IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Борис
    Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
    Бях забравил да спомена,че в КФН ме питаха -"Вярно ли е,че сте предлагал на Монбат да се повиши цената на акциите на компанията"? Отговорих им утвърдително, но че ДВИто им отказа помоща ми. Но пък са сезирали КФН ;-)
    А сега се сети на кой му пука за миноритарите ? И кой чии интереси защитава?
    И ти си повярва че сериозна компания като Монбат ще се занимава с теб ли бе льольо? Ти на коя планета живееш? Не виждаш ли че всички ти обръщат внимание само защото си клоуна на форума, и им е кеф да гледат сеир, понеже на БФБ напоследък няма нищо интересно за гледане!
    А тебе те е яд, че не си на негово място и целия форум да се занимава с теб, а КФН да се гласи да те глоби заради това.
    Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
      Бях забравил да спомена,че в КФН ме питаха -"Вярно ли е,че сте предлагал на Монбат да се повиши цената на акциите на компанията"? Отговорих им утвърдително, но че ДВИто им отказа помоща ми. Но пък са сезирали КФН ;-)
      И ти си повярва че сериозна компания като Монбат ще се занимава с теб ли бе льольо? Ти на коя планета живееш? Не виждаш ли че всички ти обръщат внимание само защото си клоуна на форума, и им е кеф да гледат сеир, понеже на БФБ напоследък няма нищо интересно за гледане!

Коментар

• В х3news е постъпила следната информация от Монбат АД-София /5MB/:
        На 10.12.2008 г. на Годишна среща на членовете на българската мрежа на Глобалния договор г-н Хенри Джаклин, постоянен координатор на ООН в България връчи на МОНБАТ” АД официално сертификата за присъединяване към Глобалния договор на ООН. Корпоративното ръководство на Монбат АД още в края на 2007 г. декларира присъединяване на компанията към тази глобална инициатива зачитане и спазване на принципите на корпоративната социална отговорност. Дружеството ежегодно изготвя доклад относно корпоративна социална отговорност на мениджмънта и го оповестява на обществеността и инвеститорите.
        Пълния текст на съобщението можете да откриете на адрес: http://www.x3news.com

Коментар

• Първоначално изпратено от ахмак
          Абе човек ти наистина не си добре. Откъде накъде журналист ще предлага на публична компания да и помагада си вдига акциите. Ти направо си избил рибата. Някъде пишеше че журналистите имали етичен кодекс!!!!!
          Той ПК ако са се били съгласили е щял да става маркетмейкър по позицията, ама те като са му отказали-нъц...

Коментар

• Абе човек ти наистина не си добре. Откъде накъде журналист ще предлага на публична компания да и помагада си вдига акциите. Ти направо си избил рибата. Някъде пишеше че журналистите имали етичен кодекс!!!!!

Коментар

• Бях забравил да спомена,че в КФН ме питаха -"Вярно ли е,че сте предлагал на Монбат да се повиши цената на акциите на компанията"? Отговорих им утвърдително, но че ДВИто им отказа помоща ми. Но пък са сезирали КФН ;-)

Коментар

• сори, един друг сайт ме подлъга
                ако трябва да сме честни кризата до голяма степен ги спаси- представи си че бяха направили всички планирани инвестиции преди 1-2 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                  Чак пък трагедия- при капитализация 93,5 млн. и ебитда 35 млн. няма причина да говорим за предстоящи трагедии
                  Я пак, колко е капитализацията?

Коментар

• Чак пък трагедия- при капитализация 187 млн. и ебитда 35 млн. няма причина да говорим за предстоящи трагедии

Коментар

• tragediata tuk produljava:
                      --------------------------------
                      "Монбат" намали значително прогнозните си резултати за 2009 г.

Производителят на акумулатори "Монбат" (5MB) занижи значително прогнозите за финансовите си резултати през 2009 г. След направената вчера късно вечерта корекция предвижданите продажби и нетна печалба за следващата година са съответно 148 млн. лв. и 26.8 млн. лв. Това е съответно с една-трета и близо 42% по-малко спрямо планираните резултати, обявени в началото на годината.

Новите разчети за продажбите и печалбата за 2009 са направени при очаквана борсова цена на оловото в размер на 1250 долара за тон.

"Монбат" очаква близо 27.5 млн. лв. нетна печалба за тази година. На 1 декември ръководството на компанията е направило корекция на предишната прогноза заради кризата в европейските икономики, рязкото понижение на цените на оловото и отлагането на пускането на завода в Сърбия.

