If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импеее, спря да ги хвалиш жабоците и ще те позаместя. Помня цена от 3,30 и след това дивидент от 30 ст. Тоест тихо-мълком успяха да направят един ръст от над 20% за по-малко от година. И то каква година само
Здравейте, Честита Коледа и всичко най-хубаво на всички. Притежавам акции в пет дружества на БФБ но само от Софкома се прежалиха да пратят една картичка. За останалите доста по-големи дружества това е излишел разход за мишките. Какво да се прави ... България. Доволен съм от компанията и искам да си пожелая на мен и на всички акционери все така успехи и добра дивидентна доходност. Успешен старт и на 2019 год. и на всички нови начинания. Цената на акцията на борсата за мен не е показателна за реалната стойност н адружеството. Здръве, късмет и берекет на всички.
Здраве и късмет Слав!
По повод на "реалната стойност" - може и да си прав, може да подскача в случайна посока като зайче следвано от лисица )) динамична величина, в зависимост от турбуленциите световната икономика )) Може да е "реална" 1-2 пъти в годината а може и веднъж на пет години ... Но това не пречи на хиляди маймуни с премрежен поглед да се надяват да съберат в една паничка златото на чичо скрудж, купувайки евтино и продавайки скъпо, ползвайки упоменатото пазарно несъвършенство към т.нар. "реална стойност" Признавам че и на мен ми се е случвало да хващам пазарни аномалии с идеята да се оправи неква си пазарна "несправедливост"- споделям да ми падне спекулантска тежест от душата и да вляза в новата одина на чисто почти без хартийки но пък с кешовата им равностойност от преди около година )) (не е препоръка) ))
Жив и здрав да си и с много късмет!
Здравейте, Честита Коледа и всичко най-хубаво на всички. Притежавам акции в пет дружества на БФБ но само от Софкома се прежалиха да пратят една картичка. За останалите доста по-големи дружества това е излишел разход за мишките. Какво да се прави ... България. Доволен съм от компанията и искам да си пожелая на мен и на всички акционери все така успехи и добра дивидентна доходност. Успешен старт и на 2019 год. и на всички нови начинания. Цената на акцията на борсата за мен не е показателна за реалната стойност н адружеството. Здръве, късмет и берекет на всички.
София Комерс-Заложни къщи АД публикува консолидирания си отчет за деветмесечието чрез Българска Фондова Борса АД. В него ясно се откроява ръста на приходите на компанията от 678 хил.лв. към 30.09.2018 г. в сравнение с 30.09.2017г.
Нетната печалба на дружеството на консолидирана база към деветмесечието е 1.004 млн. лв. като се понижава с 63 хил. лв. в сравнение с 30.09.2017 г.
В междинния доклад за дейността на София Комерс-Заложни къщи АД се заявява, че София Комерс-Заложни къщи АД е превело на дъщерното си дружество в Македония „МАККОМ ГРУП" ДООЕЛ сумата от 215 208 лв., като сумата е предназначена за увеличаване на капитала на дъщерното дружество съгласно правилата на приложимото национално законодателство.
Друга важна информация, която София Комерс-Заложни къщи АД разкрива е, че през третото тримесечие са регистрирани 2 еднолични дъщерни дружества: „СОФКОМ ГОЛД" ЕООД, с капитал 5000 лв., и „МАККОМ ЗАЛОЗИ" ДООЕЛ, Македония с капитал 196 хил. лв.
Обратно изкупуване С оглед решение на Съвета на директорите от 08.11.2018 г. във връзка с приетото решение от Общото събрание на акционерите в Дружеството от 29.06.2018 г. (т. 14 от дневния ред), ви уведомявам, че „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД възнамерява да изкупи до 72 634 (седемдесет и две хиляди шестстотин тридесет и четири) обикновени и/или привилегировани собствени акции на регулиран пазар. Началната дата на обратното изкупуване е 12.11.2018 г., като поръчката е дадена до инвестиционен посредник „Бенчмарк Финанс” АД.
