Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение584 лота минали са. Това - около например да кажем 1/3 от емисията ли, или греша ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеТук да не би да са получили парите от новата емисия и да почват да изкупуват облигации
Защо не: това - мъдър така да се каже - ход - докато дойде време да инвестират парите от Новите жабоци (вярвам преговарят за) - да изкупят малко облизвации, та 4% лихва за изплащане по тях да спестят.
И аз бих сторил туй.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеНе аз трябва да правя разликата. Въпросният човек не ги предлагаше на борсата (такава котировка нямаше, няма и в момента), а ги оферира на неграничен кръг хора в публичен форум.
Разбира се - ти ни презастраховаш, щото от КФН са негодници - оценявам гоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеНе аз трябва да правя разликата. Въпросният човек не ги предлагаше на борсата (такава котировка нямаше, няма и в момента), а ги оферира на неграничен кръг хора в публичен форум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеХубаво го цитираш това но човека ги продава през борсата чрез посредник.Прави разлика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеFYI
ЗППЦК:
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 86 от 2006 г.) Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 100 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, ....
Чл. 78. (1) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г.) Не се разрешава извършване на публично предлагане на ценни книжа и допускане на ценни книжа до търговия на регулиран пазар преди емитентът, предложителят или лицето, което иска допускане на ценните книжа до търговия на регулиран пазар, да публикува проспект по начина и със съдържанието, установени в този закон и актовете по прилагането му.
Чл. 221. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 8 от 2003 г., бр. 39 от 2005 г.) Който извърши или допусне извършване на нарушение на:
......
член 78, ал. 1, 2 и 3........се наказва с глоба в размер от 7000 до 10 000 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеАбе Фантазията как ти го роди главата това с КФН.
ЗППЦК:
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 86 от 2006 г.) Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 100 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, ....
Чл. 78. (1) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г.) Не се разрешава извършване на публично предлагане на ценни книжа и допускане на ценни книжа до търговия на регулиран пазар преди емитентът, предложителят или лицето, което иска допускане на ценните книжа до търговия на регулиран пазар, да публикува проспект по начина и със съдържанието, установени в този закон и актовете по прилагането му.
Чл. 221. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 8 от 2003 г., бр. 39 от 2005 г.) Който извърши или допусне извършване на нарушение на:
......
член 78, ал. 1, 2 и 3........се наказва с глоба в размер от 7000 до 10 000 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеКойто търси или предлага, да ходи на пазара - затова има борса и дистанционна търговия. Пускаш си ордерчето и готово. Всичко останало е перчене, въздух под налягане и (както админ-а вече забеляза) номинация за "награда" от КФН.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеКойто търси или предлага, да ходи на пазара - затова има борса и дистанционна търговия. Пускаш си ордерчето и готово. Всичко останало е перчене, въздух под налягане и (както админ-а вече забеляза) номинация за "награда" от КФН.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSiЗа сега търся 800 хартии на 4 лв. Хартията струва по-малко в момента.
Който е готов да пише на лични.
Ако има и друг купувач да пише на лични.
Вероятно ще хванем 3.95.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSiБлагодаря Вале за компетентното ти мнение но мисля че Вачеви не желаят повече хартии.
С импетоще се разберем до кколкото е законно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеA не - аз не участвам в тази емисия,засега
Коментар
Коментар