IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При мен паричките от матуритетът вече пъкнаха.

НЯКОЙ СЪМНЯВА СЕ ОЩЕ В ПОЧТЕНСТВОТО ЛИ НА ГОСПОДИН ЗЛАТЕН ЖАБОК?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
      Утре да очакваме ли да пъкнат паричките от облигациите + лихвата
      Може и да не пъкнат утре, техните кожи.

Утре е матуритетът, гледам лихвата в платформата ми още не се е изпълнила до 6 кинта на облизвация. Ако утре ги преведат, сигурно ще пъкнат до ден-два. Ще видим

Коментар

• Утре да очакваме ли да пъкнат паричките от облигациите + лихвата

Коментар

• Кой питаше за деветмесечен? - Ето: Не виждам поводи за притеснения.

Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	1
Size:	52.0 КБ
ID:	3149610 Click image for larger version

Name:	2.JPG
Views:	1
Size:	55.8 КБ
ID:	3149611

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
            Ще застана долу вдясно кат искат да сипват ще взема още малко на гия нива при редовна дивидентна като нищо ще докарвам между 7 и 10% предвид Пецификата в бг тоя бизнес скоро няма да умре....напротив
            Ха-ха - 7-10%, ако продължи дивидентната политика - по левче дивидент по простите през година, отиваш на около 14%.

Коментар

• Ще застана долу вдясно кат искат да сипват ще взема още малко на гия нива при редовна дивидентна като нищо ще докарвам между 7 и 10% предвид Пецификата в бг тоя бизнес скоро няма да умре....напротив

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Теоретично погледнато - ако една компания работи добре и максимално ефективно, и е на добро ниво на ефективността спрямо други компании, които може да са обект на инвестиционен интерес, няма значение дали се разпределят дивиденти или те остават в бизнеса, за да го разширят поне при настоящата ефективност.
                Да, но теоретически. Случаят е различен - масата инвеститори не оценяват и никога не са оценявали справедливо компанията. Дори при ного по-високи нива на печалби, старите привилегии не са стигали почти до над 6 кинта, при гарантиран (и абсолютно винаги редовно снасян) дивидент от 0.75 лв. Така че и двойно да се разшири бизнесът - какво? Ще отиде простата акция на 5 лева? Или на 6 лева?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

Императоре, не те ли притеснява факта, че всичко изкарано като печалба заминава за дивиденти и плащания по облигациите? Нищо не остава за продобивания и развитие на фирмата. Отгоре на всичко и нямат никакви буфери в случай на падане на печалбата и по-трудни времена.
                  Заминава - засега. След падежът на облизвациите, задължителните дивиденти ще са под 121 Б. Не че няма воля за придобивания - просто всеки собственик на кирлива заложна къща, знаейки, че Жабокът има пари, иска майка си и баща си. Има преговори за придобиване на конкурентна регионална верига, ще видим какво.
                  Гледам днес - пак някакви сделки на абсурдно ниски нива, макар с мижави обеми. Подплаши се някой ли - и защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    ...сега погледнах: има си отчет за деветмесечието и в него нищо обезпокоително няма. Приходи и печалба намаляват, но недрастически - печалбата пак си е над 1 КБ или половин лев на акция. Пак ще посъветвам Жабешките господари - че удачно е да раздават ежегодно по едни около например 28 ст дивидент на акция, зад а осигурят стабилността на.

Парички за изплащане на облизвациите (които са останали неизкупени) достатъчно има.
                    Императоре, не те ли притеснява факта, че всичко изкарано като печалба заминава за дивиденти и плащания по облигациите? Нищо не остава за продобивания и развитие на фирмата. Отгоре на всичко и нямат никакви буфери в случай на падане на печалбата и по-трудни времена.
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      ...сега погледнах: има си отчет за деветмесечието и в него нищо обезпокоително няма. Приходи и печалба намаляват, но недрастически - печалбата пак си е над 1 КБ или половин лев на акция. Пак ще посъветвам Жабешките господари - че удачно е да раздават ежегодно по едни около например 28 ст дивидент на акция, зад а осигурят стабилността на.

Парички за изплащане на облизвациите (които са останали неизкупени) достатъчно има.
                      Теоретично погледнато - ако една компания работи добре и максимално ефективно, и е на добро ниво на ефективността спрямо други компании, които може да са обект на инвестиционен интерес, няма значение дали се разпределят дивиденти или те остават в бизнеса, за да го разширят поне при настоящата ефективност.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение

щото ти не съветваш?
                        не не

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
                          Никога не съм я харесвал, ама и 60-70% спад ей така. Все трябва да има някаква причина. Знае ли е некой?
                          Погледнете в темата малко по - назад, изписа се много за акцията, както и за това, на което се дължат ценовите движения тук през последните месеци. Ще добиете представа, нищо изненадващо.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

от кога си в този бизнес, че и да съветваш няколко пъти подред?
                            щото ти не съветваш?
                            Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

ама вие двамата с импето много се ядете - гледам и в други теми..
                              по спокойно бе пичове.. Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
                              Никога не съм я харесвал, ама и 60-70% спад ей така. Все трябва да има някаква причина. Знае ли е некой?
                              Ами като гледаш отчетите - има ли причина? Или дивидентната политика? Друг въпрос, че тия колебания в цената стават благодарение на нищожна търговия с мижави обеми. Повечето хора си държат акциите и не обръщат внимание на цената - нали дивидентчетата си текат? Ако ти плащат по левче през година поне, защо ти е да продаваш на три кинта и нещо?

Коментар

от кога си в този бизнес, че и да съветваш няколко пъти подред?
                                ама вие двамата с импето много се ядете - гледам и в други теми..
                                по спокойно бе пичове.. Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
                                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Working...
                                X