ръст на продажбите в модела?
12.3% 7.0% 3.2% 2.5% 2.3 % 2.2%
Това е последната прогнозата за инфлацията/PPI/ в БГ на EIU
Istinskata inflacia se okaza pochti dvoina.
Rastat oborota ne Monbat ne se dviji samo ot inflaciata, prosto i tia ima efekt. Ti iskash da sloja ryst ot 2% na godina li?
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheКак ще обосновете ежегодния двуцифрен ръст на продажбите в модела?
Rastat oborota ne Monbat ne se dviji samo ot inflaciata, prosto i tia ima efekt. Ti iskash da sloja ryst ot 2% na godina li?
Коментар
-
Първоначално изпратено от AvalancheПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheКак ще обосновете ежегодния двуцифрен ръст на продажбите в модела?
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheКак ще обосновете ежегодния двуцифрен ръст на продажбите в модела?
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от AvalancheКак ще обосновете ежегодния двуцифрен ръст на продажбите в модела?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaАко съберете всичките сметки на всичките пенсионни фондове в България, ще видите, че сметките на EquityPrivate са в пъти повече. Сами си правете сметка за това как ви се управляват парите за пенсия. Евалата Куре!
Понеже числото 5,11 е уникално за мен, си помислих, че други едва ли ще дадат за това число и ще видим бройките.
Коментар
Коментар