Много си права 2009 год да уточня времето когато е била около 3+ лв..След това е започнала да се покачва и так. На да припомням ли, че след 2008 год. всички се сринаха като от небето и не бяха само те дето се обезцениха. Нека си спомним Хима, ПИБ, Зрънчо и други значителни компании.Да не изброяваме и други.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЯ: някой сторил нелошо лап-цап туканка днес: да.
Прецакано и Кацов - аз нападки срещу Златният Жабок слушам 10 години вече, докато се скъсвах от лапане на сосни дивидентченца.
Впрочем против нападките не съм - щото ако всички венцехвалеха мистър Жабок, акцията нямаше да е толкова сгодна, а аз искам до краят на годината да си взема още.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Я: някой сторил нелошо лап-цап туканка днес: да.
Прецакано и Кацов - аз нападки срещу Златният Жабок слушам 10 години вече, докато се скъсвах от лапане на сосни дивидентченца.
Впрочем против нападките не съм - щото ако всички венцехвалеха мистър Жабок, акцията нямаше да е толкова сгодна, а аз искам до краят на годината да си взема още.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Моля да бъда извинен ако съм прозвучал некоректно. Приемам забележката. Не седя на дивана до лаптопа. Искам да кажа, че приемам споделянето на съмнения , притеснения и всякаква информация касаеща дейността на компаниите. Ще споделя , че смятам ЗКСФК не за 100% сигурна компания , в смисъл цитираните по долу примери, но за сравнително добре стояща на пазара компания.В нейния сегмент. Намираща се от достатъчно дълго време и ... с надежда още доста време участие на пазара. Дали ще придобият нова верига не знам. Това е трудно и определено носи не само ползи но и рискове. В този специфичен "бизнес" отношенията клиент-търговец са много трудни. Въпреки това се надявам, а и желая на всички да имаме шанса и да се радваме на добра доходност по позицията. Са съжаление ликвидността е голям проблем...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнениеПървите ти две изречения са лишени от всякаква логика прочети ги пак
Форума е за това всеки да може да изразява мнение.
Не е толкова трудно да ги обиколиш - в София са 14.
Опитвам се да представя картината от друг ъгъл , не от холната гарнитура и лаптопа под ръка а от улицата и е нормално ако си купил акции на дадено дружество да се интересуваш от обектите му.
++++..)))))Last edited by precakanoto; 20.10.2016, 00:50.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
[QUOTE=Slavi.13;1060040370]Ти за какво си обикалял заложните къщи?! Те да не са туристическа дестинация?! Не знам от къде си толкоз информиран но това е най-голямата верига в БГ. Дали и колко са печеливши обектите им мисля, че затова има отчети и е напълно нормално да има и обкти на загуба и такива на печалба. За съжаление освен празни приказки тук нищо ново не се е коментирало/във форума де/ и то най-вече плюене.[/
Първите ти две изречения са лишени от всякаква логика прочети ги пак
Форума е за това всеки да може да изразява мнение.
Не е толкова трудно да ги обиколиш - в София са 14.
Опитвам се да представя картината от друг ъгъл , не от холната гарнитура и лаптопа под ръка а от улицата и е нормално ако си купил акции на дадено дружество да се интересуваш от обектите му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеТи за какво си обикалял заложните къщи?! Те да не са туристическа дестинация?! Не знам от къде си толкоз информиран но това е най-голямата верига в БГ. Дали и колко са печеливши обектите им мисля, че затова има отчети и е напълно нормално да има и обкти на загуба и такива на печалба. За съжаление освен празни приказки тук нищо ново не се е коментирало/във форума де/ и то най-вече плюене.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнениеА и двеста пъти ви казах -разходете се в няколко заложни къщи от софия комерс и преценете колко стока и за какви пари има там. Има обекти , който са чисто празни с по2-3 тел за по 20лв. Злато никакво за продажба.Освен ако много печелят от бързите кредити. Не знам заложните им къщи са едни от най слабите поне в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеКолко обекта/зал.къщи се водеше, че имат ?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
А и двеста пъти ви казах -разходете се в няколко заложни къщи от софия комерс и преценете колко стока и за какви пари има там. Има обекти , който са чисто празни с по2-3 тел за по 20лв. Злато никакво за продажба.Освен ако много печелят от бързите кредити. Не знам заложните им къщи са едни от най слабите поне в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеАми не знам... когато сериозно обмислях дали да се включа в новата облигация, се опитах да разсъждавам колко кеш трябва да се поддържа в 1 обект (заложна къща).
Не е ли логично да се пренасочват средства м/у къщите - примерно днес в къща "Х" още до обяд са заложени 10 телевизора за по 500 лв.... и се звънка до къща "Y" от другата страна на квартала да пратят малко пари, щото при тях няма 10 телевизора днес....
А изобщо колко често ще има ситуация със заложени 10 телевизора до обяд....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДружеството не е виновно за туй, че някой сулю продава на 3.48 кинта акция, дето носи по 1 кинт дивидент. Да - реално - малко акции в обръщение са, но все пак голяма част от инвестиционната общност необяснимо и прекомерно недоверие изпитват и демонстрират към Жабокът... а това си е ного читава компания...и щедра, щедра...! Имам и обикновени и облигации, но някои неща които се случиха и се случват не ми харесват и не мога да ги разбера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеЗа съжаление си много прав. Само да си спомним преди трансформацията от привилегии на обикновени, къде отиде цената надолуМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеЗнаеш ли, аз също се чудя това, но ако обърнеш внимание и при предишните емисии акции и облигации също си имаха достатъчно кеш.
Не е ли логично да се пренасочват средства м/у къщите - примерно днес в къща "Х" още до обяд са заложени 10 телевизора за по 500 лв.... и се звънка до къща "Y" от другата страна на квартала да пратят малко пари, щото при тях няма 10 телевизора днес....
А изобщо колко често ще има ситуация със заложени 10 телевизора до обяд....
Коментар
Коментар