If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Утре да очакваме ли да пъкнат паричките от облигациите + лихвата
Може и да не пъкнат утре, техните кожи.
Утре е матуритетът, гледам лихвата в платформата ми още не се е изпълнила до 6 кинта на облизвация. Ако утре ги преведат, сигурно ще пъкнат до ден-два. Ще видим
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ще застана долу вдясно кат искат да сипват ще взема още малко на гия нива при редовна дивидентна като нищо ще докарвам между 7 и 10% предвид Пецификата в бг тоя бизнес скоро няма да умре....напротив
Ха-ха - 7-10%, ако продължи дивидентната политика - по левче дивидент по простите през година, отиваш на около 14%.
Ще застана долу вдясно кат искат да сипват ще взема още малко на гия нива при редовна дивидентна като нищо ще докарвам между 7 и 10% предвид Пецификата в бг тоя бизнес скоро няма да умре....напротив
Теоретично погледнато - ако една компания работи добре и максимално ефективно, и е на добро ниво на ефективността спрямо други компании, които може да са обект на инвестиционен интерес, няма значение дали се разпределят дивиденти или те остават в бизнеса, за да го разширят поне при настоящата ефективност.
Да, но теоретически. Случаят е различен - масата инвеститори не оценяват и никога не са оценявали справедливо компанията. Дори при ного по-високи нива на печалби, старите привилегии не са стигали почти до над 6 кинта, при гарантиран (и абсолютно винаги редовно снасян) дивидент от 0.75 лв. Така че и двойно да се разшири бизнесът - какво? Ще отиде простата акция на 5 лева? Или на 6 лева?
Императоре, не те ли притеснява факта, че всичко изкарано като печалба заминава за дивиденти и плащания по облигациите? Нищо не остава за продобивания и развитие на фирмата. Отгоре на всичко и нямат никакви буфери в случай на падане на печалбата и по-трудни времена.
Заминава - засега. След падежът на облизвациите, задължителните дивиденти ще са под 121 Б. Не че няма воля за придобивания - просто всеки собственик на кирлива заложна къща, знаейки, че Жабокът има пари, иска майка си и баща си. Има преговори за придобиване на конкурентна регионална верига, ще видим какво.
Гледам днес - пак някакви сделки на абсурдно ниски нива, макар с мижави обеми. Подплаши се някой ли - и защо?
...сега погледнах: има си отчет за деветмесечието и в него нищо обезпокоително няма. Приходи и печалба намаляват, но недрастически - печалбата пак си е над 1 КБ или половин лев на акция. Пак ще посъветвам Жабешките господари - че удачно е да раздават ежегодно по едни около например 28 ст дивидент на акция, зад а осигурят стабилността на.
Парички за изплащане на облизвациите (които са останали неизкупени) достатъчно има.
Императоре, не те ли притеснява факта, че всичко изкарано като печалба заминава за дивиденти и плащания по облигациите? Нищо не остава за продобивания и развитие на фирмата. Отгоре на всичко и нямат никакви буфери в случай на падане на печалбата и по-трудни времена.
...сега погледнах: има си отчет за деветмесечието и в него нищо обезпокоително няма. Приходи и печалба намаляват, но недрастически - печалбата пак си е над 1 КБ или половин лев на акция. Пак ще посъветвам Жабешките господари - че удачно е да раздават ежегодно по едни около например 28 ст дивидент на акция, зад а осигурят стабилността на.
Парички за изплащане на облизвациите (които са останали неизкупени) достатъчно има.
Теоретично погледнато - ако една компания работи добре и максимално ефективно, и е на добро ниво на ефективността спрямо други компании, които може да са обект на инвестиционен интерес, няма значение дали се разпределят дивиденти или те остават в бизнеса, за да го разширят поне при настоящата ефективност.
Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
Никога не съм я харесвал, ама и 60-70% спад ей така. Все трябва да има някаква причина. Знае ли е некой?
Погледнете в темата малко по - назад, изписа се много за акцията, както и за това, на което се дължат ценовите движения тук през последните месеци. Ще добиете представа, нищо изненадващо.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
ама вие двамата с импето много се ядете - гледам и в други теми..
по спокойно бе пичове.. Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
Никога не съм я харесвал, ама и 60-70% спад ей така. Все трябва да има някаква причина. Знае ли е некой?
Ами като гледаш отчетите - има ли причина? Или дивидентната политика? Друг въпрос, че тия колебания в цената стават благодарение на нищожна търговия с мижави обеми. Повечето хора си държат акциите и не обръщат внимание на цената - нали дивидентчетата си текат? Ако ти плащат по левче през година поне, защо ти е да продаваш на три кинта и нещо?
от кога си в този бизнес, че и да съветваш няколко пъти подред?
ама вие двамата с импето много се ядете - гледам и в други теми..
по спокойно бе пичове.. Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар