Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеЗнаеш ли, аз също се чудя това, но ако обърнеш внимание и при предишните емисии акции и облигации също си имаха достатъчно кеш.
Не е ли логично да се пренасочват средства м/у къщите - примерно днес в къща "Х" още до обяд са заложени 10 телевизора за по 500 лв.... и се звънка до къща "Y" от другата страна на квартала да пратят малко пари, щото при тях няма 10 телевизора днес....
А изобщо колко често ще има ситуация със заложени 10 телевизора до обяд....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеДнес пак няма нито една сделка! Как да купя при ликвидност, клоняща към нула? Ами че то си прилича на капан! Влизаш и... няма излизане - каквото реши мажоритарят - таквоз!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНогото кеш мисля иде от туй, че продали София комерс кредит труп. Дано най-после купят някоя конкурентна верига, каквото опитват да сторят от доста време веч.
Новата емисия акции - измислена преди това... ама не знам някой да възразява за туй, че я има. Ако някой има нови Жабоци и е решил, че не го кефят, мога да купя част от тях... 4.68 как ви се види като цена, за да ви отърва от акции с 60 стинки годишно дивидентченце?
Отделно - при добрата печалба (вероятно над 1 КБ досега) и ногото кешец, може догодина внезапно да изненадат акционерите с прости акции с едно сосно дивидентче, макар аз лично да предпочитам да инвестират тия пари в бизнесът.
Излишно е да казвам ,че сделката е на ръба на закона.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеДнес пак няма нито една сделка! Как да купя при ликвидност, клоняща към нула? Ами че то си прилича на капан! Влизаш и... няма излизане - каквото реши мажоритарят - таквоз!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНе естествено.... въпроса е по-скоро след това да не се налага вие да ги търсите....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ногото кеш мисля иде от туй, че продали София комерс кредит труп. Дано най-после купят някоя конкурентна верига, каквото опитват да сторят от доста време веч.
Новата емисия акции - измислена преди това... ама не знам някой да възразява за туй, че я има. Ако някой има нови Жабоци и е решил, че не го кефят, мога да купя част от тях... 4.68 как ви се види като цена, за да ви отърва от акции с 60 стинки годишно дивидентченце?
Отделно - при добрата печалба (вероятно над 1 КБ досега) и ногото кешец, може догодина внезапно да изненадат акционерите с прости акции с едно сосно дивидентче, макар аз лично да предпочитам да инвестират тия пари в бизнесът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеСухото, което визираш е много относително.... по памет от последния отчет мисля, че 80 % се водеше "пари в брой".... а при тях трябва много да се внимава.
От една страна не мога да проумея защо трябва да се поддържат толкова пари в брой, дори и при спецификата на компанията.
От друга - защо при наличието на толкова много сухо се направи новата емисия акции...
Не мога да твърдя нищо естествено, но бъдете внимателни !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеАко не отидем на сборището ще ни потърсят по домовете ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНяма да има ново облизвации.
Нападателю: няма такава опасност - в компанията има пре-пре-предостатъчно сухо, за да платят на хората главницата плюс последната лихва - не прочете ли - близо 5 КБ сухичко.
От една страна не мога да проумея защо трябва да се поддържат толкова пари в брой, дори и при спецификата на компанията.
От друга - защо при наличието на толкова много сухо се направи новата емисия акции...
Не мога да твърдя нищо естествено, но бъдете внимателни !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеДано само на сборището не ви кажат (неофициално разбира се), че е силно препоръчително да се възползвате от безплатната опция за конвертиране в акции...
Коментар
Коментар