IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• София Комерс-Заложни къщи АД-София
    Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
    15:38
    УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
    На 02.10.2023 г. съгласно вписване № 20231002174759 по електронното дело на Дружеството в Търговския регистър бе вписана промяна в размера на капитала, като същият бе намален чрез обезсилване на 556 492 собствени акции на Дружеството, представляващи 5,86 % от регистрирания капитал. Към настоящия момент вписаният капитал на „СОФИЯ КОМЕРС – ЗАЛОЖНИ КЪЩИ“ АД е в размер на 8 937 384 лева, разпределен в 8 937 384 акции с номинална стойност 1 (един) лев всяка.

Коментар

• Супер!

Коментар

• Печалба за годината
        2023 2022
        2 022 1 488

Машина за пари ! Златния жабок работи на пълни обороти !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
          Тук много сериозни кюфтета хвърчат днес !
          Да, много хубаво си излезна някой без да рути цената. А други сопред мен си реинвестираха дивидента. Не ми изглеждаше да са уговорени сделки.

Коментар

• Тук много сериозни кюфтета хвърчат днес !

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              И аз имам поръчка “купува”
              Премести я доста по-надолу,няма смисъл да се набутваш

Коментар

• Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение

Всички пирамиди плащат дивиденти до някое време... имаше една ..."Югоагент" 1994г. Съвсем истински магазини имаше, пълни с техника... ако не помните или сте били малки, прочетете какво се случи ... Ако си мислите, че сега, 30години по-късно, държавните институции гарантират нещо, си спомнете за КТБ, която хем банка беше, 100 пъти по-строго регулирана и пак се оказа с фалшиви активи, 80% някъде.Тотално източена отвътре.
                И аз имам поръчка “купува”

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение

Явно не му отърва да говори за такива работи
                  Всички пирамиди плащат дивиденти до някое време... имаше една ..."Югоагент" 1994г. Съвсем истински магазини имаше, пълни с техника... ако не помните или сте били малки, прочетете какво се случи ... Ако си мислите, че сега, 30години по-късно, държавните институции гарантират нещо, си спомнете за КТБ, която хем банка беше, 100 пъти по-строго регулирана и пак се оказа с фалшиви активи, 80% някъде.Тотално източена отвътре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Интересно мнение колега ! А нещо за печалбите и изплащаните дивиденти няма ли да кажеш ?
                    Явно не му отърва да говори за такива работи

Коментар

• Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
                      Изглежда коментиращите тук не са запознати с дейността на дружеството, а правят сметките академично(по учебник) . С риск да ви разочаровам, погледнете размера на фирмата майка преди 15г и ще видите, че няма ръст на компанията. Ако си направите труда да видите през годините къде и какви обекти е имала фирмата, ще видите, че те осезаемо намаляват.Все още се рекламират обекти в разни градове, без те фактически да съществуват или ако ги има, са фасада на бизнес само. Буквално изтърбушени, без реални активи обекти. Фирмата майка е била силна някога в бранша си - преди над 20години,но днес няма нищо общо със "славните" си години. Гръбнака на фирмата, нейните стари кадри отдавна ги няма - или са напуснали, пенсионирани или бачкат в конкуренцията или самите те са си основали конкурентни фирми. Дори човека изградил бизнеса го е предал отдавна на дъщеря си и си порка от обяд винце за 200лв бутилката. Посетете който и да е обект на фирмата, после го сравнете с някой друг, близък до вас, във вашия град на която и да е друга фирма. Проблема им въобще не е капитала, а цялостната организация и мениджмънт. Не мисля, че срещу записания капитал, стоят дори половината физически активи - оценката на активите им е силно раздута(например телефон, взет в обезпечение 2015г за 200лв. и не продаден, се води по баланс на тази стойност, а той струва кръгла нула вече). Дотук обсъждах фирмата майка. Колкото до новото дружество... бас държа , че положението ще е същото или даже по-зле.То не е нова схема, те си имаха подобна фирма за ипотечно кредитиране през годините, пълна с кофти активи.Сега просто ще рефинансират болуците с пари на балъците. Иначе конкурентни компании в България има над 1000 - небанкови финансови интитуции. С доста повече пари и икономия от мащаба. Има регистър към БНБ за който се интересува. Пазар за ипотеки с 4%-5% месечна лихва, след 2014г фактически няма, защото банките дават на Сульо и Пульо пари, дори без ипотека. Имам познати, кифли, които получиха десетки хиляди потребителски кредити... дори без платени осигуровки, без имущество, без поръчители... и си купиха S класи и джипове.(Кредита е кеш, не е обвързан с автомобила, не е лизинг). Ако банките ограничат кредитирането и имотния пазар спече, ще има ниша за раздаване на заеми, но пък тогава обезпеченията няма да са ликвидни, както беше в края на 90те. Разбира се, който не рискува, не печели, аз само светвам червена лампичка да сте по-внимателни.
                      Интересно мнение колега ! А нещо за печалбите и изплащаните дивиденти няма ли да кажеш ?

