IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

И ти си прав. Но компанията е коректна и не е нужно да се снася по лев дивидент през година (за всяка не говори никой). Дано Жабешките господари послушат мен и нозина други инвеститори и започнат и по простите акции да дават дивидент ежегодно - дори да е по едни 28 стинки. ТОВА е което ще държи цената на акцията. Привилегиите не влияят ного, защото са само около например 201 000 - това са 120 Б дивидент. Не може да се мери с периодът, когато имаше и облизвации, и старите привилегии - повече бройки с по-голям дивидент. И аз - вяра в компанията - затова си балансирах простите и привилегиите 50:50 като бройки.
    Не е препоръка , но тук от време на време си купувам в случай на криза , че при фри флоут от под 800 к , хартията може да стане доста скоклива
    Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение

Импе, само че проблема не е че няма кой да продаде, проблема е че и на 3,78 няма кой да купи въпреки предлагането. На по-високо пък изобщо.
      Аз тук доволен останах от облигациите, добра доходност и 100% изплатена главница. Коректно. Имам бройки и от обикновените и не смятам да ги продавам, но моите очаквания за дивидента се разминават с твоите. Лев дивидент значи да изтекат 2,4мил.лв. което при сегашните нива на печалбата ми се вижда трудна работа, а и наличието на привилигировани също не е за подценяване.
      И ти си прав. Но компанията е коректна и не е нужно да се снася по лев дивидент през година (за всяка не говори никой). Дано Жабешките господари послушат мен и нозина други инвеститори и започнат и по простите акции да дават дивидент ежегодно - дори да е по едни 28 стинки. ТОВА е което ще държи цената на акцията. Привилегиите не влияят ного, защото са само около например 201 000 - това са 120 Б дивидент. Не може да се мери с периодът, когато имаше и облизвации, и старите привилегии - повече бройки с по-голям дивидент. И аз - вяра в компанията - затова си балансирах простите и привилегиите 50:50 като бройки.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ликвидност: ниска, отчасти защото никой не ще да продава. Кой луд ще продаде на 3.78 кинта акция, дето дава по лев дивидент през година?

Иначе - те да си запазят дивидентната политика - пък нека да съм крепостен.
        Импе, само че проблема не е че няма кой да продаде, проблема е че и на 3,78 няма кой да купи въпреки предлагането. На по-високо пък изобщо.
        Аз тук доволен останах от облигациите, добра доходност и 100% изплатена главница. Коректно. Имам бройки и от обикновените и не смятам да ги продавам, но моите очаквания за дивидента се разминават с твоите. Лев дивидент значи да изтекат 2,4мил.лв. което при сегашните нива на печалбата ми се вижда трудна работа, а и наличието на привилигировани също не е за подценяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
          Какво им е добро на тези жабоци .Ако вкараш повече пари ставаш като крепостен , няма излизане .Ликвидност клоняща към нула .
          Ликвидност: ниска, отчасти защото никой не ще да продава. Кой луд ще продаде на 3.78 кинта акция, дето дава по лев дивидент през година?

Иначе - те да си запазят дивидентната политика - пък нека да съм крепостен.

Коментар

• Какво им е добро на тези жабоци .Ако вкараш повече пари ставаш като крепостен , няма излизане .Ликвидност клоняща към нула .

Коментар

• Получих една мила картичка от Жабокът И аз да пожелая успех и всичко най-добро и на компанията - и на останалите инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

"срамно евтини"

В такъв случай мислил ли си 100% портфейл в Златния Жабок, 12% дивидент, нито газчицата, нито мидичките ще дадат толкова?

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
                Е, не бих сторил това - аз обичам диверсифицирани портфейли - цялото ми същество се бунтува срещу идеята да туря всички кокенца в една кошница.

Коментар

За мен цената на простите акции е пълен абсурд - с дивиденти по левче горе-долу през година. Впрочем и новите привилегии са срамно евтини.
                  "срамно евтини"

В такъв случай мислил ли си 100% портфейл в Златния Жабок, 12% дивидент, нито газчицата, нито мидичките ще дадат толкова?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Радвай се, че си правят труда да говорят. Ако не се говори ще е толкова тихо, като за "вечная им памят" на парите. След като и главницата се "смряска" (термин на импето) с едно има няма 60% то по-добре да се шуми около могъщия жабок и дано излязат положителни новини разбира се, за да се шуми повече и да живнат и парите))))
                    За мен цената на простите акции е пълен абсурд - с дивиденти по левче горе-долу през година. Впрочем и новите привилегии са срамно евтини.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Радвай се, че си правят труда да говорят. Ако не се говори ще е толкова тихо, като за "вечная им памят" на парите. След като и главницата се "смряска" (термин на импето) с едно има няма 60% то по-добре да се шуми около могъщия жабок и дано излязат положителни новини разбира се, за да се шуми повече и да живнат и парите))))
                      Не изпадай в заблуда.
                      ​Жабока е добра компания , нищо че хартията е малко дървена.
                      Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Първоначално изпратено от daodydzin
                        Шът бе. Всички знаем че парите обичат тишината. Нека си говорят.
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Ного ясно: Жабокът е щедър и могъщ
                          Шът бе.
                          Всички знаем че парите обичат тишината.
                          Нека си говорят.

Коментар

• Ного ясно: Жабокът е щедър и могъщ

Коментар

• Импи, държиш ли още позлатения жабок на сакото (имам предвид и на портфейла) !? )) Още ли му лъщи златото или е хванало мъгла отгоре !?)))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Имах малко привилегировани, след трансформацията в обикновени ги разкарах. Определено не съжалявам, вяла работа! Разбира се един сочен дивидент през 2017 би променил много настроенията за инвестиция, но сега съм на друга вълна Интересно маркет-мейкъра до колко ще раздвижи ситуацията?
                                Успех на притежаващите тази акция!

Коментар

Working...
                                X