IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение

Всъщност днес говорих с Елана и от там потвърдиха, че има само транш по обикновените. Утре ще звънна на ДВИ-то. А иначе нали и обикновените и привилегированите дават дивидент, ако са купени до 14 дни...?
    Свързах се с когото трябва, проверихме. Оказва се, че парите са били преведени, но не съм бил информиран от посредника поради някаква причина и очевидно не съм забелязал заради волатилността по позициите ми по това време. Както и да е, доволен съм
    Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Провери си отново. Аз получил на 23.06 по простите Жабоци и на 30.06. по привилегированите.

Ако не си - свържи се с посредникът. Ако не пъкнали и при него - свържи се с ДВИ-то на Жабокът - или с Ирен.

Ето - виждате ли защо е темата за Дивидентите, която измислих? Именно за такива случаи.
      Всъщност днес говорих с Елана и от там потвърдиха, че има само транш по обикновените. Утре ще звънна на ДВИ-то. А иначе нали и обикновените и привилегированите дават дивидент, ако са купени до 14 дни...?

Коментар

Странно, аз съм получил само по обикновените...
        Провери си отново. Аз получил на 23.06 по простите Жабоци и на 30.06. по привилегированите.

Ако не си - свържи се с посредникът. Ако не пъкнали и при него - свържи се с ДВИ-то на Жабокът - или с Ирен.

Ето - виждате ли защо е темата за Дивидентите, която измислих? Именно за такива случаи.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Че той пъкна още преди отдавна
          Странно, аз съм получил само по обикновените...

Коментар

Дивидент по привилегиите получавали ли сте? Има ли инфо кога да го очакваме?
            Че той пъкна още преди отдавна

Коментар

• Дивидент по привилегиите получавали ли сте? Има ли инфо кога да го очакваме?

Коментар

• Да си призная аз съм фен на компанията и имам привилегии но смятам да се поогледам и ако мога на сгода да прибера и още малко.

Коментар

Не е задължително да е лошо, може да е хубаво...Надявам се, имам от привилегиите. Иначе и от обикновените имаше търговия. Не само някой продава, а и някой купува...
                  Още няма пъкнал отчет нито в жабешкият сайт, нито в x3news. Ама те дивидентът за привилегиите за догодина са го заработили - като гледам още от 1 януарий до 8 февруарий напримерно.

Коментар

Какво - ъпдейт? Според теб какво може да пише в отчетът, та привилегированата акция да пада тъй? Просто някой разпродаде бръзо малък обем - това е всичко. Или мислиш, че добре печелещият Жабок изведнъж така се е сринал откъм приходи и печалба, че няма да има пари да плаща гарантираният дивидент, равен на около например 138 Б годишно? - Това е абсурдно.
                    Не е задължително да е лошо, може да е хубаво...Надявам се, имам от привилегиите. Иначе и от обикновените имаше търговия. Не само някой продава, а и някой купува...

Коментар

Тук някакъв ъпдейт май ще има... Или първите хора, които са видели отчетите...
                      Какво - ъпдейт? Според теб какво може да пише в отчетът, та привилегированата акция да пада тъй? Просто някой разпродаде бръзо малък обем - това е всичко. Или мислиш, че добре печелещият Жабок изведнъж така се е сринал откъм приходи и печалба, че няма да има пари да плаща гарантираният дивидент, равен на около например 138 Б годишно? - Това е абсурдно.

Който се нагувичи вчера с 300 броя, осигури си дивидентна доходност в размер на 12.53% и то СЛЕД данъчното очесване. Това ако не е сгода - не зная какво е !!!
                      Last edited by Императорът; 13.07.2017, 13:17. Причина: Сгодно нагувичване.

Коментар

• Тук някакъв ъпдейт май ще има... Или първите хора, които са видели отчетите...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Еееее, заложните къщи няма да влязат в Софикс в нашите животи, спокойно. Така че това грам не ни интересува, иначе знам за новите правила, но се следят съвсем различни компании, та даже според мен при някои се напъват изкуствено.
                          аз въобще не съм си помислял за софикс, просто видях че има данни от тестовете и за 6SOA съответно знаех че има маркет мейкър,
                          даже сега проверих какви са условията при маркетмейкъра:
                          " Максимален размер на отклонението в процент между цените на котировката „купува” и на котировката „продава” (спред): 5 %;
                          - Минимална стойност на котировката в парично изражение към момента на въвеждането й: 2 500 лв.;"
                          въпреки маркет мейкъра се оказва, че има моменти в които с поръчка 10 000лв мърдаш цената с 29% , както и да е.....
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

нали въведоха нови правила за изчисляване на софикс и едно от тях е тест на спреда в дълбочина
                            има за почти всички акции данни
                            в тази новина е по-ясно обяснено http://www.investor.bg/novini-i-anal...rodava-242401/
                            Еееее, заложните къщи няма да влязат в Софикс в нашите животи, спокойно. Така че това грам не ни интересува, иначе знам за новите правила, но се следят съвсем различни компании, та даже според мен при някои се напъват изкуствено.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Какво искаш да кажеш, каква е целта на тази таблица?
                              нали въведоха нови правила за изчисляване на софикс и едно от тях е тест на спреда в дълбочина
                              има за почти всички акции данни
                              в тази новина е по-ясно обяснено http://www.investor.bg/novini-i-anal...rodava-242401/
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                [ATTACH=CONFIG]temp_8949_1499365094485_205[/ATTACH]
                                той теста е в дълбочина първата редица е за виртуална поръчка 10 000лв
                                извинявам се ама не мога да кача скрееншот
                                от тук може да изтеглиш файла
                                http://rss.bse-sofia.bg/?page=Vwap&action=info
                                http://rss.bse-sofia.bg/download/spread.xls
                                Какво искаш да кажеш, каква е целта на тази таблица?
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X