IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Борко, признавам че е така и нека допълня че съм акционер в Монбат от доста време, ама все пак останах изненадан от липсата на какавато и да е реакция. На еднин развит пазар ситуацията би била доста по-различна според мен. Изненадан съм и от движенията при Неохим, където без да съм акционер съм шокиран от спада на цената при обявяването на удълженото спиране на производтсво и почти символичната реакция днес.
    Ама пазар де

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
      Пазарът явно е много оптимистично настроен, щом не регира на понижение на прогнозите за продажбите за 2009 г. с 33.4%, и занижените EBITDA и печалба сътветно с 39.18% и 41.88%.
      Интересното е че въпреки орязването на инвестиционните разходи и съкращаване на персонала с 15% има предвиден 10% ръст в продажбите на акомулатори - и спад в печалбата, по-логично ми звучи една оптимизация на разходите и при тоя спад на суровените да е обратното - тоест спад в продажбите като бройка и ръст в печалбите - но както е казал народа това дето го пише по книгите не расте по нивите. И моята идея за ръст е че тази цена на акция е изгодна дори и при неблагоприятно развитие, но може и да греша

Коментар

• Не, оптимизма идва от ниските цени на акциите. Те оправдават много по-големи свивания на продажбите и работа на загуба, а се вижда че компанията ще продължава да си работи на добра печалба и Р/Е ще остане атрактивно ниско.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
          Пазарът явно е много оптимистично настроен, щом не регира на понижение на прогнозите за продажбите за 2009 г. с 33.4%, и занижените EBITDA и печалба сътветно с 39.18% и 41.88%.
          Хората очакват всеки момент жупел и огън да се изсипе върху тях ти за EBITDA им говориш :-)
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Пазарът явно е много оптимистично настроен, щом не регира на понижение на прогнозите за продажбите за 2009 г. с 33.4%, и занижените EBITDA и печалба сътветно с 39.18% и 41.88%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
              Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
              Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
              Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
              Първоначално изпратено от koko
              монбат е за купуване - целта е 9л
              Монбат е за ПРОДАВАНЕ - цел 2.70лв за тоя ШИТ
              петре като те намушкат , монбат ше литне
              ще видиш ти тогава, какво е шит и какво Бул-шит ))
              Ако искате акциите да дръпнат нагоре,по-добре всеки от вас да си купи по 100 акумулатора ;-)
              Петър,
              дан си обърнал плочата ? :shock:
              ти пък
              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Монбат има бъдеще. Верно чак след кризата, след има няма петнайсетина години и разбира се като се смени мажоритаря и менажмента, но това е ясно, че е неизбежно.... Има бъдеще, но .... далечно бъдеще. Но 15 г. за сериозни инвеститори е .... нищо, но такива за сега не са кацнали.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                  Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                  Ако искате акциите да дръпнат нагоре,по-добре всеки от вас да си купи по 100 акумулатора ;-)
                  Петър,
                  дан си обърнал плочата ? :shock:
                  Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• А ти си купи от мон оил повече тубички щото там дето ще идеш ...ще ти трябват А явно си много тъп да продължаваш да даваш конкретни цени и насоки надолу .......

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър

Коментар

• Първоначално изпратено от 9 малки негърчета

Коментар

• Мисля, че никога не съм писал в тази тема щото нямам особен интерес към позицията. Но след като прочетох за случая с Караиванов смятам, че най-вероятно някой от Монбат е подал сигнал срещу него в КФН. Принципно не защитавам Караиванов щото не знам за ко точно става дума. Но като цяло тоя дето е подал сигнала в КФН се държи като една бедна нищожна душица поне да си го знае.

И на мен не ми харесва като тръгнат да говорят лошо за позиция в която съм и се защитавам но тръгнал ли съм да ги давам на прокурора. Това компания като Монбат да се занимава с някой си като Караиванов е една доста жалка гледка.
                          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                            Vlagash mnogo emocia zaradi sluchkata! Uspokoi se malko.

Коментар

• Ако стане 2.70 ще си купя още. Кризата все някога ще свърши.

Коментар

• Коко и теб, ще те привика КФН! А... не, извинявай - ти си в правилната посока!!! Няма страшно, бъди спокоен...

Коментар

Working...
                                X