Коментар

• Изглежда коментиращите тук не са запознати с дейността на дружеството, а правят сметките академично(по учебник) . С риск да ви разочаровам, погледнете размера на фирмата майка преди 15г и ще видите, че няма ръст на компанията. Ако си направите труда да видите през годините къде и какви обекти е имала фирмата, ще видите, че те осезаемо намаляват.Все още се рекламират обекти в разни градове, без те фактически да съществуват или ако ги има, са фасада на бизнес само. Буквално изтърбушени, без реални активи обекти. Фирмата майка е била силна някога в бранша си - преди над 20години,но днес няма нищо общо със "славните" си години. Гръбнака на фирмата, нейните стари кадри отдавна ги няма - или са напуснали, пенсионирани или бачкат в конкуренцията или самите те са си основали конкурентни фирми. Дори човека изградил бизнеса го е предал отдавна на дъщеря си и си порка от обяд винце за 200лв бутилката. Посетете който и да е обект на фирмата, после го сравнете с някой друг, близък до вас, във вашия град на която и да е друга фирма. Проблема им въобще не е капитала, а цялостната организация и мениджмънт. Не мисля, че срещу записания капитал, стоят дори половината физически активи - оценката на активите им е силно раздута(например телефон, взет в обезпечение 2015г за 200лв. и не продаден, се води по баланс на тази стойност, а той струва кръгла нула вече). Дотук обсъждах фирмата майка. Колкото до новото дружество... бас държа , че положението ще е същото или даже по-зле.То не е нова схема, те си имаха подобна фирма за ипотечно кредитиране през годините, пълна с кофти активи.Сега просто ще рефинансират болуците с пари на балъците. Иначе конкурентни компании в България има над 1000 - небанкови финансови интитуции. С доста повече пари и икономия от мащаба. Има регистър към БНБ за който се интересува. Пазар за ипотеки с 4%-5% месечна лихва, след 2014г фактически няма, защото банките дават на Сульо и Пульо пари, дори без ипотека. Имам познати, кифли, които получиха десетки хиляди потребителски кредити... дори без платени осигуровки, без имущество, без поръчители... и си купиха S класи и джипове.(Кредита е кеш, не е обвързан с автомобила, не е лизинг). Ако банките ограничат кредитирането и имотния пазар спече, ще има ниша за раздаване на заеми, но пък тогава обезпеченията няма да са ликвидни, както беше в края на 90те. Разбира се, който не рискува, не печели, аз само светвам червена лампичка да сте по-внимателни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                          Ще опъна акордеона довечера
                          Май пак трябва да се разпъва ! Жабчето работи на пълни обороти !

Коментар

• Ще опъна акордеона довечера

Коментар

• И тук са ни зарадвали с дивидент днес !

Коментар

• Днес: (търсене по компания IPS1 - ИпоТех Софком АД)
                                Сделки: 103
                                Обем (брой лотове): 801 706
                                Средна цена на лот: 3.000
                                Обем лева: 2 405 118.00

Коментар

Working...
                                X