If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напълно съм съгласен, че едва ли ще има някой от записалите от новата който да продава под номинал.Акциите които се записаха са доста малко и са в неголям брой участници които едва ли ще решат да ги продават толкова бързо. Не виждам основания за "сгромолясване" но не знам , дано не се случи.Винаги има и обстоятелства които са непредвидими.Успех на всички.
Предната емисия бе регламентирано: пръвата година 40 стотинки, следващите години: по 75 стотинки.
Емисия скоро търгува: супер това е - да.
Не вярвам да се търгува реално императоре! - Да, ще я има с котировки, но очаквам, че тези които я имат ще се стискат и първоначално няма да я продават под емисионна цена (ако не се сгромоляса по някое време). От друга страна, тези които искат да я купят, няма да дадат емисионната, защото ако искаха, щяха досега да са го направили а видяхме, че увеличението едва успя да се осъществи изобщо. Т.е. най-вероятно разкрачени оферти без търговия и дотам. Безинтересно и безидейно се очертава според мен, като уточняваме, че не е препоръка
Имам достатъчно от обикновените и съм ходил на достатъчно ОС, за да съм от набутаните, ако така се определяме. Ще си говорим пак след време, нямам проблем с това.
На последното ОС преди конвертирането на предните привилегии, импето спомена за дивидент пропорционален на периода от началото на годината до конвертирането, няма да коментирам отговора. Според основните акционери всичко е пито-платено
Предната емисия бе регламентирано: пръвата година 40 стотинки, следващите години: по 75 стотинки.
Емисия скоро търгува: супер това е - да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
В БФБ-София АД е постъпило заявление за допускане на емисия привилегировани акции до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции „Standard”, както следва:
- Емитент: София Комерс-Заложни къщи АД-София;
- ISIN код на емисията: BG1200002167;
- Размер на емисията: 201 154 лв.;
- Номинална стойност на една акция: 1 /един/ лев;
- Присвоен борсов код: 6SOP;
Проспектът може да бъде намерен на уеб страницата на Борсата"
Айде, емисията вече е записана и на борсата. Вероятно до 3 дни ще може и да се търгува. Който не я харесва може да продава, който я харесва може да купува, кибиците може да гледат сеир. Въобще забавление ще има за всички
предполагам, че не си от НАБУТАНИТЕ с новите привилегировани щом знаеш колко ще е дивидента за целия период? Значи си ОК. Може ли да не съм съгласен с теб за размера на целия дивидент и да ти предложа да сме живи и здрави и да си говорим/пишем след пет години?!
Имам достатъчно от обикновените и съм ходил на достатъчно ОС, за да съм от набутаните, ако така се определяме. Ще си говорим пак след време, нямам проблем с това.
На последното ОС преди конвертирането на предните привилегии, импето спомена за дивидент пропорционален на периода от началото на годината до конвертирането, няма да коментирам отговора. Според основните акционери всичко е пито-платено
Колега, айде малко по-сериозно. Виж предната привилегия и пак ги сметни нещата. Предната беше със срок 10 години, но реално дивидента е за 9 и половина. Тази емисия ще е по същия начин. Общия дивидент за целия период ще е периода от тази година + още четири т.е. гарантирания дивидент ще е под 3лв, на 100% мога да ти го кажа от сега.
Не исках да отговарям преди колегата , но това което казваш не е вярно .
В проспекта си пише -
"Дължимият гарантиран дивидент за годината, в която привилегированите акции се конвертират в обикновени акции, се определя пропорционално на изминалия брой календарни дни от началото на съответната година до датата на конвертиране на привилегированите акции в обикновени."
Но иначе е интересен въпроса - защо не е предвиден дивидент по предната емисия до момента на конвертиране, както направиха Химимпорт ?
Колега, айде малко по-сериозно. Виж предната привилегия и пак ги сметни нещата. Предната беше със срок 10 години, но реално дивидента е за 9 и половина. Тази емисия ще е по същия начин. Общия дивидент за целия период ще е периода от тази година + още четири т.е. гарантирания дивидент ще е под 3лв, на 100% мога да ти го кажа от сега.
предполагам, че не си от НАБУТАНИТЕ с новите привилегировани щом знаеш колко ще е дивидента за целия период? Значи си ОК. Може ли да не съм съгласен с теб за размера на целия дивидент и да ти предложа да сме живи и здрави и да си говорим/пишем след пет години?!
И къде точно те стяга чепикът като не си записал и една акция?! Колко е ГОДИШНИЯТ ГАРАНТИРАН ДИВИДЕНТ?! 12%! Значи прсто плащанията ще са разделени за календарните години! Или за тази година за 5 месеца от 12%. Догодина за цялата 12% и и така до 5 тата...когато на датата когато станат обикновенни ще се плати останалата част от 12% годишните дивиденти! Не разбирам хора които спамят тук с неясна цел...или просто да се намират на работа и да дразнят.Аз съм записал и съм приел риска, който според мен не е по-голям от този в ПИБ или някоя друга компания на БФБ. Лично мнение. Като нямате какво да напишите не пишете полуистини. Дивидента е 12% годишно или 1% месечни или 7% за седем месеца или бля бля бля. Успех на всички и на теб!
Коментар