IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

При мен са пристигнали както следва:

6SOA - 23.06
    6SOP - 30.06
    Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение

Можеш ли да ми кажеш някаква дата. Не мога да го намяря този дивидент в банкирането.
      При мен са пристигнали както следва:

6SOA - 23.06
      6SOP - 30.06
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Изплатени са и двата дивидента отдавна.
        Можеш ли да ми кажеш някаква дата. Не мога да го намяря този дивидент в банкирането.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
          Здравейте,
          Знаете ли кога ще бъде изплатен дивидента на 6SOP?
          Изплатени са и двата дивидента отдавна.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Здравейте,
            Знаете ли кога ще бъде изплатен дивидента на 6SOP?

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
              де го тоз ММ аз от 1 месец не мога продам некви малко акции на най ниската цена :Д най-добрата купува е за 200 лв, най-ного ме опари с комисиона...
              Пробвай пак, мисля че е този с по 800 акции оферти! Преди няколко дни му продаваха и след като му изпълнят офертата слага нова с 800 бройки!

Коментар

• де го тоз ММ аз от 1 месец не мога продам некви малко акции на най ниската цена :Д най-добрата купува е за 200 лв, най-ного ме опари с комисиона...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

да бе тихо стояло, не би срам събрало!
                  обръщам внимание, че всичките оферти купува, за тази безценна компания са на стойност 6-7хил.лв. общо!
                  Не знам дали горното няма да важи и за теб, имайки предвид, че акциите на "безценната компания" си имат официален маркет-мейкър.

Това означава, че в рамките на седем часовата борсова сесия минималната ликвидност (под формата на котировки "купува"), която се гарантира е ... 210 хил. лв.!

Информирайте се, колеги, и не бъдете предимно чукча-писатели.

Коментар

• По-долу отговорих на туй. За да се правят експанзии и да се купуват действащи заложни къщи и цели вериги, трябва да има икономически смисъл, ама не теоретически и общо казано, но като чисто финансови измерения на закупуването. Ако печалбата на заложната къща Х, която е потенциален обект за - и се водят преговори - е около например 28 Б на година, а собственикът и е "склонен" да я продаде, ама срещу 480 Б - и отказва да намали цената - какво - жабешките господари да я купят ли - и да чакат 17-20 години да си избие парите - само и само за да изпълнят декларираните намерения?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                      ... същата статистика за 10 год. назад, или от ИПО-та на 10-те ТОП компании на БФБ да видим кво става там...
                      Така е, макар че има изключения. Какво ще кажеш за:
                      ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА
                      XXVII. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВЕРОЯТНОТО БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ НА ДРУЖЕСТВОТО
                      През 2013 год. (стр. 24): Очаква се сериозна международна експанзия на дружеството в съседните ни държави.
                      През 2014 год. (стр. 26): Ще се откриват нови обекти. Очаква се сериозна международна експанзия на дружеството в съседните ни държави.
                      През 2015 год. (стр. 24): Ще се работи по посока закупуване на съществуващи конкурентни вериги, за да бъдат инвестирани набраните от облигационната емисия средства. Ще се закупуват нови обекти. Очаква се сериозна международна експанзия на дружеството в съседните ни държави.
                      През 2016 год. (стр. 33): Ще се закупуват нови обекти. Очаква се сериозна международна експанзия на дружеството в съседните ни държави.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
                        Импе, изразът е "... по-мъдър...", което е сравнителна степен - нещо спрямо друго такова. Като е посочен и времеви интервал за сравнение (отправна точка). Това не е абсолютна категория. Бих желал "да не ми слагаш думи в устата"!!! Вадиш думи от контекста!!! (не е нито Вълков, нито Вълчев, а Куртчиев)
                        Хубаво, може и да е относително по-мъдър, ама още не е станал нито Протагор, нито Хегел, нито Попър тоя пазар.

Ти сам си се кръстил "вук", бе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          ...Репликата до голяма степен е и към Вълков, който мисли, че нещо като "мъдър" пазар съществува на света... От тая гледна точка да се говори за "мъдър" или "справедлив" пазар е малко странно и наивно...
                          Импе, изразът е "... по-мъдър...", което е сравнителна степен - нещо спрямо друго такова. Като е посочен и времеви интервал за сравнение (отправна точка). Това не е абсолютна категория. Бих желал "да не ми слагаш думи в устата"!!! Вадиш думи от контекста!!! (не е нито Вълков, нито Вълчев, а Куртчиев)
                          Last edited by wolf_15; 17.08.2017, 23:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Абе Императоре, то и жълтичкото "колче" добре е нарастнало след 2014 г. Добри са тия, възхищавам им се! Добре че излязох от тук навреме през 2013 г.
                            И мен жлътото колче ми боде очите... само дето в една "световна" компания, дето някой я хвалеше по-надолулу, не само че жлътото колче е ного по-голямо, ами и черното въобще отсъства... и пак някакви нозина хора по света дават над 350 зеленички за акция.

Репликата до голяма степен е и към Вълков, който мисли, че нещо като "мъдър" пазар съществува на света.

Тони - ликвидност на БФБ по принцип НЯМА. От гледна точка на истинските пазари - разлика между Жабокът и нашите общи компании надали може да се забележи. Около по-миналата година най-най-ликвидната акция на БФБ бе Атерата... с оборот за цяла година по-малък от оборотът с акциите на Allianz за четири часа. От тая гледна точка да се говори за "мъдър" или "справедлив" пазар е малко странно и наивно - пазар на който всеки с 8 Б може да набалончи или да срине която си ще компания.
                            Last edited by Императорът; 17.08.2017, 22:57. Причина: Ликвидност.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Трай си сега,ти не я разбираш тази стратегия.Няма значение капиталовата загуба,важно е да има дивидент.
                              Явно не разбираш, че капиталова печалба или загуба се изчислява при продажба - и че това изчисление няма никакъв смисъл, ако игнорираш дивидентите.
                              Аз съм акционер в компанията откак пъкна на борсата като публична. Значи от най-първите си акции съм взел 7 лв дивидент... защото съм допълвал още 3-4 години след това.

Аре обясни ми как точно съм на "загуба".
                              Last edited by Императорът; 18.08.2017, 01:34. Причина: Техническа грешка.

Коментар

• Ми що си чешеш езика като си излязла 2013 год. тук? Спасяваш будалите дето сме се набутали ли?! Брех 2013 гоод. излязла, 2017 се регистрирала и решила да спасява, че те до 2016 г. раздаваха корав дивидент и акциите бяха доста с по-високи цени?! Нейсе. Благодаря за загрижеността, ама тук един беше хубаво написал по форума..."то хубаво капиталов ръст, ама и някой лев дивидент не лошо". За опитните и сериозни наблюдатели ще кажа, че не мога да споря за тях когато и числата показват спад, но нека направят същата статистика за 10 год. назад, или от ИПО-та на 10-те ТОП компании на БФБ да видим кво става там.Да вярно сега летят ама дори сега не могат да стигнат нивата на които мажовците зарибиха народа.Успех и късмет, че то май БФБ е повече Лотария.

Коментар

Working...
                                X