If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1 - това е стандартно за всички емисии прив.акции
2- това е датата ,към която притежателите на акции ще получат права .
По нататък ще има период на търговия ,търг и записване - предполагам - около 45 дена .
Е, казвам какво ми направи впечатление. А за правата: всички притежатели на акции ли получават права, или трябва да се запишем че искаме права? Това не го разбрах. И друго: тези които имат облигации, получават ли права? Май не, но да попитам пак де
Две неща ми направиха впечатление:
1:.".... дори и да не бъде изплатен през изискуемата година, той е дължим на акционерите...". Още от сега ли се застраховат че може да не плащат редовно?
и 2: краткия срок за записване. Особено сега като следват празници. Срока като аз го разбирам е от 26.04 до 8.05. Не че е невъзможен, но мисля че нормалният срок е поне месец.
1 - това е стандартно за всички емисии прив.акции
2- това е датата ,към която притежателите на акции ще получат права .
По нататък ще има период на търговия ,търг и записване - предполагам - около 45 дена .
Две неща ми направиха впечатление:
1:.".... дори и да не бъде изплатен през изискуемата година, той е дължим на акционерите...". Още от сега ли се застраховат че може да не плащат редовно?
и 2: краткия срок за записване. Особено сега като следват празници. Срока като аз го разбирам е от 26.04 до 8.05. Не че е невъзможен, но мисля че нормалният срок е поне месец.
Да, така пише в обявлението. 1 110 000 са, 10к изпуснах по - долу, а като вземем предвид и обратно изкупените, може и да излезе сметката 2 за 1.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
С настоящото „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД (Дружеството) уведомява обществеността, че на 26.04.2016 г. Съветът на директорите прие решение съгласно чл. 36а, ал. 1 от Устава на дружеството за увеличаване на капитала на компанията чрез емитиране при условията на първично публично предлагане на нова емисия привилегировани акции при следните условия:
1.1. Издаване на нови 1 110 000 (един милион сто и десет хиляди) броя безналични, поименни, свободно прехвърляеми, привилегировани акции с право на глас, с номинална стойност 1.00 (един) лев всяка акция, и емисионна стойност 5.00 лв. (пет лева), като увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани и заплатени минимум 200 000 (двеста хиляди) привилегировани акции с емисионна стойност от 5.00 лв. (пет лева).
1.2. Привилегията по новоиздадените акции се изразява в правото на фиксиран дивидент в размер на 12% (дванадесет процента) на годишна база, за срок от 5 години. Дивидентът по привилегированата акция е кумулативен, т.е. дори и да не бъде изплатен през изискуемата година, той е дължим на акционерите, като на датата на конвертиране в обикновени акции Емитентът е длъжен да изплати всички кумулирани и неизплатени дивиденти.
1.3. Съгласно чл. 112б, ал. 2 от ЗППЦК право да участват в увеличението в капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 (седем) дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане по реда на чл. 92а от ЗППЦК. На следващия работен ден „Централен депозитар” АД открива сметки за права по смисъла на § 1, т. 3 от Допълнителните разпоредби на ЗППЦК на тези лица въз основа на книгата на акционерите на Дружеството. Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право. Срещу всеки 2 (две) права, акционерите или третите лица, придобили права, имат право да запишат 1 (една) акция от настоящата емисия с емисионна стойност 5 (пет) лева всяка. Всяко лице, притежател на права, може да запише най-малко една акция от настоящата емисия, и най-много такъв брой акции, равен на броя притежавани от него права разделен на 2 (две). При настоящото предлагане могат да бъдат записвани само цели акции. В случай, че издадените или придобити от едно лице права, не са кратни на 2 (две), броят акции, които притежателят има право да запише, се закръгля до по-малкото цяло число. Не се допуска записване на повече акции от предвидените в решението за увеличение на капитала. На основание чл. 192а, ал. 2 от ТЗ, ако новите акции не бъдат записани и изплатени изцяло, капиталът ще се увеличи само до размера на записаните и напълно изплатени акции, като се съобрази решението на Съвета на директорите по предходната точка относно успешното провеждане на увеличението.
1.4. Изготвянето на проспекта за първично публично предлагане на акции от увеличението на капитала в съответствие с действащото законодателство е възложено на ИП „Д.И.С.Л. Секюритийс“ АД.
1.5. ИП „Д.И.С.Л. Секюритийс“ АД - инвестиционен посредник с капитал отговарящ на чл. 8, ал. 2 от Закона за пазарите на финансови инструменти, е избрано и за инвестиционен посредник, който да обслужва увеличението на капитала.
Официално решение за увеличение на капитала: 1 100 000 нови привилегировани акции, емисионна стойност 5 лв., 12% дивидент, 5 годишни. Емисията ще е успешна при записване на поне 200 000 бр.
Официално решение за увеличение на капитала: 1 110 000 нови привилегировани акции, емисионна стойност 5 лв., 12% дивидент, 5 годишни. Емисията ще е успешна при записване на поне 200 000 бр.
към 3 ли отиде вече !?!?!?!
Импи, да си спомним какво беше казал Костолани - че 2+2 е 4 (+-1) - Перифразирах го. (мисля удачно)
Сега ни остава да се молoм да не вземе да стане 4 (+-2) !!!
Импето - на салаааам !!! - много народ подведе с хвалбите за Иренка- убавелка !
пп. Че убахка верно , ама си и пара потрошиха ората
Това за триците и маймуняците по тая позиция го слушам още от Седма година... ама жабоците за една декада си отгледаха три клона доволни маймуняци.
към 3 ли отиде вече !?!?!?!
Импи, да си спомним какво беше казал Костолани - че 2+2 е 4 (+-1) - Перифразирах го. (мисля удачно)
Сега ни остава да се молoм да не вземе да стане 4 (+-2) !!!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Падежирали,какво означава,че вече са преобразувани ли?
В момента привигилированите се превърнаха в обикновени акции на изключително сериозната цена от 3,40 и като прибавим 71 ст (дивидент) станаха направо 4,11
Коментар