IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Impeto
    След 100 години никой няма да помни, че Теслата е съществувала.
    Ех, че си гадател Импе!? Но не си прав в случая, Теслите ще останат така или иначе по книгите ако ги няма, а от жабока какво ще остане !?!? Мен ме съмнява, че ако така я карат по инерция с постоянно увеличение на заплатите в степен на времето ... незнам какво ще остане за деведент след 2-3 г, а камо ли за 10? Все повече хора видно споделят разочарованието си от развитието при жабешките отчети, а като упорстваш и то с неудачни сравнения, само затвърждаваш пристрастието си и желанието да спреш негативната вълна, но забележи, че от тебе зависи почти никак спрямо тежестта на цифрите в отчета, нале )))))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Според мен след 100 години за теслата ще се говорят същите неща, както за модел "Т" на Форд. Най-вероятно ще влезне и доста учебници.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Сравнението ти с Мъск меко казано го намирам за неудачно. Обзалагам се, че и след 100 години Тесла ще е могъща, но за тук се съмнявам. Човекът е новатор, направи революция в най-консервативния бизнес. Такива хора са единици на цели поколения.

П.П. Имам малко акции тук!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
          2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
          разходи за данъци 322 000 350 000 343 000 272 000 221 000 116 000 93 000 103 000 136 000
          разходи за персонал 935 000 1 215 000 1 613 000 3 013 000 3 362 000 2 972 000 3 021 000 2 628 000 2 923 000
          брой заложни къщи 152 158 163 163 156 151 150 > 120 > 110
          разходи за наеми на офиси 202 000 300 000 348 000 380 000 389 000 365 000 373 000 308 000 271 000
          брой служители > 220 > 200 > 200 > 150 > 150
          възнаграждения на СД 10 200 19 000 38 727 60 800 58 395 58 395 535 000 670 000 597 000
          Хмм .....интересна статистика,браво!

Коментар

• 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
            разходи за данъци 322 000 350 000 343 000 272 000 221 000 116 000 93 000 103 000 136 000
            разходи за персонал 935 000 1 215 000 1 613 000 3 013 000 3 362 000 2 972 000 3 021 000 2 628 000 2 923 000
            брой заложни къщи 152 158 163 163 156 151 150 > 120 > 110
            разходи за наеми на офиси 202 000 300 000 348 000 380 000 389 000 365 000 373 000 308 000 271 000
            брой служители > 220 > 200 > 200 > 150 > 150
            възнаграждения на СД 10 200 19 000 38 727 60 800 58 395 58 395 535 000 670 000 597 000

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

5. Нека направим сравнение с някои "могъщи" компании. Наскоро "безкористният мечтател" Мъск си забърса 1 МБ бонусченце от Tesla, хем при положение, че Tеслата досега не е била нито едно тримесечие на печалба и не е платила нито цент на акционерите си. Това не попречи акцията да отиде на около например над 350 зеленички.

Това е дивидентаджийска акция. Както виждаме - за полугодието дивидентът за догодина вече е заработен. Мене напълно ме устройва двете емисии акции да стоят на тия цени и да разпределят четвърт кинт по простите и 60 стинки по привилегиите... а привилегиите като станат непривилегии, все така по 25 стинки.
              Дивидентна доходност около 6.5% съвсем ме устройва.
              Лошото Импе е, че ако/ когато печалбите паднат те едва ли ще си намалят бонусчетата и заплатите. Ако ходих на ОСА-та със сигурност щях да повдигна този въпрос! Добре работят, ама все някакви селски тарикатлъци правят да прецакат миноритарчетата. Дотолкова ги тънят тези сметчици, че миналата година си навредиха на самите себе си без да го разберат дори.

Сравнението ти с Мъск меко казано го намирам за неудачно. Обзалагам се, че и след 100 години Тесла ще е могъща, но за тук се съмнявам. Човекът е новатор, направи революция в най-консервативния бизнес. Такива хора са единици на цели поколения.

П.П. Имам малко акции тук!
              Last edited by 15%; 26.07.2017, 21:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Че е кофти и нагло това със заплатите е ясно и не го оборвам. Само че има и 4 хубави неща:
                1. печалбата за 1/2 от годината е 30 стотинки при да кажем цена от 3,70-3,80 лв с вкл. привилегии, а това не е сезонен бизнес.
                2. приходите от такси и лихви растат при исторически най-ниски лихви в Бг.
                3. отпуснатите кредити не намаляват, въпреки крайно неблагоприятната среда
                4. до момента разликата на разходите спрямо 2016 г. е малко над 400К мисля. Приблизително същата е била и през Q1, което означава, че са взимали каквото са взимали през Q1.

дано не се замозабравят с тея заплати. Импе, скръцни им със зъбки на тез мискини

5. Нека направим сравнение с някои "могъщи" компании. Наскоро "безкористният мечтател" Мъск си забърса 1 МБ бонусченце от Tesla, хем при положение, че Tеслата досега не е била нито едно тримесечие на печалба и не е платила нито цент на акционерите си. Това не попречи акцията да отиде на около например над 350 зеленички.

