IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

ама вие двамата с импето много се ядете - гледам и в други теми..
    по спокойно бе пичове.. Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
    Никога не съм я харесвал, ама и 60-70% спад ей така. Все трябва да има някаква причина. Знае ли е некой?
    Ами като гледаш отчетите - има ли причина? Или дивидентната политика? Друг въпрос, че тия колебания в цената стават благодарение на нищожна търговия с мижави обеми. Повечето хора си държат акциите и не обръщат внимание на цената - нали дивидентчетата си текат? Ако ти плащат по левче през година поне, защо ти е да продаваш на три кинта и нещо?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

от кога си в този бизнес, че и да съветваш няколко пъти подред?
      ама вие двамата с импето много се ядете - гледам и в други теми..
      по спокойно бе пичове.. Така и неразбрах обаче защо таз артия така мощно се сгъна?
      Никога не съм я харесвал, ама и 60-70% спад ей така. Все трябва да има някаква причина. Знае ли е некой?
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        ...сега погледнах: има си отчет за деветмесечието и в него нищо обезпокоително няма. Приходи и печалба намаляват, но недрастически - печалбата пак си е над 1 КБ или половин лев на акция. Пак ще посъветвам Жабешките господари - че удачно е да раздават ежегодно по едни около например 28 ст дивидент на акция, зад а осигурят стабилността на.

Парички за изплащане на облизвациите (които са останали неизкупени) достатъчно има.
        от кога си в този бизнес, че и да съветваш няколко пъти подред?

Коментар

• ...сега погледнах: има си отчет за деветмесечието и в него нищо обезпокоително няма. Приходи и печалба намаляват, но недрастически - печалбата пак си е над 1 КБ или половин лев на акция. Пак ще посъветвам Жабешките господари - че удачно е да раздават ежегодно по едни около например 28 ст дивидент на акция, зад а осигурят стабилността на.

Парички за изплащане на облизвациите (които са останали неизкупени) достатъчно има.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
            тука някой знае ли каква е причината таз артия да се срине толкова брутално за 1-2 години?
            Дава дивидент, отчита некви стабилни резултати... Какво се случва??? Импе?

Сега, не мога да намеря отчет за 3 тримесечие, което НИКОГА не е хубав сигнал...
            Вярно е, че приходите и печалбите намаляха в последните години, заради голямата, често нелоялна конкуренция, но все пак тая акция си остава стабилна и суперподценена. Догодина ако раздадат по левче дивидент (напълно възможно) - дали тая цена ще бъде оправдана? Опитвам се да убедя ръководството, че е добре да има редовна дивидентна политика - дори по 25-30 ст годишно, нещо което няма да е проблем за компанията.
            Не си ли видял отчет? Аз мисля - имаше... или бе шестмесечният ли?

JaG - защото е твърде вероятно привилегированите да скочат, щом хората си вземат парите от облизвациите - защото нозина ще решат да си купят нови привилегии, за да си имат пак 12% доходност.

Коментар

• тука някой знае ли каква е причината таз артия да се срине толкова брутално за 1-2 години?
              Дава дивидент, отчита некви стабилни резултати... Какво се случва??? Импе?

Сега, не мога да намеря отчет за 3 тримесечие, което НИКОГА не е хубав сигнал...
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Баси - сума време опитвам да си купя едно малко пакетченце - никой не ми дава и постоянно ме надцакват.
                Импе за кога?

Коментар

• Който иска да тръгува с облигациите да побърза - утре е последния ден .

01-12-2016 - Прекратяване регистрацията на финансови инструменти

На основание чл. 37, ал. 2, т. 2 от част III Правила за допускане до търговия на Правилника за дейността на БФБ-София АД, считано от 05.12.2016 г. се прекратява регистрацията на емисия облигации, както следва:
                  - Емитент: София Комерс-Заложни къщи АД;
                  - Борсов код на емисията: 6SOB;
                  - ISIN код на емисията: BG2100021133;
                  - Основание за прекратяване: Падеж на емисията на 13.12.2016 г.;
                  - Последната дата за сключване на сделки с облигации от тази емисия на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на лихвено плащане и плащане на главница е 02.12.2016 г.

Коментар

• Баси - сума време опитвам да си купя едно малко пакетченце - никой не ми дава и постоянно ме надцакват.

Коментар

• Има ли отчет за Q3 или той не е задължителен вече? Влезнаха ли промените при които отчетите за 3месечията не са задължителни ?
                      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                        http://www.investor.bg/novini-i-anal...kyshti-228696/
                        Ето и кой натиска на привилегированите. Но аз се възползвах и си купих на тънко
                        Мисля, че бъркаш.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...kyshti-228696/
                          Ето и кой натиска на привилегированите. Но аз се възползвах и си купих на тънко
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

• Може би трябва да очакваме поредната врътка на наш гръб.

Коментар

• "Уважаеми господа,

На основание чл. 148б от ЗППЦК с настоящото бих желала да Ви уведомя за следната промяна в акционерния състав на Дружеството:
                              В резултат на сключен договор за покупко-продажба на акции „СОФИЯ КОМЕРС КРЕДИТ ГРУП“ АД, вписано в Търговския регистър с ЕИК 175302519, притежаващо 12,91 % от капитала на „СОФИЯ КОМЕРС – ЗАЛОЖНИ КЪЩИ“ АД, е прехвърлило притежавани от него акции, като към настоящия момент притежава 1,12 % от гласовете в Общото събрание и от капитала на Дружеството. Пламен Фердинанов Веселинов, притежаващ 0,29 % от капитала на Дружеството, е придобил 306 900 броя обикновени акции, като в резултат на придобиването към настоящия момент притежава 314 304 броя обикновени акции или 12,08 % от гласовете в Общото събрание и от капитала на „СОФИЯ КОМЕРС – ЗАЛОЖНИ КЪЩИ“ АД."

Има ли някъде инфо за сделката?

Този който е безпристрастен вижда безпределното , който е пристрастен вижда пределното - дао дъ дзин

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                                По различни причини може да е продал, нужда от кеш за алтернативна инвестиция, нещо друго, направил си е калкулацията и така е решил.

Печалбата е повече от достатъчна, за да покрие плащанията по привилегиите. Ти си вътрешар, научи ли дивидент по обикновените ще има ли или да чакаме в Коледната картичка информация?
                                Не зная за дивидент по. Ще видим, когато времето му дойде.

Коментар

Working...
                                X