IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    За съжаление си много прав. Само да си спомним преди трансформацията от привилегии на обикновени, къде отиде цената надолу
    Дружеството не е виновно за туй, че някой сулю продава на 3.48 кинта акция, дето носи по 1 кинт дивидент. Да - реално - малко акции в обръщение са, но все пак голяма част от инвестиционната общност необяснимо и прекомерно недоверие изпитват и демонстрират към Жабокът... а това си е ного читава компания...и щедра, щедра...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Знаеш ли, аз също се чудя това, но ако обърнеш внимание и при предишните емисии акции и облигации също си имаха достатъчно кеш.
      Ами не знам... когато сериозно обмислях дали да се включа в новата облигация, се опитах да разсъждавам колко кеш трябва да се поддържа в 1 обект (заложна къща).

Не е ли логично да се пренасочват средства м/у къщите - примерно днес в къща "Х" още до обяд са заложени 10 телевизора за по 500 лв.... и се звънка до къща "Y" от другата страна на квартала да пратят малко пари, щото при тях няма 10 телевизора днес....

А изобщо колко често ще има ситуация със заложени 10 телевизора до обяд....

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
        Днес пак няма нито една сделка! Как да купя при ликвидност, клоняща към нула? Ами че то си прилича на капан! Влизаш и... няма излизане - каквото реши мажоритарят - таквоз!
        За съжаление си много прав. Само да си спомним преди трансформацията от привилегии на обикновени, къде отиде цената надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Ногото кеш мисля иде от туй, че продали София комерс кредит труп. Дано най-после купят някоя конкурентна верига, каквото опитват да сторят от доста време веч.

Новата емисия акции - измислена преди това... ама не знам някой да възразява за туй, че я има. Ако някой има нови Жабоци и е решил, че не го кефят, мога да купя част от тях... 4.68 как ви се види като цена, за да ви отърва от акции с 60 стинки годишно дивидентченце?

Отделно - при добрата печалба (вероятно над 1 КБ досега) и ногото кешец, може догодина внезапно да изненадат акционерите с прости акции с едно сосно дивидентче, макар аз лично да предпочитам да инвестират тия пари в бизнесът.
          От София Комерс кредит груп продадоха 1 000 000 акции по 50 ст , а само месец -два след това по тези акции беше начислен дивидент по 20 ст на акция.
          Излишно е да казвам ,че сделката е на ръба на закона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
            Днес пак няма нито една сделка! Как да купя при ликвидност, клоняща към нула? Ами че то си прилича на капан! Влизаш и... няма излизане - каквото реши мажоритарят - таквоз!
            Да - само ниска ликвидност - нехубаво.

Коментар

• Днес пак няма нито една сделка! Как да купя при ликвидност, клоняща към нула? Ами че то си прилича на капан! Влизаш и... няма излизане - каквото реши мажоритарят - таквоз!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                Не естествено.... въпроса е по-скоро след това да не се налага вие да ги търсите....
                Това го слушаме от 10 години... и от десет години си бозаем и цоцаме от Жабокът като лакоми малки слони....

Коментар

• Ногото кеш мисля иде от туй, че продали София комерс кредит труп. Дано най-после купят някоя конкурентна верига, каквото опитват да сторят от доста време веч.

Новата емисия акции - измислена преди това... ама не знам някой да възразява за туй, че я има. Ако някой има нови Жабоци и е решил, че не го кефят, мога да купя част от тях... 4.68 как ви се види като цена, за да ви отърва от акции с 60 стинки годишно дивидентченце?

Отделно - при добрата печалба (вероятно над 1 КБ досега) и ногото кешец, може догодина внезапно да изненадат акционерите с прости акции с едно сосно дивидентче, макар аз лично да предпочитам да инвестират тия пари в бизнесът.

Коментар

• Ами ако нямат кеш с какво ще работят ?
                    Те си знаят ,ама според мен тази година ще им е доста трудна.
                    Би трябвало да се справят - стига да не правят пак глупости с разни дялови участия.

Коментар

Сухото, което визираш е много относително.... по памет от последния отчет мисля, че 80 % се водеше "пари в брой".... а при тях трябва много да се внимава.

От една страна не мога да проумея защо трябва да се поддържат толкова пари в брой, дори и при спецификата на компанията.

От друга - защо при наличието на толкова много сухо се направи новата емисия акции...

Не мога да твърдя нищо естествено, но бъдете внимателни !
                      Знаеш ли, аз също се чудя това, но ако обърнеш внимание и при предишните емисии акции и облигации също си имаха достатъчно кеш.

Коментар

Ако не отидем на сборището ще ни потърсят по домовете ли
                        Не естествено.... въпроса е по-скоро след това да не се налага вие да ги търсите....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Няма да има ново облизвации.

Нападателю: няма такава опасност - в компанията има пре-пре-предостатъчно сухо, за да платят на хората главницата плюс последната лихва - не прочете ли - близо 5 КБ сухичко.
                          Сухото, което визираш е много относително.... по памет от последния отчет мисля, че 80 % се водеше "пари в брой".... а при тях трябва много да се внимава.

От една страна не мога да проумея защо трябва да се поддържат толкова пари в брой, дори и при спецификата на компанията.

От друга - защо при наличието на толкова много сухо се направи новата емисия акции...

Не мога да твърдя нищо естествено, но бъдете внимателни !

Коментар

• Както и се очакваше - нямаше кворум и сборището се провали.

Коментар

Дано само на сборището не ви кажат (неофициално разбира се), че е силно препоръчително да се възползвате от безплатната опция за конвертиране в акции...
                              Ако не отидем на сборището ще ни потърсят по домовете ли

Коментар

• Няма да има ново облизвации.

Нападателю: няма такава опасност - в компанията има пре-пре-предостатъчно сухо, за да платят на хората главницата плюс последната лихва - не прочете ли - близо 5 КБ сухичко.

Коментар

Working...
                                X