Това е дивидентаджийска акция. Както виждаме - за полугодието дивидентът за догодина вече е заработен. Мене напълно ме устройва двете емисии акции да стоят на тия цени и да разпределят четвърт кинт по простите и 60 стинки по привилегиите... а привилегиите като станат непривилегии, все така по 25 стинки.
                Дивидентна доходност около 6.5% съвсем ме устройва.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Че е кофти и нагло това със заплатите е ясно и не го оборвам. Само че има и 4 хубави неща:
                  1. печалбата за 1/2 от годината е 30 стотинки при да кажем цена от 3,70-3,80 лв с вкл. привилегии, а това не е сезонен бизнес.
                  2. приходите от такси и лихви растат при исторически най-ниски лихви в Бг.
                  3. отпуснатите кредити не намаляват, въпреки крайно неблагоприятната среда
                  4. до момента разликата на разходите спрямо 2016 г. е малко над 400К мисля. Приблизително същата е била и през Q1, което означава, че са взимали каквото са взимали през Q1.

дано не се замозабравят с тея заплати. Импе, скръцни им със зъбки на тез мискини

Коментар

• Първоначално изпратено от Tony'75
                    Здравей, не съм искал да обидя никой и аз съм бил акционер тук, но развитието на компанията не ми хареса и излязох. Точенето се увеличава. ..Семейството не е ли Вачеви(като неакционер те питам). Аз на яхта не съм се возил, но не смятам че е нормално да раздаваш близо 2/3 печалбата за бонуси и заплати. Поздрави и успех!
                    То добре че си излязъл, но как си влязъл изобщо )) може би влиянието на импето!?!?))) Интересно импето как ще си оправдае почти двойния спад в печалбата спрямо преди ))))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

То хубаво всичко това, което казваш, ама не мислиш ли, че е прекалено,не прекалено а нагло разходите за възнаграждения да са скочили двойно ? Печалбата ли е скочила двойно или може би има висока инфлация, че са си индексирали заплатите а ?
                      На 100% съгласен но нали виждаш, че и на тези дето печалбите им в небесата не се сещат за дребните акционери...това е БГ все пак да не го забравяме.

Коментар

• Ами в този бизнес кредитите не са големи.Рядко надхвърлят 1000 лв..Не съм им служител , а само акционер и не знам как и защо са вдигнали двойно разходите за заплати и бонуси.... Честно казано се надявам да бъдат достатъчно коректни към акционерите. Според мен може би има и по-обикновено обяснение на това което ни вади толкова очите на според мен има може да са искали да су купят нещо ....не знам. За мен това е бизнес който го е имало още преди да има държава и ще го има още много години. Успех на всички ни тук и късмет!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Здравей, не съм искал да обидя никой и аз съм бил акционер тук, но развитието на компанията не ми хареса и излязох. Точенето се увеличава. ..Семейството не е ли Вачеви(като неакционер те питам). Аз на яхта не съм се возил, но не смятам че е нормално да раздаваш близо 2/3 печалбата за бонуси и заплати. Поздрави и успех!
                          само спекулирам, но има ли шанс с по-големите разходи за заплати да се опитват да прикрият загуби от отпуснатите кредити, които в последствие няма да им позволят да взимат бонуси и затова сега газ докато може?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                            Вижте съгласен съм, че сигурно възнагражденията са им големи но не виждам нещо а е коренно различно от всички останали мажоритари?! Или греша?! Някой от другите маоритари да е с нещо по-добър към дребните?! НЕ! Да тук няма капиталов ръст за момента, но никога е нямало проблем с дивидентите и облигациите вече 11 години. Още нещо лятото не е сезона на този бизнес. Най-силни са септември-декември. И последно не се опитвам да ги защитавам или нещо такова НО не мисля, че от многото компании тук тази е с нещо по-различна освен с дивидента и специфичния си бизнес. Може би и с толкова много зложелатели
                            То хубаво всичко това, което казваш, ама не мислиш ли, че е прекалено,не прекалено а нагло разходите за възнаграждения да са скочили двойно ? Печалбата ли е скочила двойно или може би има висока инфлация, че са си индексирали заплатите а ?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Здравей, не съм искал да обидя никой и аз съм бил акционер тук, но развитието на компанията не михареса и излязох. Точенето се увеличава. ..Цемейството не е ли Вачеви(като неакционер те питам). Аз на яхта не съм се возил, но не смятам че е нормално да раздаваш близо 2/3 печалбата за бонуси и заплати. Поздрави и успех!
                              Благодаря и на теб успех.Не казвам, че не си прав .

Коментар

• Вижте съгласен съм, че сигурно възнагражденията са им големи но не виждам нещо а е коренно различно от всички останали мажоритари?! Или греша?! Някой от другите маоритари да е с нещо по-добър към дребните?! НЕ! Да тук няма капиталов ръст за момента, но никога е нямало проблем с дивидентите и облигациите вече 11 години. Още нещо лятото не е сезона на този бизнес. Най-силни са септември-декември. И последно не се опитвам да ги защитавам или нещо такова НО не мисля, че от многото компании тук тази е с нещо по-различна освен с дивидента и специфичния си бизнес. Може би и с толкова много зложелатели

Коментар

Working...
                                X