IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    113 от проспекта, преди бяха повече
    114 трябва да са към 30.06.2016г.
    Към 30.09. би трябвало да са вече над 120 обекта от които мисля поне един закупен конкурент без да смятам инвазията в Македония. Това е по мои сметки.
    Поздрави.
    Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
      Много си права 2009 год да уточня времето когато е била около 3+ лв..След това е започнала да се покачва и так. На да припомням ли, че след 2008 год. всички се сринаха като от небето и не бяха само те дето се обезцениха. Нека си спомним Хима, ПИБ, Зрънчо и други значителни компании.Да не изброяваме и други.
      http://zaloznakuka.mk/
      Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Много си права 2009 год да уточня времето когато е била около 3+ лв..След това е започнала да се покачва и так. На да припомням ли, че след 2008 год. всички се сринаха като от небето и не бяха само те дето се обезцениха. Нека си спомним Хима, ПИБ, Зрънчо и други значителни компании.Да не изброяваме и други.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Я: някой сторил нелошо лап-цап туканка днес: да.

Прецакано и Кацов - аз нападки срещу Златният Жабок слушам 10 години вече, докато се скъсвах от лапане на сосни дивидентченца.

Впрочем против нападките не съм - щото ако всички венцехвалеха мистър Жабок, акцията нямаше да е толкова сгодна, а аз искам до краят на годината да си взема още.
          Няма такова нещо. за 10те годии )))) 2009-2010 се търкаляше около 3 лв с по 200-300 акции на месец !?!? Остави тая песен Импи)))) Набуши ли се индекса - ликвидността тук ще се срине. Това няма да ти е проблем за 111 картони, но ако са 11хил картони !?!? ))) Не е сериозна акция това, друго е да кажеш софарма 11 хил бр, друго е жабок 11 хил. Втория случай ми изглежда ужасен. Преструктурирането може да се влачи докато е жива емисията ))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Я: някой сторил нелошо лап-цап туканка днес: да.

Прецакано и Кацов - аз нападки срещу Златният Жабок слушам 10 години вече, докато се скъсвах от лапане на сосни дивидентченца.

Впрочем против нападките не съм - щото ако всички венцехвалеха мистър Жабок, акцията нямаше да е толкова сгодна, а аз искам до краят на годината да си взема още.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Моля да бъда извинен ако съм прозвучал некоректно. Приемам забележката. Не седя на дивана до лаптопа. Искам да кажа, че приемам споделянето на съмнения , притеснения и всякаква информация касаеща дейността на компаниите. Ще споделя , че смятам ЗКСФК не за 100% сигурна компания , в смисъл цитираните по долу примери, но за сравнително добре стояща на пазара компания.В нейния сегмент. Намираща се от достатъчно дълго време и ... с надежда още доста време участие на пазара. Дали ще придобият нова верига не знам. Това е трудно и определено носи не само ползи но и рискове. В този специфичен "бизнес" отношенията клиент-търговец са много трудни. Въпреки това се надявам, а и желая на всички да имаме шанса и да се радваме на добра доходност по позицията. Са съжаление ликвидността е голям проблем...

Коментар

• Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнение
                Първите ти две изречения са лишени от всякаква логика прочети ги пак
                Форума е за това всеки да може да изразява мнение.
                Не е толкова трудно да ги обиколиш - в София са 14.
                Опитвам се да представя картината от друг ъгъл , не от холната гарнитура и лаптопа под ръка а от улицата и е нормално ако си купил акции на дадено дружество да се интересуваш от обектите му.
                имаме вече борсовата емпирична действителност (що касае финансовия инженеринг - енемона, меком ...тн) - вероятно изброените няма да са единсТвените. Трябва да пишем поне един плюс и на ван Бастен за споделянето на съменията тревожещи инвеститорската му душа ))))
                ++++..)))))
                Last edited by precakanoto; 20.10.2016, 01:50.
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• [QUOTE=Slavi.13;1060040370]Ти за какво си обикалял заложните къщи?! Те да не са туристическа дестинация?! Не знам от къде си толкоз информиран но това е най-голямата верига в БГ. Дали и колко са печеливши обектите им мисля, че затова има отчети и е напълно нормално да има и обкти на загуба и такива на печалба. За съжаление освен празни приказки тук нищо ново не се е коментирало/във форума де/ и то най-вече плюене.[/
                  Първите ти две изречения са лишени от всякаква логика прочети ги пак
                  Форума е за това всеки да може да изразява мнение.
                  Не е толкова трудно да ги обиколиш - в София са 14.
                  Опитвам се да представя картината от друг ъгъл , не от холната гарнитура и лаптопа под ръка а от улицата и е нормално ако си купил акции на дадено дружество да се интересуваш от обектите му.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                    Ти за какво си обикалял заложните къщи?! Те да не са туристическа дестинация?! Не знам от къде си толкоз информиран но това е най-голямата верига в БГ. Дали и колко са печеливши обектите им мисля, че затова има отчети и е напълно нормално да има и обкти на загуба и такива на печалба. За съжаление освен празни приказки тук нищо ново не се е коментирало/във форума де/ и то най-вече плюене.
                    не си прав с тоя коментар.....
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнение
                      А и двеста пъти ви казах -разходете се в няколко заложни къщи от софия комерс и преценете колко стока и за какви пари има там. Има обекти , който са чисто празни с по2-3 тел за по 20лв. Злато никакво за продажба.Освен ако много печелят от бързите кредити. Не знам заложните им къщи са едни от най слабите поне в София.
                      Ти за какво си обикалял заложните къщи?! Те да не са туристическа дестинация?! Не знам от къде си толкоз информиран но това е най-голямата верига в БГ. Дали и колко са печеливши обектите им мисля, че затова има отчети и е напълно нормално да има и обкти на загуба и такива на печалба. За съжаление освен празни приказки тук нищо ново не се е коментирало/във форума де/ и то най-вече плюене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                        Колко обекта/зал.къщи се водеше, че имат ?
                        113 от проспекта, преди бяха повече
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Колко обекта/зал.къщи се водеше, че имат ?

Коментар

• А и двеста пъти ви казах -разходете се в няколко заложни къщи от софия комерс и преценете колко стока и за какви пари има там. Има обекти , който са чисто празни с по2-3 тел за по 20лв. Злато никакво за продажба.Освен ако много печелят от бързите кредити. Не знам заложните им къщи са едни от най слабите поне в София.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              Ами не знам... когато сериозно обмислях дали да се включа в новата облигация, се опитах да разсъждавам колко кеш трябва да се поддържа в 1 обект (заложна къща).

Не е ли логично да се пренасочват средства м/у къщите - примерно днес в къща "Х" още до обяд са заложени 10 телевизора за по 500 лв.... и се звънка до къща "Y" от другата страна на квартала да пратят малко пари, щото при тях няма 10 телевизора днес....

А изобщо колко често ще има ситуация със заложени 10 телевизора до обяд....

Обикновенно се подържат между 3000-5000 лв в наличност , иначе има риск при обир да изгориш с много пари. Напълно си прав като свършат или има нужда звъниш на шефа си и той ще докара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Дружеството не е виновно за туй, че някой сулю продава на 3.48 кинта акция, дето носи по 1 кинт дивидент. Да - реално - малко акции в обръщение са, но все пак голяма част от инвестиционната общност необяснимо и прекомерно недоверие изпитват и демонстрират към Жабокът... а това си е ного читава компания...и щедра, щедра...
                                Хайде да намалиш хваленето и оптимизма тук ! Имам и обикновени и облигации, но някои неща които се случиха и се случват не ми харесват и не мога да ги разбера.

Коментар

Working...
                                X