If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Че нали за да има сделка (изкупуване на) трябват две страни. Ако другата страна не ще сделка, или увръта дълго-дълго или иска абсурдна цена? Ся - не може да купуват конкурентна верига на супервисока и очевидно несгодна цена, само защото са го обявили за цел.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тоя филм с придобиването на верига вече го гледахме тук, така и не се случи !
През последните години уж изкупувахме, придобивахме, растяхме, увеличавахме...
А като теглиш чертата:
А дамата сопната, знаете –
тропа, нервира се,
даже проплаква.
Залива ме с безкрайни потоци
от думи
и град от словесна
атака.
Не е препоръка. Всички аналогии са продукт на вашето въображение.
Но защо тогава не обявиха това като цел в проспекта - чисто и просто "Искаме да конвертираме дълг в собственост", а бяха тези приказки за разширение, изкупуване на конкурнти и т.н.
Лично мнение - престоят ти в 6А6 тук ти играе лоша шега.
С уважение и без препоръки.
Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти
Дружеството уведомява надзорните органи, борсата и обществеността, че на 15.08.2016 г. беше подадена и изпълнена поръчка, съгласно която бяха изкупени 5280 облигации от собствената емисия с ISIN: BG2100021133, всяка една с номинална стойност от 100 EUR (сто евро).“ ......528 000 евра
Kолкото до това - надявам се да си прав.
Имах известни съмнения и затова миналата година предрекох ,че ще правят нова емисия привилегии.
А после взеха та гласуваха и 1 880 000 лв дивидент по обикновените .
Дано да са си направили добре сметката.
Дано. Надявам се , че посоченото в отчетите е вярна , а там се говореше за кеш доста над емисията от облигации.Дано няма проблем с тези вече 2 000 000 лв. задължения.
от сутринта ми се въртеше спомена че отдавна се говореше за възможността за изкупуване на облигациите преди срока. Порових се и не намерих точно решението, но намерих това.
Ти трябва да знаеш - нали си бил на миналогодишното ОСА през юни.
Разрешението за обратно изкупуване на облигации е за общо до 400 000 Евро и е със срок 1 година от датата на ОСА.
Т.е. към август 2016 г няма валидно разрешение за обратно изкупуване на облигации ?
Аз не разбирам къде ти е проблема?! Ако са ги изкупили по-добре, дългът им намалява. Не знам някой нормален да държи кеш и да плаща лихва от 12% вместо да си погаси задълженията. Дали било законно?! Не знам ама е правилно, щото ако не купят парите ще стоят и няма да носят нищо докато ги вкарат в оборот, а в същото време по облигациите ще дължат пари. Явно имат достатъчно кеш и затова изкупуват за да намалят задълженията и лихвените плащания. Не виждам друга причина. Не искам да търся теории за конспирации.
Че те си имаха парите за всички-всички облизвации още преди новата емисия Жабченца. Предоговаряне няма да има.
Kолкото до това - надявам се да си прав.
Имах известни съмнения и затова миналата година предрекох ,че ще правят нова емисия привилегии.
А после взеха та гласуваха и 1 880 000 лв дивидент по обикновените .
Дано да са си направили добре сметката.
Разрешението за обратно изкупуване на облигации е за общо до 400 000 Евро и е със срок 1 година от датата на ОСА.
Т.е. към август 2016 г няма валидно разрешение за обратно изкупуване на облигации ?
от сутринта ми се въртеше спомена че отдавна се говореше за възможността за изкупуване на облигациите преди срока. Порових се и не намерих точно решението, но намерих това.
така, намерих поканата за събранието за 29.06.2015 година Под точка 11 се намира процедура за изкупуване на облигациите преди падежа в размер на 400 000 евро в срок от една година от датата на ОС-а.
+1
Oсвен това малко изненадващо е това изкупуване - без санкция на ОСА ,без предварително обявяване ?
Не знам дали не е в разрез с разпоредбите ?
И колко е обема - според всички сайтове Инфосток,Инвестор ,БФБ на 15.8 са минали 548 бр за 117 х,лв , а според тяхното съобщение са минали 5480 бр по 100 Евро ,което прави оборот над 1170 х.лв ?
Иначе за акционерите им и аз като Императора считам ,че е положителна новина - спестяват се разходи.
Остава да се намерят парите за останалите облигации или да се търси предоговаряне или конвертиране.
Коментар