Браво, точно така трябва да се правят обратните изкупувания - прозрачни. Хубаво е че са си взели бележка от предишния път, когато минаха едни бройки за секунда и никой нищо не разбра. Ето сега си има бидове на пазарни цени и изход за всички желаещи с равен старт. Не че мисля да продавам на тези нива, но като нещо е за похвала, трябва да се отбележи. Не е гот само да се плюе
Това обяснява движението днес, понеже се озадачих от оборота.
Да, трябва да е прозрачно и не като последното.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Обратно изкупуване С оглед решение на Съвета на директорите от 08.11.2018 г. във връзка с приетото решение от Общото събрание на акционерите в Дружеството от 29.06.2018 г. (т. 14 от дневния ред), ви уведомявам, че „СОФИЯ КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД възнамерява да изкупи до 72 634 (седемдесет и две хиляди шестстотин тридесет и четири) обикновени и/или привилегировани собствени акции на регулиран пазар. Началната дата на обратното изкупуване е 12.11.2018 г., като поръчката е дадена до инвестиционен посредник „Бенчмарк Финанс” АД.
Браво, точно така трябва да се правят обратните изкупувания - прозрачни. Хубаво е че са си взели бележка от предишния път, когато минаха едни бройки за секунда и никой нищо не разбра. Ето сега си има бидове на пазарни цени и изход за всички желаещи с равен старт. Не че мисля да продавам на тези нива, но като нещо е за похвала, трябва да се отбележи. Не е гот само да се плюе
"С решение на Съвета на директорите на БФБ – София АД по Протокол № 55 от 11.09.2018 г. в базата на индекса BGBX40 е включена емисиятапривилегировани акции на „София Комерс-Заложни къщи“ АД, гр. София (код 6SOA).
Решението за промяна в базата на индекса ще влезе в сила, считано от 25.09.2018 г."
Koлко ли пъти трябва да публикуват една информация в Екстри-те за да е вярна ?
Досега 2 пъти не улучиха.Да видим третия път. Новото ДВИ май не знае основни неща ?
Може би са и по-малко, защото тези бройки, които ги казвам по спомен не бяха от скоро. А то засилване в ликвидността около 3,40 има от 10-тина дни сигурно. Трябва да се види колко са минали за този период, но не съм се занимавал.
Значи би трябвало да му остават около 10 000 бр. след сделките от последните дни! Да видим дали ще падне надолу!
Може би са и по-малко, защото тези бройки, които ги казвам по спомен не бяха от скоро. А то засилване в ликвидността около 3,40 има от 10-тина дни сигурно. Трябва да се види колко са минали за този период, но не съм се занимавал.
Така е, даже бида му в момента е 3,32, а аска на 3,50 мисля по спомен. Скоро някой се изпусна за малко и показа, че има около 17000 бройки за продаване. Най-вероятно той сипва от 1-2 седмици, но м-м не участва според мен.
Значи би трябвало да му остават около 10 000 бр. след сделките от последните дни! Да видим дали ще падне надолу! От друга страна е добре че ликвидността не идва само от маркет-мейкъра!
не съм го следил, но ако работи така както казваш трябва да е голямо дърво този маркет-мейкър, че да е без сделки от месеци при положение че и компанията влезе в БГ40, т.е. има някаква ликвидност и търговия!
Така е, даже бида му в момента е 3,32, а аска на 3,50 мисля по спомен. Скоро някой се изпусна за малко и показа, че има около 17000 бройки за продаване. Най-вероятно той сипва от 1-2 седмици, но м-м не участва според мен.
Маркет-мейкъра е само с по 800 бройки и не е правил сделки от месеци. Когато му ги изпълнят тези 800, най-често ги мести.
не съм го следил, но ако работи така както казваш трябва да е голямо дърво този маркет-мейкър, че да е без сделки от месеци при положение че и компанията влезе в БГ40, т.е. има някаква ликвидност и търговия!
Коментар