Очакваните нетни приходи от продажби за тази година са с над 12% по-ниски спрямо очакваните през октомври. Сега компанията прогнозира нетни приходи от продажби в размер на 157.5 млн. лв. и оперативната печалба от близо 31.88 млн. лв. След обявяването на резултатите за октомври от компанията прогнозираха 30.58 млн. лв. печалба преди облагане с данъци и 180.16 млн. лв. нетни приходи от продажби.

За тазгодишните корпоративни резултати приетата средногодишна цена на оловото е 2100 долара за тон.

Засега от "Монбат" поясняват, че няма да предоставят прогноза за 2010 г., тъй като счита това за нецелесъобразно.

Общите инвестиции на компанията за тази година са 33.14 млн. лв., от които близо 10 млн. лв. са отишли за изграждане и покупка на оборудване на завод за преработка на стари акумулатори в Румъния. Почти толкова са разходите и за модернизацията на завода за рециклиране в Монтана, а 6.75 млн. лв. са похарчени за съоръжения, изграждане и въвеждане в експлоатация на рециклиращото предприятие в Сърбия.

Прогнозни финансови резултати на "Монбат" за 2009 г. (в хил. лв.)
                      Показател Стара прогноза Нова прогноза Изменение %
                      Продажби 223058 148445 -33.45
                      Оперативна печалба 45990 34382 -25.24
                      Нетна печалба 45961 26794 -41.7

Компанията е инвестирала още в увеличаване на производствения капацитет на стартерни батерии, стационарни телекомуникационни батерии и за модернизация на завод "Старт". Планираните инвестиции за годината първоначално бяха за 39.2 млн. лв.

Заради административни проблеми заводът в Сърбия ще бъде пуснат в експлоатация едва след постановяване на съдебно решение. Срокът за откриване на предприятието за преработка на акумулатори в Румъния ще бъде удължен до октомври следващата година. Проектът за производство на тягови елементи ще бъде отложен за 2010 г., се казва още в съобщението на ръководството.

Заради икономическата криза се предвиждат няколко мерки, които да ограничат разходите – 15% от персонала ще бъде съкратен, освобождаване на работници се предвижда и през следващата година. Освен това ще бъдат намалени разходите за суровини и консумативи, а транспортните се предвижда да спаднат с 20%.

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSE guy
                        Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                        Първоначално изпратено от NYSE guy
                        Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                        До 4ти юли цена от 150$ за барел ,до края на ноември се очаква тест на 200$ за барел,догодина по това време някъде 230-250$ за барел, а в началото на 2010г. война в Иран и близкия Изток,поведена от новия все още неизбран президент на ЦАЩ - Джон МакКейн. По лаконичен немога да бъда.
                        Пост от 22.06.08. Държиш ли все още на прогнозата си?
                        Да разбира се.
                        А ако имаш някакво имущество(движимо и недвижимо) би ли го заложил за това?
                        Не бях чел от 2 мес. форума. И се надявах, че Пешо Клепара се е усмирил малко. Гледам, че продължава да блести с аналитичната си мисъл. Затова реших да припомня едно негово изказване от 17.09.2008. Та пишман аналлизатора тогава при цена на петрола от 100$, беше твърдо убеден, за цена от 200$ за края на ноември. Малко се беше объркал. Вместо да умножава по 2, той горкия е трябвало да раздели на 2. Разбира се на последния ми въпрос, не получих отговор.
                        При развихрила се финансова криза и в началото на икономическа, да прогнозираш двоен ръст в цената на която й да е суровина?! Не са много хората, които така мъдро биха се изказали. Така, че за Петьо мога да кажа само - ЕДИНСТВЕН, УНИКАЛЕН, МЪДЪР(преди всичко). Беден ми е речникът, не мога да изразя с думи възхищението си към него. Ако някой изпитва същите чувства към него - моля да ме допълни.

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=72927 -не го бях чел -защота нямам-но ми направиха впечатление- цената на оловото която залагат-и новото отлагане на пуска на рециклиращия завод в Румъния за октомври 2009 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
                            Първоначално изпратено от wannarock
                            да не искаш да кажеш, че инвеститорите не са рационални
                            Как бе, пепел ти на устата, няма по-рационално нещо от бг инвеститора :P
                            и аз така
                            ама да не дърпаме дявола за опашката
                            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                              Как бе, пепел ти на устата, няма по-рационално нещо от бг инвеститора :P

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
                                Борко, признавам че е така и нека допълня че съм акционер в Монбат от доста време, ама все пак останах изненадан от липсата на какавато и да е реакция. На еднин развит пазар ситуацията би била доста по-различна според мен. Изненадан съм и от движенията при Неохим, където без да съм акционер съм шокиран от спада на цената при обявяването на удълженото спиране на производтсво и почти символичната реакция днес.
                                Ама пазар де
                                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X