IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Митреее, -
    Общо книжа - 400 000

- http://www.investor.bg/companies/SOFCOM/view/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      584 лота минали са. Това - около например да кажем 1/3 от емисията ли, или греша ли?
      Грешиш

Коментар

• 584 лота минали са. Това - около например да кажем 1/3 от емисията ли, или греша ли?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
          Тук да не би да са получили парите от новата емисия и да почват да изкупуват облигации
          Вярно - яко се изкупуват облизвации.

Защо не: това - мъдър така да се каже - ход - докато дойде време да инвестират парите от Новите жабоци (вярвам преговарят за) - да изкупят малко облизвации, та 4% лихва за изплащане по тях да спестят.

И аз бих сторил туй.

Коментар

• Тук да не би да са получили парите от новата емисия и да почват да изкупуват облигации

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
              Не аз трябва да правя разликата. Въпросният човек не ги предлагаше на борсата (такава котировка нямаше, няма и в момента), а ги оферира на неграничен кръг хора в публичен форум.
              Право казва ДЗК за Непубличните, но както и да е - нито аз съм пуснал оферта, нито МрСи е получил нещо.

Разбира се - ти ни презастраховаш, щото от КФН са негодници - оценявам го

Коментар

Не аз трябва да правя разликата. Въпросният човек не ги предлагаше на борсата (такава котировка нямаше, няма и в момента), а ги оферира на неграничен кръг хора в публичен форум.
                Искаш да кажеш че във темата "Котировки и коментари за непублични акции" всички предложения за продажба и покупка на акции са наказуеми?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                  Хубаво го цитираш това но човека ги продава през борсата чрез посредник.Прави разлика.

Коментар

FYI

ЗППЦК:

Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 86 от 2006 г.) Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 100 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, ....

Чл. 78. (1) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г.) Не се разрешава извършване на публично предлагане на ценни книжа и допускане на ценни книжа до търговия на регулиран пазар преди емитентът, предложителят или лицето, което иска допускане на ценните книжа до търговия на регулиран пазар, да публикува проспект по начина и със съдържанието, установени в този закон и актовете по прилагането му.

Чл. 221. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 8 от 2003 г., бр. 39 от 2005 г.) Който извърши или допусне извършване на нарушение на:
                    ......
                    член 78, ал. 1, 2 и 3........се наказва с глоба в размер от 7000 до 10 000 лв.
                    Хубаво го цитираш това но човека ги продава през борсата чрез посредник.Прави разлика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                      Абе Фантазията как ти го роди главата това с КФН.
                      FYI

ЗППЦК:

Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 86 от 2006 г.) Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 100 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, ....

Чл. 78. (1) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г.) Не се разрешава извършване на публично предлагане на ценни книжа и допускане на ценни книжа до търговия на регулиран пазар преди емитентът, предложителят или лицето, което иска допускане на ценните книжа до търговия на регулиран пазар, да публикува проспект по начина и със съдържанието, установени в този закон и актовете по прилагането му.

Чл. 221. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 8 от 2003 г., бр. 39 от 2005 г.) Който извърши или допусне извършване на нарушение на:
                      ......
                      член 78, ал. 1, 2 и 3........се наказва с глоба в размер от 7000 до 10 000 лв.

Коментар

Който търси или предлага, да ходи на пазара - затова има борса и дистанционна търговия. Пускаш си ордерчето и готово. Всичко останало е перчене, въздух под налягане и (както админ-а вече забеляза) номинация за "награда" от КФН.
                        Абе Фантазията как ти го роди главата това с КФН.

Коментар

Който търси или предлага, да ходи на пазара - затова има борса и дистанционна търговия. Пускаш си ордерчето и готово. Всичко останало е перчене, въздух под налягане и (както админ-а вече забеляза) номинация за "награда" от КФН.
                          Ми и аз тъй: ако реша, подавам поръчка и: туй-то. Нито знам кой купува - МрСи или някой друг, нито нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi
                            За сега търся 800 хартии на 4 лв. Хартията струва по-малко в момента.
                            Който е готов да пише на лични.

Ако има и друг купувач да пише на лични.
                            Вероятно ще хванем 3.95.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi
                              Благодаря Вале за компетентното ти мнение но мисля че Вачеви не желаят повече хартии.
                              С импетоще се разберем до кколкото е законно.
                              Защо - нима има нещо извратено аз да пусна 111 жабока за продан, а ти да ги купиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                                A не - аз не участвам в тази емисия,засега
                                Всеки има право на избор.На един му харесва на друг не.Аз мисля че си струва артията.

Коментар

Working...
                                X