Импов, попитай дали ще емитират нови облизвации
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...някой облизвационер ще пъкне утре на сборището ли?
Коментар
-
МИСЛЯ - ТУЙ: ХУБАВО НОВИНИ:
0.86 КБ печалба на Жабокът, близо половината облизвации - изкупени:
http://www.investor.bg/novini-i-anal...ite-si-226346/
Облизвациите ще бъдат контертирани в акции само при изрично желание на облизвационерът.
При тая печалба - ако годишната е 1.5 КБ - не виждам защо компанията да не снесе по 40 или дори 50 стинки дивидент по простите?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеСякаш не вървят добре работите тука. Щях да се включвам, но гледам, че предлагането на емисионна цена се засилва, а търсенето намалява. Освен това - никаква търговия не се получава. Единствените новини са за търсенето на нови и нови пари от мажоритаря. А за какво - не е съвсем ясно?...
След погасяване на облигациите всяка година ще бъдат спестявани по 360 000 лв , както и по 300 000 от привилегиите които вече изтекоха.
При запазване на текущата печалба от около приблизително 600 000 - 800 000 лв и ако добавим към тях още 650 000 лв. би трябвало за следващата година да имаме около 1.3 млн лв печалба минус 50 000 от текущата емисия привилегии , т.е. около 50 ст. на акция.Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеСлед падежирането облигациите не могат да се конвертират, защото се унищожават. Провери какво означава "облигация". С най-общи думи това е разписка за задължение за определена сума. След настъпване на падежа, издателя на облигацията трябва да изплати сумата на държателя на облигацията. След това облигацията вече не съществува.
Тук дружеството предлага това което беше обявено при издаване на облигациите: който не заяви нищо, сумата ще му бъде изплатена на падежа. Който желае, изплащането ще стане със акции в размер 22 акции на една облигация.
Но предвид на цената която се получава, не знам кой ще изяви желание да получи акции вместо пари. .
Поздрави.Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин
Коментар
-
Първоначално изпратено от dao.dy.dzin Разгледай мнениеТака и така дружеството е длъжно да ги изкупи. Ако след изкупуването ги конвертира ще може след време да ги продаде и пак да се финансира.
Не знам обаче дали има право на тези действия.
След настъпване на падежа облигациите не могат да се конвертират, защото се унищожават. Провери какво означава "облигация". С най-общи думи това е разписка за задължение за определена сума. След настъпване на падежа, издателя на облигацията трябва да изплати сумата на държателя на облигацията. След това облигацията вече не съществува.
Тук дружеството предлага това което беше обявено при издаване на облигациите: който не заяви нищо, сумата ще му бъде изплатена на падежа. Който желае, изплащането ще стане със акции в размер 22 акции на една облигация.
Но предвид на цената която се получава, не знам кой ще изяви желание да получи акции вместо пари. .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеами дори и да има, какъв би бил смисълът да го прави, конв. цена е мисля 8,65 лв.?
Не знам обаче дали има право на тези действия.Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин
Коментар
-
Първоначално изпратено от dao.dy.dzin Разгледай мнениеhttp://sofcom.bg/2016/09/30/%D1%81%D...%BD%D0%B0.html
След изкупуване на облигациите си , дружеството има ли право да ги конвертира и да увеличи броя на акциите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dao.dy.dzin Разгледай мнениеhttp://sofcom.bg/2016/09/30/%D1%81%D...%BD%D0%B0.html
След изкупуване на облигациите си , дружеството има ли право да ги конвертира и да увеличи броя на акциите?
При издаването на емисията беше изрично записано че след настъпване на падежа, облигацията може да бъде изплатена или конвертирана в акции по избор на държателя на облигацията. Поне такъв спомен имам, но това лесно може да се провери. Не знам защо отново правят събрание да се повтарят, но тук май уточняват броя акции които се получават за една облигация и реда е че трябва да заявиш че искаш да ти се конвертират облигациите в акции. Докато това не беше уточнено при издаването на облигациите.
Тоест ако искаш да получиш акции, трябва да заявиш това изрично, ако не подадеш заявка за конвертиране, облигацията ще бъде изплатена. Така го разбирам аз.Last edited by dzk; 03.10.2016, 15:03.
Коментар
-
http://sofcom.bg/2016/09/30/%D1%81%D...%BD%D0%B0.html
След изкупуване на облигациите си , дружеството има ли право да ги конвертира и да увеличи броя на акциите?Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеТук имам идея кой продава на емисионна без да съм правил задълбочена проверка. Мисля че мажо продава ако не директно то чрез подставено лице или след договорка с някого. Мисля, че целта е била да може да мине записването и сега след като това е факт просто ги пускат за продажба. Затова е и на емисионна цена, иначе нямам обяснение, то не че и очаквам цената да върви нагоре де, но който е записал да си му мислиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗначи: надали ще се включиш.
"главницата" е кажи речи - толкова Колко ли й трябва за да стане 2 кинт - има няма още половин-една година неликвидност..
Не е препоръка
Коментар
Коментар